Toplantýda neden hiç yabancý soru sormadý ilginç...
Toplantýda Trkcm deðiþim oranýnýn kötü olduðunun kendilerinde farkýnda topu pwc atýyorlar tamam 5,47 pwc bir fonksiyona sokuyor hooop 0.67x deðiþim oraný çýkýyor ya adama sormazlar mý bu nasýl ölücülüktür DH ölücüsü gibi....
Ayrýlma hakký da açýklama tarihinden geriye ortalama 30 gün....
Birde covid ile fiyatlarý öldürmüþler kalem onlarda spk zaten malüm....
Ancak oyakta ki gibi spk bu oranlar adil deðil git deðiþtir diyebilir veya hýzla yeni mevzuatý çýkarýr bunu uygula der o zaman baþka....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
Bende mert beye katýlýyorum. Bir tarihten öncesi sonrasýndiye ayrýma girmek milyonlarca lotun yüzbinlerce yatýrýmcýnýn didik didik edilmesi demek. 25 subat elýnde olmasý yetmýyor bu tarihten sonra satmýssa tekrar almýssa yine hak kaybý oluyor. Eðer bir tarih geçerli ise. Bence zor böyle birþey.
Cok ayrýntý . daha once hiç görmedm ayrýlma birleþme olaylarýnda su tarýhten once sonra vs olanlar dýye. En son oyak da gördük
Yani çok zor bir iþ deðil excelde bile 2 filtreye bakar. Alým tarihi þu tarihi öncesi ve hala hesaptamý þeklinde. Bu kadar çakallýk yapanlar için zor bir iþ deðil ki çoktan hesaplanmýþtýr onlar. Potansiyel nakit çýkýþý hesabý için. Bu haftadan sonra tekrar hesaplarlar hatta. Bu durum ne kadar getiri saðladý þirkete diye)
Hocam bahsettiðiniz þeyde yetersiz alým tarihi þu ve oncesi ve hesaptamý bakmak yeterli deðil. Milletde milyonlarca lot var belký sattý korona ile 3.5ü den aldý 5.20 den sattý suan yine aldý. Bunun tek tek hesabý zor.
Evet belirli tarihten oncesýne bakar kolay evet mal elýndemýnsuan onada bakar oda kolay. Ama günler içinde ne satmýs nekdr almýs 25 subat oncesýnden mal eksýlmýsmý artmýsmý bunun hesabý excelde olmaz diye düþünüyorum. Zaten daha once görmedm böyle birþey. Hep söylenýr ama uygulamada herkes yararlansýn denir. Bosuna 15 günde bu fiyatlara getirilmedi. Diye düþünüyorum.
Fiyatlarýn dibine getirilmesi bence herkws haktan yararlanabilir anlamý tasýyordu beným ýcýn.
Atýyorum. Þiþe 5 lira adil deðer verildi 8 lira ayrýlma hakký. Adam 8 den ayrýlýp gelip piyasadan tekrr 5 liradan alabilir. Mantýgý ne yada yanlýsmý dusunuyorum.
Önemli olan ayýn 25 inde elinde olup sonra satanlar ne kadar ve büyük fonlarýn kararý ne olacak
Trakya cam 130 milyon lot dýþarda
Soda 200 milyon lot
Anacm 70 milyon lot
Denizli cam 7 milyon lot
Sise cam 250 miyon lot
Bunlarýn yarýsý kullansa 2 3 milyar tl lazým yani 400 milyon dolar onlar için büyük para deðil rakamlar ortalama aklýma gelenler
ASUS_X00IS cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ayrýlma hakkýndan yararlanmak için olaðan üstü kurul yapýlacak. Bunda birleþmenin son aþamasý
Burada ayrýlma hakkýna baþvuranýn parasý yatýrýldýgýnda birleþme tamamlanmýþ ise verdiðiniz örnek þiþe fiyatý o seviyede kalacak mý meçhul. Exceli de örnek olarak verdim. Mutlaka aldýðýmýz hisseler bir kod ile kayýt ediliyordur. Bu kodlardan takibi yapýlabilir diye düþünüyorum. Böylesine bir sektörde bunlarý mutlaka kolaylýkla takip edebilecekleri sistemlere sahiptirler. Bu miktarlarý da sürekli takip ediyorlardýr anlýk pozisyonlarýný alabilmek için aksi taktirde kör karanlýkta bu iþlemleri yapamazlar diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri