Brüt takas son derece yerinde bir karar olmuþ hatta tek fiyata bile soksunlar hatta imar resmilesip askýdan inip yeni deðerleme raporu hazýrlanýnca ve arsa yada þirket satilip çaðrý yapýlýncaya kadar iþleme bile kapatabilirler.
En sonunda olacak olan bu gidiþle bu.
Ama suç bu tahtada hala twitter ve telegram da yazan sözde çakma üstadlarýn dolandýrýcýlarýn sözüyle is yapanlarda adamlar göz gore gore trade etmeye çalýþanlarýn parasýný çalýyor ve hala bir kýsim bunlara inanýp alýp satýp çoluðun çocuðun rýzkýný bu soytarýlara yediriyor.
Seni anlamak güç. Ne iþi var bu hissenin borsada o zaman. Niye arz edildi? zamanýnda. Patron vakti gelince dilediðine satardý veya yapardý inþaatýný. Öyle yazmýþsýn ki sanki brüt takasa girmesine twitçiler sebep oldu. Tahta yapýcý tezgahýný kurmuþ, geleni öpüyor. Tahtayý volatil hareketlere maruz býrakan kim? Cepten cebebe iþlem yapan kim? Bunca yýldýr parasýný baðlayanýn, hele hele yüksek maliyetli olanýn günahý ne? Kumar mý oynuyoruz burada, yoksa yatýrým mý yapýyoruz? O twitçiler sayesinde malýný güzel karla sattýn bunu unutma. Senin tahtacýya kalsaydý daha çok sürünürdün.
BLA-L09 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Benim isim olmaz twitciyle bu malýn gerçek deðeri sadece patron sattýðý zaman ortaya çýkar gerisi yalan dolan manipülasyon orada da devlet resmi kurumlar patronla alýcýyý denetleyecek vergisini alacak emsal teþkil eden yerlerden ucuza gitmesini mani olacak onun dýþýnda borsada okusan fiyat her zaman yanýltmaya devam eder 30 tl olduðu zaman dediðim gibi deðiþen bir þey yok .
Üretimi faliyeti olmayan sade tarlasý imar alýp satýþý yada proje üretilmek bekleyen bir þirketten bahsettiðimizi unutmayýn.
Son olarak bu þirket mecburiyetten oluþmuþtu malum mutlu aküden satýþýndan sonra elde kalan varlýklar bursa arazisi ve kartal arazisi keþke o zaman alýcýya bu yerleride alsaydý.
Bu soytarýlar her hisse de var... ve bu hisse de daha öncede vardý.... aramýzda yazdý çizdi... ama SPK bunlara bir þey yapmadý.. þimdi hisse fiyatýnda Volatil bir hareket yokken tam da imar çýkacakken iþlem kýsýtlýlýðýna sokmalarý... sanki kötü niyet var... belediye imzaya göndermez içeriden imar geliþmelerinin bilgisini verir.. SPK kural dýþý brüt uygular... çok mantýklý deðil bu durum...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Abiciðim, insanlar alsýn satsýn. Zaten amaç bu deðil mi? Kurallarý net koyarsýn ve uygularsýn hiçbir sorun olmaz. SPK ne için var? Fakat bizde alanýn elinde patlýyor, her gün baský, sat satabilirsen. Zararýna verirsen sorun yok. Spekülasyon her ülkenin borsasýnda vardýr, bizde de var. Fakat bizdeki durum tamamen KY soymaya dönük. Bunu yapanlar da patron eliyle tahta yapýcýlar. BOFA gibi aracýlar da bunlarýn ayakçýlarý. Bizim hisse niye düþer belli deðil, niye yükselir belli deðil. Þirket ne iþ yapar? belli deðil.
Sormazlar mý adama; Arkadaþ bunca yýldýr kuru bir arazi için imar bekledin, baþka faaliyetin yok. Ýmar ilçe belediyesinden yýllar sonra onaylanmýþ, artýk son tura girmiþsin ÝBB onayý kalmýþ. Þirketini artýk anlamlý kýl, büyük inþaat þirketleriyle görüþ, ön anlaþma veya anlaþmalar yap. Varlýðýný, yaþýyor olduðunu yatýrýmcýna hissettir. "Yaðmasan da gürle" derler bizim oralarda. Dibinde eczacýbaþý yýllar önce yaptý anlaþmalarýný, sende hala týk yok.
Yýllarýmýz geldi geçti þu hissede. Þimdi kalkmýþ brüt iyidir, tek fiyat daha da iyidir, hatta tahta iþleme kapatýlsýn diyen bir ehtiyar var. Allah herkesin gönlüne göre versin inþallah.
Sen ben ve bir kaç kiþi daha belki iþi biliyor ama artýk benim kanýma dokunuyor göz göre göre bunlar hýrsýzlýk yapýyorlar sosyal medyada algýyla insanlarýn birikimlerini çalýyorlar ne ocaklar sönüyor.
Tabi seni anlýyorum demek istediðini de ama sen de beni anla zaten ben yada senin bir þey demenle de deðiþen bir þey olmuyor aramýzda konuþuyoruz.
Benim yazimda ironi ve serzeniþ var.
Tüm gerçek yatýrýmcý paydaþlarýma hayýrlý bol kazançlar dilerim umarým herkes gönlünden geçen fiyata satar malýný.
Yer Ýmleri