Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/269 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

Son paragrafiniza katiliyorum. Bu hakki kulanabilirler.
     Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku
    Ben genel kurul toplantýsýnda o zaman yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre þerh koyacaðým veya koymayacaðým..

Yarýn ne kanun çýkacak nereden bileyim...

Burada þu denebilir belki..

"Ben aðýrlýklý ortalamanýn geçerli olduðu mevzuat çerçevesinde, zarar göreceðimi düþündüðüm için þerh koymadým " ama ertesi gün ADÝL DEÐERÝ öngören yasa çýktý..BU sebepten genel kurul kararlarýný iptali ve yürütmesini durdurulmasý için, anayasanýn dava açma hakklarýný düzenleyen hükümleri kapsamýnda bir dava açabilirim...Ya tutarsa diyerekten..Orada da herhalde konu bir içithatla neticeye kavuþur..
    SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Arkadaþlar
    1.kanun Cumhurbaþkaný tarafýndan imzalandýktan sonra resmi gazetede yayýnlandýktan sonra yürürlüðe girecektir henüz yayýnlanmadý
    2.spk.aciklamasinda tebliði eþ zamanlý yayýnlayacak karýný belirtti
    3.gerek kanunda gerekse tebliðde yürürlük tarihi yazacaktýr.
    4.tebkigde yapýlan sonuclanmamis müracaatlar ve yeni müracaatlar için açýklayýcý hüküm mutlak olacaktýr.
    5.buyuk ihtimal yeni tebliðe göre olacaktýr çünkü henüz müracaat safhasýna gelmediðinden
    6.sirket tarafýndan açýklama yapmadan önceki hisse sahibi yararlanacak çünkü SPK.kanunu ilgili maddesini deðiþtirmiþler
    7.onemli nitelikte iþlem için adil bedeli SPK.ca tespit edileceðinden ki bu çeþitli dönemlerin ortalamasý vede degerlemeden hangisi yüksekse o fiyat ayrýlma hakký olarak kabul edilecektir.
    8.ayrilma hakký için ilgili genel kurula fiziki veya elektronik ortamda katýlýp muhalefet serhini tutanaklara iþletmek þarttýr.
    Bu arada bende hisse var ama sonradan aldýðým için ayrýlma hakkýndan yararlanmam mümkün olmaz diye düþünüyorum.
    Sagliklar

3.  Alýntý Originally Posted by cinali Yazýyý Oku
    Bu arada bende hisse var ama sonradan aldýðým için ayrýlma hakkýndan yararlanmam mümkün olmaz diye düþünüyorum.
    Sagliklar

Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), halka açýk ortaklýðýn niteliðine göre, ayrýlma hakkýný, ayrýlma hakkýna konu önemli nitelikteki iþlemin kamuya açýklandýðý tarihte sahip olunan paylar için kullanýlabilmesine iliþkin esaslarý belirleyecek..

Büyük ihtimalle..bendeki hisselerin de bir kýsmý bu þekilde..

Acik ve net yorum ve tespitleriniz icin tesekkurler.
     Alýntý Originally Posted by cinali Yazýyý Oku
    Arkadaþlar
    1.kanun Cumhurbaþkaný tarafýndan imzalandýktan sonra resmi gazetede yayýnlandýktan sonra yürürlüðe girecektir henüz yayýnlanmadý
    2.spk.aciklamasinda tebliði eþ zamanlý yayýnlayacak karýný belirtti
    3.gerek kanunda gerekse tebliðde yürürlük tarihi yazacaktýr.
    4.tebkigde yapýlan sonuclanmamis müracaatlar ve yeni müracaatlar için açýklayýcý hüküm mutlak olacaktýr.
    5.buyuk ihtimal yeni tebliðe göre olacaktýr çünkü henüz müracaat safhasýna gelmediðinden
    6.sirket tarafýndan açýklama yapmadan önceki hisse sahibi yararlanacak çünkü SPK.kanunu ilgili maddesini deðiþtirmiþler
    7.onemli nitelikte iþlem için adil bedeli SPK.ca tespit edileceðinden ki bu çeþitli dönemlerin ortalamasý vede degerlemeden hangisi yüksekse o fiyat ayrýlma hakký olarak kabul edilecektir.
    8.ayrilma hakký için ilgili genel kurula fiziki veya elektronik ortamda katýlýp muhalefet serhini tutanaklara iþletmek þarttýr.
    Sagliklar

5.  Alýntý Originally Posted by iberata Yazýyý Oku
    pd/dd oranlarý her akþam deðiþir kardeþim...sizin o baktýðýnýz oranlar ise sabittir baktýðýnýz kaynakta...bilançoda belirlenir o kadar...piyasa deðeri sabit mi ki...mesela bugunkü anadolu camýn ve trakyanýn pirimleri dd yi deðiþtirdi ve rasyolar da elbette
    Çok açýk dille yazýyorum ve net yazýyýrom,
    Cuma günü kapanýþýna göre yazdým pd dd sini,
    Siz þiþenin en evantajlý olduðunu kafaya öyke bir sokmuþsunuzki pd dd olarak ne yazýlsa boþ size,illa yok öyle deðil diyeceksiniz,

Her cam forumuna þiþe en avantajlýsý demenizden analþýlýyor þiþe en avanatjlý düþüncesi,

Þunu yazayým yine en avantajlý trakya sonra þiþe ,anacm ve soda zaten pd dd üzerinde.

iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alýntý Originally Posted by karabaht34 Yazýyý Oku
    Kardes toibek in yazdigi oranlar dogru. Neyi tartisiyorsun cok anlayamadim.

Yazýyor iþte bende anlamadým,
    Kaynaðýn yanlýþ diyordu farkýnda deðil kendi þiþecam düþüncesi yanlýþ ,
    Anlýk veriyi koyuyorum yok o öyle deðil diyor,ne diyim daha.
    Herneyse þiþecam en hcuzu diye alsýn o farketmez.

7. TRKCM - Trakya Cam

Alýntý Originally Posted by theufuks Yazýyý Oku
    Adil fiyatý herkes yatýrýmcý lehine yorumlamýþ.burada böyle bir ibare yok.adil fiyat belkide piyasanýn belirlediði fiyat olacaktýr.þöyle düþünün þirketin ederi 5.10 ancak bu seviyeyi hiç görmemiþ bu kaðýt.veya bunu geçtim bunlardan çok daha saðlam kâr eden bankalara bakýn hangisi adil fiyatlanmýþ?
    ISCTR mesela 6 milyardan fazla kâr etmis defter deðerinin yarisindan bile islem gormuyor.yapý kredi,garanti ve akbank da öyle.bunlar temettü veriyor mu? Hayýr. Hani adil fiyat peki? Adil fiyat piyasanin o kagida bictigi fiyattir.trkcm ve sise beklediginiz defter degeri adil fiyatlarini son 6 ay hic gormedi.simdi cikipta degerleme yapan sirket bu kagitlarin ederi marka degeri gelecek yillardaki temettusu vs 10 tl dir 3 liradan alan 10 liradan sirkete satabilir demesini mi bekliyorsunuz?bu açýdan bakýnca da þirket acisindan adil fiyat olmuyor.daha ilk gun haber dustugunde sirketlerin degeri zaten belli degilmiydi? Sizin beklediginiz gibi bir durum soz konusu olsa bu kagitlar tavan tavan gider defter degerini de gecerdi.(bu piyasada aslinda en az defter degerinin 2 katindan islem gormesi gerektigini dusunuyorum bu ayri bir konu) ancak cokta buyuk beklentiler icine girmemek gerekir bence.piyasanin belirledigi deger çogu zaman adil deger olmustur.bende trkcm ve sise taþýyorum ve bende trkcm için 7 sise için 10 tl olmasi gerektigini dusunuyorum ama yukarida anlattiklarimi dusununce de bu biraz hayal urunu kaliyor gibi.birlesme bitsin hepsi sise olsun sonra siseyi adil fiyatlarlar nasilsa diye dusunuyorum.
    Yatirim tavsiyesi degildir.

•Borsada malum standart gibi bir þey hem gyolar hemde bankalar hep düþük primleniyor son zamanlarda,ama onunda özel sebebi var nedir, ekonomik þartlar deniyor,faiz dengesizlikleri,kur oynaklýðý ve dýþ jeopolit sebeplerden kaynaklý ,sürekli olumsuzluklar devam ediyor bu iki sektörde doðrumu elbet deðl,

•Özellikle bankalar endeksde belirleyici olduðu için bankalar üzerinde aksiyon alýp endeks yönü tayin ediliyor ,belirsizlik ortamýndan ne hikmetse haksýz þekilde ve uzun süredir bankalar ucuz ve karlý olmalarýna raðmen ucuz deðerliyorlar,

•Ama ayný bankalarýn satýþýda gündeme gelince özellikle borsa dýþýndaki satýþlardan bahsediyorum borsaya açýk bankalarýn deðerlemelerinden misli misli fazlaya deðerleniyor,ciddi yüksek çarpanlarla satýlýyor,

•Emsal banka ikiside,biri halka açýk çok daha karlý ,büyük ve ciddi marka deðeri var diðeri halka kapalý yada halka açýk dahi olsa,karýda düþük,þube sayýsýda düþük. Ýþ satýþa geldimi satýþ çarpanlarý halka açýk gibi olmuyor farklý deðerleyip satýlýyor yüksek bedelden,

•Misal trakyanýn piyasa deðeri adil demiþsiniz piyasa da belirlenen bedel adildir yazmýþsýnýz,trakya gibi þirketin piyasa deðeri,piyanýn þuan biçdiði deðer adil olamaz asla,halka açýk bedel üzerinden iþlem yapýlan bir þirketin hisselerini sadece borsada oluþan fiyatla adil demek doðru deðil nasýlki trakya ,nasýlki bankalar,

•Borsada iþlem görmeyen paþabahçenin piyasa deðeri deðerleme kuruluþunun yaptýðý deðere göre yanlýþým yok ise 6 7 milyar tl idi,paþabahçe yýllýk karý trakyanýn yýllýk karýnýn 4 de biri civarýnda,diyebilirsiniz paþabahçe marka ,tamamda trakyacamýnda markalarý var diyelim olmasýn onca fabrika var onca kar var bir zahmet aradaki uçuk fiyatlama ortadan kalksýn ozaman,paþabahçede trakya kadar fabrika kurup yatýrým yapmýyor,trakya kadar karmetmþyor amaç kar ise kar trakyada var oaþabahçeye oranla yada kar sodada var,

•Trakya bankalar gibi yada gyo gibi direk ekonomik koþullardaki olumsuzluklara açýk deðil, o denli olumsuz etkilenmiyor,ihracat yapýyor yurtdýþýnda fabrika alýyor çarký çok iyi döndürüyor,

•Trakya cam misal çimentolar gibi deðil,iç talep durdumu çimentolarýn hali ortada zarar dahi yazýyorlar,

•Misal adil deðer adil fiyata oyak çimento örneði vereyim,oyak çimetolar kötü bilançolara raðmen %100 den fazla prim yaptýlar bu birleþmeden dolayý,piyasa aslýnda daha düþük deðerlerken ne olduda bu denli prim yaptý,karýmý arttý hayýr,ciromu yükseldi hayýr ne deðiþti temel rasyo olarak hiç birþey,

•Demiþtiniz ya b0rsadaki deðer adildir diye ozaman þunu diyim bolu için piyasa 2 tl fiyat biçiyordu o fiyat adil iken þimdi ne olduda adil olan o rakam þuan deðiþm oraný sonrasý 5 tl üzerine çýktý hangisi adil,yada hangi adili savuncaz.2 tl düþüktü hemde çok,deðerleme sonrasý gelen rakam adil,onca çimento kapasitesi,yatýrým,çimento hacminin kapasite karþýlýðý 2 tl olamazdý yani borsadaki o anki rakam adil olamaz,

•Misal bim borsadaki deðeri belli nerdeyse aselsanla yada birçok bankadan daha deðerli,bu nasýl adil fiyat,elde ettiði karýn bilmem kaç katýndan iþlem görüyor,þuanki piyasa deðerine orantýlý kar etmesi için bimin þuanki karýnýn 5 6 misli belki daha fazla karlar getirmesi lazýmki þuanki piyasa deðeri açýklanabilir olsun,doðru yada ederi bu densin,ama o denli kar artýþýný belki bir 10 sene yapamayacakki o zaman bu fiyatlama neye göre kime göre .Sýrf karýnýda geçtim bugün þirket kapansa borcu alacaðý hesapla elinde þuan 30 milyar tl lik piyasa deðeri üstünden hisse alan adama 1 tl para kalmaz,adil olmayan bu deðer üzerinden,,

•Adil fiyatý birçok þirket için basit fk ve pd dd den dahi az çok çýkarmak zor deðil,elbet profesyonellerin kullandýðý rasyolar iþi deðiþtirir ama basit bir adil fiyat dahi bu rasyolardan bulunur

•Trakyada ise özsermaye 6.4 milyar tl iken,piyasa deðeri 4.5 milyara kadar düþmüþ iken,kasasýndaki nakit 3.9 milayr tl iken piyasa bu rasyolarý ve gerçeklikleri asla görmez iken piyasa daki fiyat nasýl adil olur yada adil gözüyle bakarýz,

•Trakya elde ettiði karýn 5.5 mislinde iþlem görüyor þuan yani en sýkýntýlý piyasa dönemimde,kapalý dönemde iken piyasa elde ettiði karlar yine müthiþ fk sý 5.5 ,emsal sanayi þirketlerinden örnek verelim,koca koca arçelik,ttrak,froto vb. Çok örnek var ama demeyin banka diye,trakya sanayi hissesi ne bankanýn ucuzluðu ne gyonun ucuzluðu nede ucuz olan holding emsal olur,bankada kar ediyor ama risk faktörü sanayi gibi deðil,ben sanayiye bakarým örnek için sanayi þirketlerinde bu denli büyük sanayiler içinde fk sý bu denli düþük,pd dd bu denli düþük kaç tane þirket var ,ayrýca dolardanda gelir yazmýyor trakta direk faliyetden çatýr çatýr kar yazýyor,

•Ýþin özü þu,ortada ciddi ucuz bir sanayi þirketi var ,öyle ona göre ucuz yada bana göre ucuz falan deðil,bilançosuna göre çok ucuz bir þirket var bilançolar açýk ortada,4.5 milyar piyasa deðeri olan þirketin kasasýndaki rakam 3.9 milyar tl iken ve bu rakama göre birleþme olacak iken kalan 650 milyon tl aslýnda,trakyanýn bütünü tüm fabrikalarýnýn ederi aslýnda þu 650:milyon tl biz böyel bir þirketi konuþuyor,

•Geçen gün polatlý fabrikasýna yapýlan ek düz cam hattý yatýrým haberini koymuþtum yatýrým bedeli tam 120 milyon dolar yani 720 milyon tl,þuan trakyanýn piyasa deðerinden çýkart kasadaki nakti,kalan 650 milyon tl den daha fazla sadece tek düz cam hattý yatýrýmý,bu 650 milyonda tüm fabrikalar var,

•O kalan 650 milyon nasýl oluþuyor ,borsadaki adil olduðu düþünülen ama adil olmayan trakyanýn býrsadaki piyada deðerine göre oluþuyor maalesef,

•Eðerki ,kýsaca trakya cam için adil rakam kalan 650 milyon tl normaldir denirse tek sözüm olmaz,tüm fabrikalar 650 milyon tl eder denirse tek sözüm olamaz tek bir düz cam hattý 720 milyon tl ye kurulmuþ iken,bu 650:milyon luk çýkan rakamý ben deðil bilançosu söylüyor trakyanýn ben buyum diyor,

•Tek sözüm olmaz bu deðer doðrudur diyen yatýrýmcýya onun bakýþ açýsý yanlýþlýðýdýr,doðru yanlýþ muakemesi bitikdir demektir,

•Adil fiyat ,ayrýlma hakký üzerinden konu dönüp duruyor haklý olarak,

•Benim için ayrýlma hakkýnýn önemi yok nedeni þu, borsadaki son 30 60 yada 90 günün oluþturduðu rakamlar benim gözümde hiç maalesef, yukarda anlattýðým bir çok nedenden dolayý,adil olmayan borsadaki adil olmayan yada gerçek olmayan rakamlar benim yatýrým yaptýðým þirketin deðerini belirlemez o deðeri kötü niyetli patronda belirliyor,kötü niyetli tahtacý belirliyor,yada kýsa ve orta vedeli olumsuz piyasa þartlarý belirliyor ama o olumsuz piyasa þartlarýnda þirket yine saðlam ve karlý duruyor,

•Ayrýlma hakkýndada adil fiyat olucaksa öyle 30 güne göre deðil 12 aylýk bilançoyadaki rasyolara göre belirle ayrýlma hakkýndaki adil fiyatý, niyemi, çünki þirket komple ortadan kalkacak ama beni gün gün oluþan fiyata mahkum edicek,asýl olan bilançodaki gerçeklere,karlara,özsermayenin deðerlenmesine göre ayrýlma hakkýmý taný,

•Deðiþm rakamýný belirlerken de adil olmak zorunda ayrýlma hakkýndanda adil olucak 12 aylýk bilanço yine kýstasýn az çok ,kar belli ,yatýrýmlar belli,büyüme belli,yurtdýþý fabrikalar belli bunlara harcanan dolarlar belli elde edilen þu kötü zamanda karlar belli,borçlarda elbet belli, özsermaye deðeri belli iken yurtdýþý þirketlerin çarpanlarý ,deðerleri ,karlarý belli iken,burda kimse çocuk deðil piyasa deðerinden kasasýndaki nakit düþtükden sonra kalan 650 milyonluk trakyayla kimse kimseyi kandýramaz,ya borsada ederini vericektin emsal sanayi þirketleri kadar fk sýný pd dd ha vermediysen ozaman þuan süreç sonada geldi ise ederini vericeksin verdirteceksin.

Theufuks yazdýklarýmý size yazmadým ,sizinde kendi fikirlerinizi istinaden bazý yerlerde örnekledim sadece,genel yazdým.

8.  Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku
    Kanunla, Sermaye Piyasasý Kanunu'nun "ayrýlma hakký"na iliþkin maddesi deðiþtirildi. Buna göre, önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin genel kurul toplantýsýna katýlarak olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanaða geçirten pay sahipleri, paylarýný halka açýk ortaklýða satarak ayrýlma hakkýna sahip olacak. Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), halka açýk ortaklýðýn niteliðine göre, ayrýlma hakkýný, ayrýlma hakkýna konu önemli nitelikteki iþlemin kamuya açýklandýðý tarihte sahip olunan paylar için kullanýlabilmesine iliþkin esaslarý belirleyecek. Halka açýk ortaklýk, bu paylarý pay sahibinin talebi üzerine, SPK tarafýndan belirlenecek esaslara göre adil bir bedel üzerinden satýn almakla yükümlü olacak.

Kanunlar geriye doðru yürümez..
    Mesela dün; pet þiþe ile su satmak suç deðil...
    Ama bugün pet þiþe ile su satmayý suç sayan bir kanun çýktý...
    Dün pet þiþe ile su sattýysam bu konuda pet þiþe ile su satma suçundan ceza almam..

O halde Bu birleþmede adil deðer uygulanacaksa kanunu geriye doðru mu iþletmiþ oluyoruz....

Bold yaptýðým cümleye dikkat...
    önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin genel kurul toplantýsýna katýlarak olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanaða geçirten pay sahipleri

Yani düþüncem;
    Muhalefet þerhi koymamýz gerecek olan, buna imkan verecek olan ve usulünce kanunun belirlediði süre kadar önce ortaklara duyurulmuþ gündemi belirlenmiþ "önemli nitelikte iþlemlere iliþkin genel kurul" , bu deðiþikliðin resmi gazetede yayýnlandýðý tarihten sonra olduðu hallerde bu kanunun uygulanmasý gerekir..
    Yok bu toplantý;
    Resmi gazetede yayýnladýðý ve yürürlüðe girdiði tarihten önce yapýlmýþ olsaydý, o zaman kanunun geriye doðru uygulanmasýndan söz edebilirdik kanýmca..
    Yalnýz Türkiye'nin malum þartlarýnda kanunlarýn geriye doðru iþletildiði evrensel hukuk normlarýna aykýrý uygulamalar da gördük..
    Mesela Ýmar Bankasý yasasý..O zaman AYM iptal etmiþti ama iptal edene kadar da 2 sene mi ne geçmiþti

D
    Ama hukukun genel ilkelerinden olan geriye yürümezlik ilkesi kiþilerin durumu lehine ise çok da güzel yürür. Ýstisna bir durumdur lehine olmasi

Yatýrým tavsiyesi deðildir

Sayfa 31/269 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •