Zaten kanunda adil fiyat belirleme hakkini spk ya vermis. Bende dediklerinin gerceklesmesini cok istiyorum. Tek sansimizda spk kaldi. Onlarda kazik atarsa sictik.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten kanunda adil fiyat belirleme hakkini spk ya vermis. Bende dediklerinin gerceklesmesini cok istiyorum. Tek sansimizda spk kaldi. Onlarda kazik atarsa sictik.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Farkýndayýmitiraz ederken bile ikna olmak için itiraz ediyorsun
( tahlil için kusura bakma kaba bir davranýþ olduðunun farkýndayým, rahatla diye
)
Her ne düþünüyorsak daha iyi olacaðýný düþünüyorum. Hiç düþünmediðimiz bir yerden de olsa daha güzel olacak bence .
SPK 'nýn yatýrýmcýyý madur etmeyecek . Ýþ bankasý da bunun farkýnda. Ýþime gelmezse masayý deviririm dedi .
Þirket kanun koyucu deðil. Amiri varken memuru sýnýr çizemez. Ýþ bankasý bile birleþme kesin olacak demiyor. Vazgeçebilirim diyor. O halde açýklamadan sonra alanlar neden faydalanmasýn. Absürt olacak ama birleþme þuan için bir ideal , bir hayal . SPK izin vermeden hiçbir baðlayýcýlýðý yok .
Karþý sav neydi? : E geri alým fiyatý belli . Açýklamadan sonra aldýysan bunu kabul ederek aldýn.
'' Tamam da o fiyatýn kesin fiyat olmadýðý belliydi. Neden? Adil fiyat deyince Google eski tarihli bilgiler çýkarýyor. Siz de arayýn. Ben acýklamadan sonra geri alým fiyatýný düþünerek almadým hisseyi, SPK 'nýn daha iyi fiyat belirleyeceðini düþünerek aldým. O halde ben de faydalanýrým '' der sonradan alan yatýrýmcý.
Artý SPK, açýkladýðýn fiyatý kabul etmiyorum da diyebilir. 30 günlük ortalama , yatýrýmcýyý zarara uðratiyor. Benim tebliðlerimde öyle bir þey yok der , yahut vardý ama kaldýrdým .Ýptal der .
Söylediðim gibi bunlar iþin BENCESÝ. Ve söylediðim gibi düþünmediðimiz bir þekilde de olabilir. Kesin þeyler söylemek doðru deðil. Bana sorumluluk yüklemeyin diye daha ne diyeceðimi þaþtým.![]()
Evet þirketten açýklama var, yalnýz bu açýklama gayri ihtiyari bir açýklama biz iptal ettik vesayire diyebilirler.
Pwc den rapor gelince, birleþme için SPK dan onay isteyecekler. Spk onayý ile süreç baþlayacak.
Örneðin Mardin Çimento 31.12.2019 da SPK ya birleþme baþvurusu yaptý.
20.02.2020 de SPK birleþmeyi onayladý.
Bizde halen SPK ya baþvuru yok. Yalnýz þirketten birleþme düþüncesi olduðunu açýkladý.
Ya burada ya da soda formunda yazmýþtým..
Þu ayrýlma hakký kullanýmý konusunda düþüncem bu þekilde..
Ancak sanýrým bizim birleþmeye özel ve dikkat edilmesi gerek bir husus var..Ve buna dikkat edilmemesi halinde yargýya yansýdýðýnda yol kazalarý çýkmasýný muhtemel görüyorum..
Kronoloji:
31 ocak birleþme haberi
birkaç gün sonra bankaclýk kanunu hakkýnda deðiþiklik haberi
25 Þubat 2020 resmi gazetede yasalaþmasý..
Bize özel olmasýný sebebi Birleþme süreci ile içi içe geçmiþ olmasý..
Kanunlar geriye yürümez..
Þu durumda kanun yasalaþýp yürürlüðe girene kadar hiçbir hükmü yoktur..
-Yani 25 Þubat 2020'ye kadar hisse sahibi olan yatýrýmcý açýsýndan "Birleþmeyi bilip bilmeme konusunun, ortaklýktan ayrýlma hakkýnýn kullaným biçimi baðlamýnda hiçbir önemi yoktur" BELKÝ DEÐÝÞÝKLÝK TEKLÝFÝ MECLÝSTEN GEÇMEYECEK NEREDEN BÝLÝCEZ?" þu durumda yürürlükteki mevzuata göre düþünmeliyiz..
Þöyle düþünelim..(gerçek bir örnektir)
"Çocuk gelinlerle evlenenlere af yasasý" çýkacaktý..Bu kanun çýkacak diye 9 yaþýnda kýza imam nikhaý kýyýp koynunuza aldýðýnýzda, çýkmasýný beklediðiniz yasa mý geçerli olacak?" Yani fiillerimizi kanunun çýkma olasýlýðýna göre mi ayarlayacaðýz?..
Hatýrlarsanýz o çocuk gelin yasasý çýkmadý" ..Ama Biz de nikahý kýymýþ bulunduk???..(kanun çýkmýþ olsa pek tabii ki sanýk lehine kullanýlacaktýr ama çýkmadý bunu da not edelim)
"Eh ama bizim durumuzda kanun çýktý ya iþte!"..Ama o zaman sorarýz 31 Aralýk 25 þubat arasý iþle yapanlar neye göre iþlem yapacaklardý ki? Buradaki fark ortada sanýk yok ancak iki taraf var..Ýþlemi tesisi eden þirket SPK ve tesis edilen iþlemden etkilenecek yatýrýmcýlar..
Bu sorular konuyu muallak hale getiriyor..
Özetle önceki tarihlerde yazdýðým düþüncem hala geçerli olmakla beraber, bize özel bu duruma göre düþüncemin tadilata ihtiyacý olduðunu düþünüyorum..
O da þu þekilde..
Bankacýlýk kanunu deðiþikliðinde dair yasanýn resmi gazetede yayýmlandýðý tarihten önce hisse alanlarýn ortaklýktan ayrýlma hakkýndan faydalanabilmeleri gerekir.. 25 Þubata kadar hisse alanlar
Burada muallak bir durum var..(yoruma açýk..yazdýðým gibi de yorumlanabilir, yorumlanmayabilir de)
Ancak 31 ocak tarihini baz alýp tesis edilecek iþlemlere karþý yazdýðýmý sebebe dayanarak; yürütmeyi durdurma talebi ile beraber dava açýlýp, en azýndan bir YD kararý çýkarsa süreç uzar daaaaa uzar...kanýmca..
Hatta 31 Ocak tarihi baz alýnmýþ olsa ve ben Genel Kurul'da þerh koyacak olsam ve ..Muhalefet þerhime bu metni de ilave eder, metnin sonuna da "iþlemin iptaline dair tüm yasal haklarým saklýdýr" cümlesini yazardým
Fikir cimnastiðidir..![]()
Þirketten açýklama var dediðiniz açýklama nerde göremedim ben?eðerki arkadaþýn sorusu üzerine gelen cevap ise ,sorunun cevabý olmuþ yeni kanuna göre adillik ðzerinden gidilcek bekliyoruz demiþler olumsuz deðil olumlu bence,
Ne için, hangi sebeple iptal ettik diyecek?
Pwc den zaten rapor bekleniyor rapor üzerine süreç iþleyecek zaten,
Ýþbankasý bu süreçden vazgeçerse zararlý çýkar,zaten bu sebeple birleþme istiyor,isteme sebebi chp nin iþbank hisselerinin devri bu devir bþr þekilde olucakki önden hazýrlýk yapýlýyor ,þu halde iken sýkýntý yaþýyacaklarýný anladýklarý için alel acele ,daha karlý iþ yapýþ þekli daha yalýn iþ yapýþ þekli dümeniyle birleþcez diyor sebep malum.
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk nýn þu þartlarda bu ucuz piyasa deðerlerinde ky yi maðdur etme derdince olacaðýný bende hiç düþünmüyorum,yapamaz nedeni bilançolarý 12 aylýk bilançolar geçmiþ ve gelecek ortada bu þirketler için,
Þu þartlarda belki düþünebilirdim bu 4 þirketin piyasa deðerleri yüksek olsa idi fk larý pd dd leri karlarýnda sýkýntý olsa idi bu olumsuzluklara raðmen yüksek fiyatlansa idi ozaman anlardým,gelecek deðerleme rakamý mevcut piyasa deðerinden düþük gelirdi spk da zaten mevcut þartlara göre gelen deðere göre olur veriridi tek þart bu 4 þirketin piyasa deðerlerinin yüksek olmasý þartý,ozaman maðduriyet olurdu neden borsa deðerleri gerçek ederlerinden yüksek oldupu için,misal bim þirketine deðerlem yapýlsýn bakalýmereðli ladar deðeri gerçekte varmý,yada migrosun nerdeyse 8 10 misli ederi çýkarmý,
Ama þuan bu 4 þirket zaten ucuz fiyatlanýyor trakya ise baþlý baþýna ucuz oðlu ucuz fiyatlanýyor,yapýlcak deðerlemeneyide borsadaki rakam belirlemeyip gerçek olan resmi olan bilanço kalemleri belirleyeceðine göre her ne olursa olsun þuanki seviyelerden çok yukarda rakamlar geliceði kesin.
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri