Üst yeþilden mavi çizgiye geldi.
Üst yeþilden mavi çizgiye geldi.
– (1) 23 üncü maddede belirtilen önemli nitelikteki iþlemlere iliþkin genel
kurul toplantýsýna katýlýp da olumsuz oy veren ve bu muhalefeti tutanaða geçirten pay sahipleri,
paylarýný halka açýk ortaklýða satarak ayrýlma hakkýna sahiptir. Kurul, halka açýk ortaklýðýn niteliðine göre, ayrýlma hakkýný, ayrýlma hakkýna konu önemli nitelikteki iþlemin kamuya açýklandýðý tarihte sahip olunan paylar için kullanýlabilmesine iliþkin esaslarý belirlemeye yetkilidir
ayrýlma hakkýna konu önemli nitelikteki iþlemin kamuya açýklandýðý tarihte ayrýlma hakký ile ilgili bir konu henuz kamuoyuna açýklanmýs deðil.....açýklandýðý tarihte esaslarý belirler gibi anlýyorum bende......adil olanda bu zaten
Ya muthis bir olay. Spk boyle onayladiysa ki onaylamis artik karar niteliginde demektir bu.
Ayrilma hakkina sahibizbu cok guzel bir garanti. En kotu ihtimal 3.48 nakite cevirebiliyoruz
4 olursa tadindan yenmez.
Burdan yuzumuz guler ins su kotu ortamda.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanýrým o pay alým teklifi..(O þirketle ilgili süreci bilimiyorum yanýlýyorsam düzeltiniz)
Ortaklýkta ayrýlma hakkýnýn kapsamý ile ayný olmasa gerek..
Ortaklýktan ayrýlma hakkýnýn muhalefet þerhi ile ortaya çýkacak bir sonuç olduðunu düþünüyorum..
Geçenlerde yazmýþtým Kanun Yürürlüðe giriþ tarihi baz alýnmalý diye..
Bu düþüncemi biraz güncellemek isterim..
Ortaklýktan ayrýlma hakkýna sahip olabilmek için genel kurulda muhalefet þerhi koyacaðýz..
Peki bu muhalefet þerhinde ne yazacak..?
Özetle muhalefet þerhimizin sebebi..
Bu sebeplerin herhangi birinin mevzuat dýþýna atýlmasý hakkaniyetle çeliþecektir..
Yani oraya ne yazacaðýz..?
Þu þu þu sebeplerden bu birleþemenin; ne tarafýma ne de ÞÝÞE Cam'a faydasý olmadýðýný düþündüðümden ayrýlma hakkýmý kullanmak istiyorum..
Þu halde birleþme þartlarýnýn net olmasý gerekir ki ben muhalefet þerhi koyayým veya gerek duymayýp koymayayým..?
Evet düþüncelerimi bu anlamda güncellemek gerekirse..
"Kamuya Açýklanma tarihi" kavramýnýn içeriði önem kazanýyor..
Yazdýklarýmdan vardýðým sonuç;
"Kamuya açýklanma tarihi" kavramýnýn tanýmýnýn= Deðerleme raporlarý, deðiþim oranlarý ve benzeri parametreler belirlendikten sonra bu bilgiler çerçevesinde gerçekleþecek birleþme gündemi ile toplanacak "OLAÐANÜSTÜ GENEL KURUL" tarihinin KAMU AYDINLATMA PLATFORMUNDA kamuya açýklandýðý tarih olmasý gerektiðini düþünüyorum..
Neden?..
Çünkü orada duyurulan birleþme þartlarýna göre muhalefet þerhi koyacaðým veya koymayacaðým..
Kanunun yürürlüðe girdiði tarihin önemli olduðunu yazmýþtým..Ancak yine SPK'nýn yorumuna baðlý olacak gibi görünen bu süreçte
deðerlendirmenin Olaðan üstü toplantý tarihinin kamuya açýklanmasý þeklinde olmasý benim için þaþýrtýcý olmayacak..Belki de 25'ini baz alacaklar...bekleyip göreceðiz
Eðer söylediðim gibi uygulanacaksa bunun anlamý;
Adil deðeri 2,70 li fiyatlardan haala alma imkaný var demektir![]()
Bende ayný düþünüyorum.. Ayrýlma Koþullarý, Ayrýlma Fiyatý, Deðerleme raporu Açýklanmýþ deðil..Kamuya açýklanan niyet sadece.. Deðerleme raporu gelir þirket spk ya baþvurduðunu ve fiyatlarý (ayrýlma ve birleþme oranlarýný ) kap açýklamasýyla yapar o tarih baz alýnýrsa anlarýmda diðer þekilde çarþý karýþýr..ytd
Daha once yapilan bir birlesmeyi burda ornek olarak vermistim. Birlesme kararinin aciklandigi tarihi ayrilma hakki olarak baz aldiklarini ilan etmislerdi. Yani tarih olarak normal sartlarda sikinti yok. 31 ocak.
Ancak simdi yeni bir kanun cikti. Pay alim teklifi ile birebir ayni durum olmasa bile baz alinan tarih normalde farkli iken sirket yeni kanun ciktigi icin bu tarih itibariyle paylari geri alacaz diye ilan etmis spk da onaylamis.
Kanunlarla ozellikle vergi kanunlariyla hasir nesir olan biri olarak benim yorumum yuzde 99.9 ayrilma tarihi olarak 25 subat tarihini esas alacaklardir. Yatirim tavsiyesi degildir.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þuan Trakyacam, þisecam, anacam, soda piyasada uygun fiyatta diyelim..alan kiþi neden ayrýlma hakkýndan mahrum kalacak.. Ayrýlma Hakkýyla ilgili Þirketin açýkladýðý bir rakam veya tarih yokki.. sadece aracý kurumlarýn açýkladýðý 1 aylýk ortalama tutarlar var..
Deðerleme raporu gelip þirket bunu kamuya açýklamadan önceki açýklamayý spk nýn baz alacaðýný düþünmüyorum..ytd
Sn karabaht ayrýlma hakký adil gelirse ki ümidim o yonde ama,deðerleme ve deðiþim oranlarý benim için öncelik hep yazar söylerim,
Diyelim ki ayrýlma hakkýna sahip kiþiler ellerindekini þirkete satmaka istedi,hem satma hakkýnýn olmasý lazým hemde rakamýn iyi olmasý ayrýlma rakamýnýn,
Biz daha önce ne diyorduk 31 ocak öncesimi yoksa sonrasýda sahipmi falan derken,dünki emsal spk kararý 25 þubat öncesine çevirdi iþi bu tamam cepte,
Peki zaten 25 þubat öncesinde elinde ciddi mal tuttan bir tayfa var dikkat ederseniz 31 ocak sonrasý satan yabancý baþka satýcý yok oda 30 milyon civarý diðer kalaný ise satmamýþ dahi,yada en fazla al sat sat al yapmýþ,eðerki adil fiyatlý ayrýlma hakký çýkarsa ve önemli olan kýsým olan adil fiyatlý deðerleme çýkmaz ise þirket bu paylarý ciddi bedel ödeyip alýcak nasýlsa adil bedel yada deðerleme düþük geldi diye satmak isteyecek çoðunluk,
Ama adil deðerleme ve adil deðiþim oraný gelirse ayrýlma hakkýnýn üzerinde bu sefer þirket ayrýlmadan hisse almadan deðerleme ve deðiþim üzerinden sorunu çözülecek,
Yoksa adil ayrýlma hakkýndan piyasadaki kendi harici bir çok lotu almak zorunda kalýcak para çýkýþý olucak,ha derdi sonrasýnda yabancýya hisse satmaksa o ayrý ozaman karýna olur ama deðilse ayrýlma hakkýmdan hisse almak bana mantýklý gelmiyor þirlet için,
Deðerlemeler yüksek gelsin,benþm için yeter,her halükardada deðerleme ve deðiþim oranlarýda ayrýlma hakkýndan yðksek gelir diye düþünüyorum,
Yanlýþ yada eksik varsa katkýda bulunursan sevinirim,öðrenmiþ olurum.
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri