Sn karabaht ayrýlma hakký adil gelirse ki ümidim o yonde ama,deðerleme ve deðiþim oranlarý benim için öncelik hep yazar söylerim,
Diyelim ki ayrýlma hakkýna sahip kiþiler ellerindekini þirkete satmaka istedi,hem satma hakkýnýn olmasý lazým hemde rakamýn iyi olmasý ayrýlma rakamýnýn,
Biz daha önce ne diyorduk 31 ocak öncesimi yoksa sonrasýda sahipmi falan derken,dünki emsal spk kararý 25 þubat öncesine çevirdi iþi bu tamam cepte,
Peki zaten 25 þubat öncesinde elinde ciddi mal tuttan bir tayfa var dikkat ederseniz 31 ocak sonrasý satan yabancý baþka satýcý yok oda 30 milyon civarý diðer kalaný ise satmamýþ dahi,yada en fazla al sat sat al yapmýþ,eðerki adil fiyatlý ayrýlma hakký çýkarsa ve önemli olan kýsým olan adil fiyatlý deðerleme çýkmaz ise þirket bu paylarý ciddi bedel ödeyip alýcak nasýlsa adil bedel yada deðerleme düþük geldi diye satmak isteyecek çoðunluk,
Ama adil deðerleme ve adil deðiþim oraný gelirse ayrýlma hakkýnýn üzerinde bu sefer þirket ayrýlmadan hisse almadan deðerleme ve deðiþim üzerinden sorunu çözülecek,
Yoksa adil ayrýlma hakkýndan piyasadaki kendi harici bir çok lotu almak zorunda kalýcak para çýkýþý olucak,ha derdi sonrasýnda yabancýya hisse satmaksa o ayrý ozaman karýna olur ama deðilse ayrýlma hakkýmdan hisse almak bana mantýklý gelmiyor þirlet için,
Deðerlemeler yüksek gelsin,benþm için yeter,her halükardada deðerleme ve deðiþim oranlarýda ayrýlma hakkýndan yðksek gelir diye düþünüyorum,
Yanlýþ yada eksik varsa katkýda bulunursan sevinirim,öðrenmiþ olurum.
iPad cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri