Bugnk olanlarda gsterdiki vakti olup takip edebilecek ve birazda hisse bilgisi olanlar iin fon ii i deil.
Endeks gznn nnde ykseliyor sen elin kolun bal seyrediyorsun.
Endeks decem ben diye bas bas baryor sen yle seyrediyorsun.
Ayrca,
leden nce fon alacan, hem o gn hemde ertesi gn tahmin etmen gerekiyor.
kacan o gn sonunu tahmin edecen.
Aslnda hite kolay i deil fon ii.
Evet.borsanin istikrarli cikisinda fonlar iyidi.zamanim olmadigindan kolaydi benim icin.simdi ise her fon asiri risk iceriyor ve +1 valor bile risk olmaya basladi satis icinSM-A405FN cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
hangi portfy'e aitse oradan hesap almas gerekiyor.
rnein tacirlerin serbest fonu alnacaksa oradan , osmanl 'nn ise oradan hesap almas gerekiyor vb..
sonrasnda serbest fon alabilmek iin spk'nn zorunlu tuttuu nitelikli yatrmc formu var , ben u kadar mali duruma sahibim , risklerin farkndaym vb.. bir belgeyi onaylamanz lazm.
serbest fon'larda 1 milyon tl'lik zorunluluk olay ise yle (tam emin deilim yanlz)
1 milyon tl 'lik serbest fon almanza gerek yok , 200K bile alabiliyorsunuz ama finansal piyasalarda 1 milyon tl'lik
mevduatnzn olmas gerekiyor gibi bir ey veya benim o kadar param var gibi.
ama emin olduum illa 1 milyon'luk alnmasna gerek yok.
arac kurum panelinden dahi serbest fon'u direkt alamyorsunuz , sanrm bu konuda kat kurallar var.
her yerde gzkmemesi / istek zerine alnabilmesi / hibir ekilde reklamnnn yaplmamas ynnde
telefonla veya mail zerinden arac kurum'a yazl emir vermeniz gerekiyor.
normal fonlar gibi istediiniz gibi girip kamyorsunuz.
benim gireceim fon'da 15 gnde bir giri k imkan var / ve deerleme fiyatda 15 gnde bir belirleniyor.
risk faktr ok yksek o yzden u an iin kimseye nermiyorum vebal almak istemem.
serbest fonlarda viop kullanm oranlar yksek dzeylere kabiliyor ve fon'da hibir kstlama yok.
u kadar hisse tutucam , repo vb.. gibi kstlamalar yok , istedii gibi deitirebilirler fonu.
%10 stopaj yok , ynetim gider kesintisi var dier fonlardaki gibi czi bir ey.
birde performans creti var, genelde bist100' baz alp onun stndeki getiriden %20-25 gibi bir ey kesiyorlar.
fon'a girdiiniz tarih ile ktnz tarih arasnda bist100 %20 ykseldi , fon ise %50 ykseldi
aradaki %30 'un %20'sini kesiyorlar
aa yukar normal %10 stopaj gibi bir ey oluyor , kazandrsnda alsn nemli deil
arac kurum zerinden ilem yapmak bana banka / tefa gibi gvenli gelmedi.
yarn tcd'den kcam ok extrem bir durum olmazsa haftaya serbest fon'la devam
u an iin dediim gibi nermiyorum , ben giri yapp hem fon performans / arac kurum effafl ve haftalk sadece o fon'a sahip kiilere blten gnderiyorlarm , bu gibi konularda olumlu eyler olursa gene yazarm.
** yatrm tavsiyesi deildir ***
Yer mleri