Originally Posted by
bedo
Hesaplarý eksiye geçirten, sormadan pozisyon kapatan aracý kurum yöneticileri ve çalýþanlarýna yönelik mesajlarým. Elbette bilgili, tecrübeli akýllý aracý kurum çalýþanlarý da vardýr. Herkes alýnmasýn.
Eskiden, aracý kurum çalýþanlarý, sonradan da yönetici oluyorlar tabi, istatistik, kimya mezunu vs olurlardý, zýr cahil olurlardý. (Bir konuda bilgi sahibi olmayan : Cahil)
Rüçhan ne demek, þu ne demek bu ne demek bize sorarak öðrenirlerdi, öðretirdik.
Spk lisans sýnavý çýkardý, 'zýr' kýsmý ortadan kalktý ama hala cahiller, maalesef, yöneticileri de ya yalakalýkla, ya da torpille oraya gelmiþler, bir kýsmý tabi ki, tekrar belirteyim..
Þimdi cuma günü bir kere piyasanýn taban olmayacaðý açýlmadan belli zaten.
Akp sözcüsü, nato gelsin, nato gelsin þeklinde açýklamalar yaptý, ruslar da ateþkesi saðlayabiliriz diye ýlýmlý açýklamalar yaptý.
Biraz tebrübesi olup da azýcýk kafasý çalýþan aracý kurum yöneticileri ya da çalýþanlarý piyasanýn taban olmayacaðýný öngörebilir.
Günlerdir zaten düþen piyasanýn sonuna gelmiþ haber..
Hadi bunu öngörmediniz, viop30 konratý yüzde - 7 açmýþ, petkim'in, þiþe'nin vs birçok 30 hissesinin taban olmayacaðý kabak gibi belli. (Thy, grip hikayesi de vardý, hadi olabilirdi diyelim.)
Milletin malýný niye yüzde 20 aþaðý satýp hesaplarý eksiye geçiriyorsunuz, hem de haber vermeden?
Çünkü hem cahilsiniz, hem de iþbilmezsiniz, hem de korkaksýnýz..
Tahtalar boþ zaten, boþ, boþ (ordan da belli taban olmayacaðý), sen satmasan zaten eksi bakiye zaten hiç oluþmayacak belki.
Sattýðýn anda da, (endekste günlerce düþüþün ardýndan hesaplar zaten 1/10 limitine dayanmýþ) birçok müþteriyi de riske sokuyorsun, çok sayýda eksi bakiye oluþturuyorsun.
Sabah kurumsal müþteri olmuyor ki tahtalarda, kime satacaksýn, kaç kiþi alýþ yazabilecek? Bütün müþterilerin long portföyünü mü boþaltacaksýn?
Ben çalýþan olsam, talimat da alsam kesinlikle insiyatif kullanýrým, müþteriye haber veririm, beklerim mutlaka. Amirime de derim ki, adama ulaþmaya çalýþýyorum vs diye oyalarým, müþteriye de sattýrmam, bekle derim..
Müdür olsam, þubeye, genel müdür olsam tüm þubelere talimat veririm, bekleyin diye..
Ýnsiyatif alacaksýn tabi ki yöneticiysen, risk de alacaksýn! Hadi diyelim ki piyasa taban da olabilir baþka bir durumda, 200 gün kar ediyorsunuz, 1 gün de zarar edin..
Milleti boþ yere batýrdýnýz.
Ama her kurum satmadý, bekledi, adam gibi iþini yapanlar da oldu, haklarýný yemeyelim. Yüzde 15'leri gördüðünde, hatta 11 leri, zaten bir çok hesap eksiye geçmiþti, onlar da satsalardý, tabanlarda çok mal olurdu, tabanlar eninde sonunda kalkardý, belki spot açýldýðýnda kalkardý, ama daha çok kiþi batmýþ olurdu.
Niye yazdým bunu, þu akkoyunlarla karakoyunlarý ayýralým diye yazdým.
Hepimizin baþýna gelebilir bu olay. Aracý kurumumuzu iyi seçmemiz lazým..
Hesaplarý eksiye geçen, kendisine sorulmadan pozlarý re'sen kapatýlan arkadaþlardan ricam, hangi aracý kurum bu uygulamayý yaptý, hangi þubesi yaptý? Bir piyasa katýlýmcýsý olarak bunu bilmek benim hakkým.
Lütfen bu bilgiyi paylaþýn, ben de bir müþteri olarak o kurumda hesabým varsa gideyim kapatayým.
Adam gibi iþini yapan aracý kurumlarla çalýþayým.. Diðer arkadaþlarýmýz da böyle yapsýnlar.
Hiç risk taþýmadan avantadan para kazanalým diyen aracý kurumlardan uzak duralým. Bize yardýmcý olun..
Bazý tahtalar, bu zorunlu satýþ yapýlmasa taban olmayacak belki. Bu nedenle mahkemede de hakkýnýzý arayabilirsiniz..Sonuç alýr mýsýnýz, bilemem.
(Bir daha durum tekrarlanýrsa, 9 çeyrek gibi aracý kurumu arayarak para getireceðinizi söyleyin, ona raðmen kapatýrlarsa mahkemede haklý çýkarsýnýz.)
Aracý kurum olarak risk taþýyacaksýnýz elbette!
Ben nasýl eþþþek gibi risk taþýyorsam, siz de eþþþek gibi risk taþýyacaksýnýz!!!
Verdiðim komisyonlarý hakedeceksiniz...
...........................bunu az önce viop sayfasýnda paylaþtýlar................
Yer Ýmleri