Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 70/269 ÝlkÝlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 553 - 560 arasý.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

Duhul
    Nov 2018
    Ýkamet
    Gönüllerde yaþýyorum.
    Gönderi
    7,304
    Haklýsýn sn toibek. Spk, mesela çýkýp da Trakya 'nýn adil fiyatý 10 lira dese , hiç kimse niye demez .
    Bizim için SPK'nýn fiyatý daha önemli . Deðerleme raporu þirkete bir tavsiye niteliðinde.

Benim fikrim , bu süreç sonuçlanýncaya kadar iþ bankasý toplayabilidigi kadar hisse toplamaya çalýþacak.
    Sadece ortaklýk oraný için deðil, Spk 'nýn yatýrýmcý lehine vereceði kararlardan olumsuz etkilenmemek için.

Adil fiyat üst perdeden açýklanýrsa diye hisselerin baþkasýnda deðil kendisinde olmasý lehine olur .

Yalnýz þu varki, bu baský iþ bankasýnýn isteði dýþýnda olmaz bence . Hükümetin gözü üzerindeyken kendi hisselerini baskýlamasý cami duvarýna iþemek gibi .
    Trakya' yý 6 - 7 liraya taþýsa üç beþ tahterevanla da ayný sonuca ulaþabilirdi.

Neyse iþin bu kýsýmlarý iyice bilgimiz dýþýnda. Sabýrdan baþka silahýmýz yok. Bekleyecegiz .

2. TRKCM - Trakya Cam

Alýntý Originally Posted by cinali Yazýyý Oku
    Arkadaþlar
    Burada bu tür degerlemede maalesef iç açýcý sonuç cikmiyor
    1.finans finans kiralama
    2.izocam
    3.kervansaray holding
    3 tane olumsuz örnek
    Burada lehimize olacak husus defter deðerinin þu anda düþük olma avantajý vede þiþe cam için deðerlenede ayný sistemle degerleneceginden kazançlý çýkmamýz yüksek ihtimaldir
    Ne finans finansal ne kervan nede izocam,
    Ne kar,ne fk,ne pd dd ,nede favök olarak þiþe grubu hisseleriyle kýyaslanmaz,(finas finasalýn bilonçusu aklýmda deðil pd dd sinden mi deðerlendi yada altýnýmý emin deðilim)
    Misal kervan saray,otelleri vardý karþýlýðý ciddi borçlar falan çýktý,aile içi savaþlar falan ne olduðu olacaðý belli bile deðildi,
    Ýzocamda marka olarak bilindik idi ama karlý bþr bilanço hatýrlamam hatrý sayýlýr varsa eski yýllarda vardý sonrasýný hatýrlamam,
    Bu þirketler þiþe grubu yanýnda ciddi pahalýlardý,bilançolar pahalý diyordu yani resmi belgeler,ama þiþe grubunda resmi belge bilanço ucuz oðlu ucuz diyor en büyük artý ve avantaj buralarda.

iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : toibek; 07-03-2020 saat: 23:17.

3.  Alýntý Originally Posted by toibek Yazýyý Oku
    Sn dimitri eðerki deðerleme zaten her bir þirket için iyi gelirse ki inancým o yönde ve çok net iyi geliceði yönünde,emareleri ve sebepleri çok net gözümüzün önünde zaten,bilançolar herþeyin cevabý ve ispatý iken,kim neden þerh koyup ayrýlma rakamýnda satsýnki salakmý bu insanlar ,

Örnek vermiþ idim,3.9 milyar kassýnda para olan þirket þuan borsada 4.1 milyara fiyatlanýyor,ya demezlermi bu insanlara senþn fabrikalar nerde patron,bunca yýllýk karý sen neyele yapýyon patron,patron bana þirketi sat desen þuanki rakama zaten kasadaki parayý alýp ödesen þirket bedavaya gelicek sana,fabrikalar ,avrupanýn en büyüðü olma hali yýllýk karda yanýnda bonusu olucak,

Böyle bir þirket kaca deðerleniyor,

Soda mesela yýllýk karý belli iken fk sý belli iken soda kaça deðerlenir buralar yani borsa deðeri þuan ilizyon ,sihir ama olumsuz ilizyon ve sihir ky yi yanýltýcý kýsmýndayýz þuan çok net,

Paþabahçeye deðerleme yapmýþlar karþý tarafýn elinden 6 7 milyar tl piyasa deðerine göre alýnmýþ bu hisseler yada alýncak iken,e peki sormazlarmý o þirket deðerlemeye tabi iken fk sýnýn ,pd dd sinin bilmem kaç katýnda deðerleniyorda paþabahçe adil deðerleniyorda, hemde yabancýnýn elinden hisse alýnýrken ,yüksek bedelden alýnýyorda hisse deðiþimi dahi yok iken kasadan para çýkýcak þekilde yapýlýrken bu iþlemler,

Burda iþ, kasadan para çýkmadan ,adil deðerlemeye gelincemi olmayacak yada olmuyor,orda oldu ise paþabahçe 7 milyara yakýn deðerlendi ise,burdada paþa paþa olucak inancým tam,

Yanlýþým yok ise 250 milyon yýllýk karý olan paþabahçe,7 milyara yakýn deðerelncek ama yýllýk karý 769 milyon olan pd dd 0.60 ,fk sý 5 olan trakyanýn ederi borsada 4 milyar olucak nasýl oluyor bu yada nasýl olucak,

Araþtýrma kuruluþlarýda daha rapor yazsýn ,deðeri 4 yada 4.5 tl desin,ulan 3 misli fazla kar ettiði þirketin nerdeyse yarýsýnda iþlem görüyor borsada ,hepinizmi bu çetedensiniz siz ,tüm bacaklarmý ayný olur,hepinizmi borsadaki deðerli þirketlerin hakký verilmesin çetesine mensupsunuz.

Sayýn toibek imza attým...

Yanlýþ yapmayýn hakkýmýzý yemeyin kalýbýnýzýn adamý olun...

Hasta etmeyin...

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.

4.  Alýntý Originally Posted by cinali Yazýyý Oku
    Arkadaþlar
    Burada bu tür degerlemede maalesef iç açýcý sonuç cikmiyor
    1.finans finans kiralama
    2.izocam
    3.kervansaray holding
    3 tane olumsuz örnek
    Burada lehimize olacak husus defter deðerinin þu anda düþük olma avantajý vede þiþe cam için deðerlenede ayný sistemle degerleneceginden kazançlý çýkmamýz yüksek ihtimaldir
    Bu örnektekilerin ya hepsi doðru deðerlendi yada kamuya açýklanan finansal tablolar hatalý idi...Izocam ýn finansal tablolarýna bakýp 10 tl den yüksek çýkmaz demiþtim 11 tl falan çýktý sanýrým tam aklýmda deðil...
    Trakya Cam için de 5 TL altý kesinlikle çýkmaz diyorum...

MI 8 SE cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdýklarým kiþisel görüþümdür, hiçbir þekilde al sat tut tavsiyesi deðildir !

Alýntý Originally Posted by toibek Yazýyý Oku
    Ne finans finansal ne kervan nede izocam,
    Ne kar,ne fk,ne pd dd ,nede favök olarak þiþe grubu hisseleriyle kýyaslanmaz,(finas finasalýn bilonçusu aklýmda deðil pd dd sinden mi deðerlendi yada altýnýmý emin deðilim)
    Misal kervan saray,otelleri vardý karþýlýðý ciddi borçlar falan çýktý,aile içi savaþlar falan ne olduðu olacaðý belli bile deðildi,
    Ýzocamda marka olarak bilindik idi ama karlý bþr bilanço hatýrlamam hatrý sayýlýr varsa eski yýllarda vardý sonrasýný hatýrlamam,
    Bu þirketler þiþe grubu yanýnda ciddi pahalýlardý,bilançolar pahalý diyordu yani resmi belgeler,ama þiþe grubunda resmi belge bilanço ucuz oðlu ucuz diyor en büyük artý ve avantaj buralarda.

Ben kýyaslamayýn elbette kýyas yapýlmaz þirketler açýsýndan
    Ben deðerleme þirketlerinin tutumlarýndan bahsediyorum
    1.financ kiralamada defter deðerini bile çýkarmadýlar.yuzde 20 aþaðý çýkardýlar
    2.izocamda fabrikalarýn sigorta deðerini bile çýkarmadýlar.degerli arsalarý vardý 320 dönüm
    3.kervanda ise yine defter deðerini bile cikarmadilar.bir otelin 15 yýl kirasý borçlarý karþýlýyordu vede birçok arsa ve 6 oteli vardý.
    Bunlarý halka arz etselerdi durum çok farklý olurdu degerlemede ben bu firmalarýn düzgün olmadýðýný yanlý olduklarýný tespit ettim.
    Elbette bu þirketler satýlsa su fiyatlar komik kalýr.
    Ama bizde SPK.bu iþin altýnda kalkacak kapasitesi yok mecburen bu yeminli þirket raporlarýna itibar etmek durumunda kalýyor
    Mevzuat böyle
    Yeni çýkan kanun metni burda paylaþýldý SPK.ya çok yetki verildi þirketler özelinde farklýlýklarla adil fiyat tespit edebilecek.
    Birde sözünü tutabilse sözde eþ zamanlý olarak yayinlanacakti teblið.ama SPK.iste
    Bu kadar olur

6. TRKCM - Trakya Cam

Alýntý Originally Posted by zor Yazýyý Oku
    Bu örnektekilerin ya hepsi doðru deðerlendi yada kamuya açýklanan finansal tablolar hatalý idi...Izocam ýn finansal tablolarýna bakýp 10 tl den yüksek çýkmaz demiþtim 11 tl falan çýktý sanýrým tam aklýmda deðil...
    Trakya Cam için de 5 TL altý kesinlikle çýkmaz diyorum...

MI 8 SE cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aynýsný düþünüyorum,en az 5 tl çýkmak zorunda eðer çýkmaz ise,
    12 aylýk bilançonun sahte olduðu ,gerçek olmadýðýyla ilgili muhatap neresi ise soluðu orada alýrým,

Anacm ve soda þuan pd dd sinden iþlem görecek ve daha bunun üzerine deðerleme raporu gelicek,adil rakamlar fiyatlar rakamlar tespit edilcek daha soda ve anacma,

Trakyada 0.60 pd dd inde iþlem görecek,birde kasasýndaki 3.9 milyar tl ye yakýn piyasa deðerinde borsada fiyatlanacak birde 12 aylýk bilançoda bu deðerlemeye emsal olacak yani kasadaki rakam olan 3.9 milyar tl artýk kesin iken,yok ya anan güzelmi demezlermi adama,bizde mal mal boþuna bekliyecez öylemi,paþa paþa deðerleyecekler hemde en az pd dd kadar,deðerlenmesin bakalým,o 12 aylýk bilançoya olur veren,deneteleyen tamam diyen herkez topun aðzýna gidermi gitmezmi bakalým,elimden geleni ardýma koymam çok net,ha sonuç alýrým almam ama emek veririm eðer haksýzlýk olur ise,en az deðerim en minimum rakamým pd dd i olmalý en az
    Öyle dünya yok,

Zamanýnda euro grubundan etyat,euyo,eukyo nun patronu yerinden nasýl etti isem,euro sigortaya el kondukdan sonra hala yatýrým ortaklýðý yöneceðini zanneden o zýrzop patron 1 hafta sonra ben miktir olup gidiyorum nasýl desiyse ,onla nasýl uðraþtý isem bunlarýn kalýbý fersah fersah büyük dahi olsa dibine kadar uðraþýrým,

Son düzenleme : toibek; 08-03-2020 saat: 00:37.

7. Arkadaþlar bilen var ise cevaplar ise sevinirim,

Malum þiþe grubu adillik üzerinden birleþme iþlemi yapacaða benzer ama meclisden geçen ve resmi gazetede yayýnlanan bu yeni düzenleme þuan yasalaþtý yanlýþým yok ise,

Þiþede bekliyoruz demiþ arkadaþa,spk neye göre tamam ben artýk yeni yasaya göre düzenlediðim yeni tebliðe göre birleþmelere izin vericeðim diyecek bunun bir zamaný yok zannedersem,hazýrlýk mý yapýyýorlar ,bunun hazýrlýðý ne zaman alýrki,eski belge yerine yeni belgeye göre iþ yapýlcak ve karar verilcek artýk,yanlýþmýyým?

Spk ben hazýrýmmý diyecek,yoksa þiþe grubu spk ya baþvuracak spk zaten yeni tebliðe göre zaten ayarlayacakmý durumu,çünki þiþe adillik durumunu bekliyoruz diyor,

Kim neyi bekliyorki,þiþe grubu zannedersem spk ile temas halinde bu konuyla ilgiliki spk dan teblið ve düzenleme ile cevap aldýki spk yý bekliyoruz demiþ,spk yý beklemeden mesela direk yollasa,mesela birleþme iþi adillik düzenlemesine girmesini istemese diyelim yollar hemen tabi ne faydasý olur o ayrýda,bulkar özellikle spk yý bekliyoruz diyorlar,demek spk ile iletiþimleri var ve iþi illaki adillik götrecekler ozaman,sizce?

Burada daha önce bahsettiðim gibi 40 dk lýk görüþmemde sürekli adil deðer,adil fiyat diyip durmuþlardý,lan dedim kendi kendime bunlar benden çok adillikten bashediyor nasýl iþ demiþtim,ben evirip çevirip sormaya çalýþýrken neden tedirginsiziniz korkuyorsunuzki deyip bayan ,zaten bu sebeple þirketlerin gerçek deðeri ortaya çýksýn diye bu þirkete deðerleme yaptýrýyoruz zaten demiþ idi ve þunu eklemiþdi neden þirketlerimizin deðerini saklayalým yada saklatalým demiþdi,nasýl korkmayaým borsada deðeri çok ýcuz deyincede borsa farklý ordaki etkilþim farklý demiþ idi bizim borsaya müdahelemiz yok demiþ idi,

E ozaman býrsaya müdahalen yok ise sürekli adillik diyorsan,spk yýda bekliyorsan demekki borsada yapamadýðýný yada göstertemesiðin deðeri þimdi gösterecen ozaman olarak anlýyorum,

Borsadan hisse almýyorsun ucuz olmasýna raðmen þirket deðerlendin diye,ozaman gerçek deðerimde birleþtir þirketleri cebinden para çýkmasýn sadece hisse deðiþtirmeyle çýk bu iþin içinden ver deðerli þiþeyi al deðerli trakyayý,ver deðerli þiþeyi ,al deðerli sodayý,alanda memnun satanda memnun boþuna denmemiþ sende uygula,

Hayýrlýsý diyelim bakalým ,þiþe bu denli adil adil diyorsa spk yýda bekliyorsa þirket ederlerini versin artýk,
    Kasasýndaki para kadar deðeri olan trakyanýn borsa ederi eder deðil benim için en az 5.2 tl den deðerlenmeli oda en az,

Benim emsal deðerlemem þu olur anacm ve soda ortalam kaç fk ya pd dd ye deðerlencek ise ort. Olarak trakyada o rakamlarada deðerlenmeli neden derseniz,þiþe grubunun en büyüðü lokomotifi trakyacamdýr yani baba þirket trakyaca cam bu unutulmasýn.

hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi

SPK.muracaat etsin diyenleri anlamak mümkün deðil
    Teblið çýkmadan adil deðerleme kýstaslarý belki olmadan nasýl müracaat edecek
    Teblið çýkmadan müracaat olmaz alternatif fiyatlarý ve çaðrý fiyatýný yazacak o müracaatta
    SPK.gelen muracaata göre yetkusini kullanacak çünkü yeni kanunda farklý fiyat tespit etme yetkisi var
    Sagliklar

Sayfa 70/269 ÝlkÝlk ... 2060686970717280120170 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •