Originally Posted by
hellistheothers
MKK bilgi sistemine girildiinde btn bunlarn grlmesi vs deil mevzu. Hele TMSF hi deil, bu website ar uydurmu akas. TMSF , ad stnde bankalarda tutulan mevduat hesaplarn sigorta eder, konumuzla hi mi hi ilgisi yok.
Konutuumuz u. Arac kurumun araclk hizmeti verdii ve sizin sahip olduunuz menkul kymetlerden bahsetmiyoruz. onlar mkk nezdinde takasbankta sakldr zaten.
myfinans da aklam.
u durumdan bahsediyoruz. kamil menkul deerler a. diye bir kurum . kamil deiken fonu kard. gidip o fonu aldnz, bir sre sonra spk kamil menkul deerlerin faaliyetini durdurdu ya da kamil menkul deerler kendi iflas etti. kamil menkul deerler kendi portfy ynetimi irketi araclyla ynettii kamil deiken fon da batrm olabilir, orada bulunan likiti kendi bnyesinde i etmi olabilir. nk siz yatrm fonu alrken aldnz pay ile, yatrm fonununa fondaki nakdi kullanam yetkisi verirsiniz. ( bu yetkinin snrlar, dzenlemeleri vs. vardr. ) Bu fon , portfynde tuttugu tm likitin %40'n ters repo yapyorum diyip, bunu batmasna 15 gn kala yapmam da olabilir. FOn denetlemeleri belli periyotlarla yaplr nk.
takasbankn garanti sunduu yatrmc tazmin merkezi adyla sunduu ey arac kurum aracl ile aldnz MENKUL KIYMETLER ya da sz gelimi viop kontrat iin yatrdnz teminat.. Benim sorduum ve myfinansn cevap verdii ey farkl. Ben o arac kurumun kard fonu alyorum. arac kurum araclyla aldgm fon, menkul kymet vs. deil. arac kurumun KEND fonu
Takasbankn ,'' fon almsn, ama aldn fonu yneten irket batm. Al sana oraya koyduun para'' diye bir uygulamas yok. ''Kurum batm, o kurum araclyla aldn hisseler ve viop szlemelerinin teminatlar vs.'' diye bir tazmin uygulamas var.
Hi bir fona yatrdgnz parann hukuken bir korumas yok. Olur diye sylemiyorum. in teorisinden bahsediyorum. Kurum batm ama fon yerli yerinde duruyor olabilir ve spk fonu baka portfy irketine de devredebilir. Ya da tasfiye der, siz paynza karlk gelen nakdi alrsnz da oalbilir durum.
Yer mleri