Isyatirim Sisecamda temiz aliyor... bizde seyrediyoruz.. trakyaya uðramýyor.. 70 gün oldu.. elimiz kolumuz baðlý bekliyoruz..
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isyatirim Sisecamda temiz aliyor... bizde seyrediyoruz.. trakyaya uðramýyor.. 70 gün oldu.. elimiz kolumuz baðlý bekliyoruz..
Ben sise toplamasiyla trakya toplamasi arasinda fark gormiyorum. Sonucta adil degisimde sise fiyati onemli. Defter degeri uzerinden adil degisim yapilacagini dusunerekten sise nin artmasi trakyanin artmasi olarak goruyorum. Zaten otomatik olarak birlesecek hisseleri de etkilevektir bu alimlar. Spk su lanet tebligi cikarsada ortam rahatlasa.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Isbankasinin grup sirletlerinde geri alýmda hisse deki pay oranýnimi dikkate alýyor yoksa deðerleme raporuna goremi alýma baþladý? Kaptaki alimlara baktim þirketin son bildirimlere göre hisselerdeki oranina göre nasýl hareket edebilir..
Anacam %77.80
Trakya %71.25
Þiþe % 68.31
soda %62.74
70 gün degerleme raporunu bekleyince neye bakacagimizi sasirdik
Burda onemli olan adil degisim orani neye gore hesaplanacak. Uzman kurulus raporundaki ortaya cikan gercek deftee degerine gore yapilacagini dusunuyorum. Haliyle sisenin yukselmesi tum hisselerin yukselmesi anlamina geliyor. Sisenin yukselmesi trakya sabit kalsa bile sevinirim o nedenle.SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yo doðru söylüyorsun,
Dediðin gibi birleþme sonrasýnda hepsi þiþe olucak,
Gelen deðerleme zaten iyi olduktan sonra,þiþe karþýlýpý hisseler verilcek,þiþede nekadar çok prim yaparsa ky lehine
iPad cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Spk nin birlesme ve bolunme tebliginin 12. Maddesi asagidaki sekildedir.
*
Birleþmeye iliþkin özellikli durumlar
MADDE 12 –(3) Birleþme sözleþmesinde TTK’nýn 141 inci maddesi çerçevesinde ayrýlma akçesinin öngörülmesi durumunda; ayrýlma akçesinin Türk Lirasý cinsinden nakit, menkul kýymet veya kýsmen nakit kýsmen menkul kýymet olarak belirlenmesi mümkündür. Ancak pay sahibinin talebi halinde ayrýlma akçesinin nakden ödenmesi zorunludur. Ayrýlma akçesinin tamamen veya kýsmen menkul kýymet cinsinden belirlenmesi durumunda, menkul kýymetin borsada iþlem gören bir menkul kýymet olmasý zorunludur. Ayrýlma akçesi olarak önerilen menkul kýymet için esas alýnan birim fiyat veya deðiþim oraný ile bu fiyatýn veya deðiþim oranýnýn tespitinde uzman kuruluþ görüþü dikkate alýnýr ve hesaplanan birim fiyat veya deðiþim oraný duyuru metninde açýklanýr.
Son cumleye dikkat ederseniz uzman kurulus raporuna gore degisim orani belirlenecek. Yani sirketlerin gercek defter degeri cikarilacak ve bunun uzerinden degisim orani hesaplanacak. Sirkete kafasina gore degisim orani cikarma hakki tanimiyor. Uzman kurulus raporunun onemi bu maddeye gore cok degerli oluyor.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim ozetle anlatmak istedigim sisenin hisse degerinin artisi bizim icin cok onemli ve iyi bir gelisme. Sise ne kadar artarsa aslinds bizde okadar kazanmis oluyoruz.
Neden trakyadasin derseniz trakya adil degisime gore hisse degeri en ucuz hissedir. Defter degerleri sabit ve degisim bunun uzerinden olacagini dusununce bu degisimden en cok kazanci trakya hissedarlari elde edecektir. Cunku trakya digerlerine gore gercekten cok cok ucuz.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri