Bende ikisinde var ayn zamanda aldm tkf +8 karda tcd -3 zararda
alnp alnmayacana bir ey diyemem de, fikir vermesi asndan unu syleyebilirim: geen gn Veysel beyi arayp tcd'deki performans dn sorduumda konuyu TKF'ye de getirdi ve tkf'nin tcd'ye gre daha stabil olduunu ve tcd'ye gre bir tk daha az riskli olarak dnlebileceini, tcd'nin ise 7 seviyesiyle en riskli ve hareketli fon olduunu belirtmiti. ama uzun vadede tcd'nin TKF'den daha fazla getirmesinin de mmkn olduunu sylemiti
Tkf Den hi para ok olmuyor ama tcd 350 lerden 235 mn kere dt tahminime gre kk katlar para knda sattka bozuldu. k azald yeniden giri olurda ben mitliyim.ytd
o kadarda nitelikli yatrmc olmaya gerek yok
illa 1 milyon'la girmenize gerek yok , sadece evet bu kadar tutar mevduatm var desenizde yetiyor belgede vermeyebiliyorsunuz.
ama ana paray kaybetme riski dahil normal fonlara gre epey riskli , o yzden biraz heyecanl ve sabrsz kiilere nermiyorum.
ama borsannda hakkn verebilecek tek fon trleri bana gre serbest fonlar. dier fonlar ok pasif ve stabil en deiken dedikleri fonlar bile piyasann ynne gre hareket etmeyip bizim gibi izliyorlar.
ne biim bir dzende yayoruz ya. faizler negatif. paramz ppf'ye koyarak resmen erimeye brakyoruz. borsa altn ralli yaptlar. alsan bir dert almasan baka dert. uzun sre ppf'de durmak ta i deil. resmen beynim durdu.
Yer mleri