yalnz orada yllarca sren getirilerden yola klm. byle zamanlarda uar da kaar da. bu arada fed hepimizi yine ters keye att. normal zaman beklese ortam daha iyi olacakt ama yanar dner hava hemen deiti. Allah'tan dn bizim popler fonlar yerine daha kk portfyle ziraat katlm endeksi hisse fon aldm. yaadmz u ortamn bana yle bir faydas oldu: tcd zamannda en genelde tek kalemde yzde 50 portfyle alm yapp arada yzde 65'lere kadar da kardm. ama u an daha akl selim ve daha sakin hareket ediyorum. nasl u an aselsan 30 olmu 40 olmu, isterse yz olsun umrumda olmuyorsa u an da mac u kadar gelmi, mps bu kadar gelmi takmyorum. nk bnyem kaldrmyor artk. bundan sonra daha sakin sularda yzeceim. azck am, arsz bam diyorum.
sanrm yzde 20 ile 25 civar riskli varlklardasnz. u pis ortamda acizane fazla almayn diyorum. hatta her ey gllk glistanlk ta olsa maksimum yzde 50'yi gemeyin ve bunu bir gvenlik duvar gibi dnn. nk demez. ister istemez sitres yapar ve yaadmz o sitres, farknda olmadan salmzdan ok ey gtrr Allah korusun.
Yer mleri