Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 206/269 ÝlkÝlk ... 106156196204205206207208216256 ... SonSon
Arama sonucu : 2145 madde; 1,641 - 1,648 arasý.

Konu: TRKCM - Trakya Cam

1.  Alýntý Originally Posted by iyiniyet Yazýyý Oku
    Sorunumuzu çözebilecek diðer bir durumda SPK nýn geçiþ hükümlerinde öngördüðü tarih olan 25.02.2020 tarihinin ÖTELENMESÝDÝR.

Çünkü, 25.þubat 2020 yerine mesela SPK nýn tebliði onayladýðý (onaylacaðý) tarih esas alýnsa (atýyorum 15.06.2020 gibi ileri bir tarih mesela) yine bu durumda cam hisselerini þu anki iskontolu fiyatlarýndan alan, sattýklarýný yerine koyan, ek alým yapan kýsaca elinde teblið onayýndan önce Cam hissesi olan herkes ama herkes yine bu yeni ayrýlma hakkýndan yararlanabilecektir. Bu durumda biz diðer yatýrýmcýlarýn yapmasý gereken diðer bir giriþim SPK nýn taslak metinde geçiþ hükümlerinde öngördüðü 25 þubat 2020 tarihini ötelemesini istemek olmalýdýr. Bu tarih 25 þubat yerine daha ileri bir tarih olsa (dediðim gibi mesela tebliðin onay tarihi gibi bir tarih) bu durumda ne zaman almýþýn satmýþýn ne zaman yerine koymuþsun, yaptýðýn ek alýmlar bunlarýn tamamý ama tamamý ayrýlma hakkýna konu edilebilecek.

Bunlarý kimse ile polemiðe girmek için yazmadým. Yok zaten þöyle olur böyle olur v.s. gibi. Ben kendi yapabileceðim þeylerin bu ikisi olduðuna inanýyorum. Yani þiþecamý piyasadan tüm cam gruplarýndan hisse almaya davet etmek ve SPK nýn da 25 þubat tarihini ötelemesini saðlamak. Bu ikisinden herhangi birisi bile sorunlarýmýzý çözer.

https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar

Saygýlarýmý sunarým, hayýrlý ramazanlar, niyetli arkadaþlarýmýn oruçlarýný Allah kabul etsin.
     Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku
    Þöyle bir görüþ metni gönderdim..

"önemli nitelikte iþlemin kamuya açýklandýðý tarih" kavramýnýn içeriðinin önemli olduðunu düþünüyorum...
    Ayrýlma hakkýný niye kullanacaðýz..?
    Mesela
    "Biz birleþmeye karar verdik" açýklamasý; iþlemin kamuya açýklandýðý tarihe referans olacak içeriðe sahip midir..?

"Biz birleþmeye karar verdik"
    BU cümledeki hangi bilgiye göre ortaklýðýmýn zarar göreceðini veya fayda göreceðini anlayacaðým..ve ortaklýktan ayrýlma hakkýmý kullanmaya ya da kullanmamaya karar vereceðim?
    Yani genel kurulda þerh koyacaðým veya koymayacaðým..???..
    Doðrusu bu ya, aslýna bakarsanýz, ilk haliyle zaten, iþlemin açýklandýðýný da söyleyemeyiz..

Birleþme için yapýlacak olan iþlem nedir?

Ýdare hukukunda adý geçen, idarenin eylem ve iþlemleri kavramlarýndan yola çýkarsak..BU sorunun karþýlýðý bulunmamaktadýr..
    Mesela idare dese ki:
    "Biz lahmacunu yasaklamayý planlýyoruz?"
    Bu bir iþlem deðildir..BU açýklama Olsa olsa idarenin eylemlerinden biri olarak deðerlendirilebilir..
    Bu açýklama yüzünden zarara uðrayan bir Lahmacuncu olsanýz, açacaðýnýz bir dava; idarenin eylemleri kapsamýnda olacaktýr..
    Ta ki; Lahmacun'u yasaklayan kanun çýkana kadar
    Burada iþlem kanun taslaðýnýn tüm ayrýntýlarý ile yasalaþmasýdýr..
    Bu kanun yüzünden zarara uðrayan bir Lahmacuncu olduðunuz halde de;
    Bu na karþý açacaðýnýz dava idarenin iþlemleri kapsamýnda olacaktýr..

Bir Simulasyon:
    31 Ocakta içerikten yoksun ilk açýklama yapýldý;
    "biz birleþiyoruz"...(niyet beyanýdýr)
    25' Þubat'ta da kanun yürürlüðe girdi..
    Mart ayýnda da Þirket birleþme oraný hesaplanýrken, yatýrýmcýsý olduðum TRAKYA CAM þirketinin son derece adaletsiz þartlarda bir deðiþim oraný ile birleþeceði anlaþýldý..
    Þu durumda; Kanunun yürürlüðe girdiði tarih bile baz alýnsa bu adaletsiz durum karþýsýnda ortaklýktan ayrýlma hakkýný kullanamayacaðým..

Düþünceme göre "Ýþlemin kamuya açýkladýðý tarih" kavramýnýn içeriðinin adil uygulama ve yorum biçimi en azýndan;
    " *Deðerleme raporlarý çýktýktan,
    *SPK'nýn adil deðerleme kriterlerine göre deðiþim oraný belirlendikten..
    *Bu ve benzeri parametreler belirlendikten sonra..
    Bu bilgiler ýþýðýnda
    Birleþme gündemi ile toplanacak ilk olaðan ve/veya olaðanüstü kurul duyurusunun KAP'ta kamuya açýklandýðý tarih
    Yapýlacak olan Ýþlemin kamuya açýklandýðý tarih olarak kabul edilir...." þeklinde olmalý...

saygýlarýmla arz ederim

Haaa bu arada;
    Ýþ Bankasý'nýn açaýklamasýna bakarsak zaten bunun iþlemin açýklandýðý tarih olarak kabul etmemiz mümkün deðil..
    Adamlar diyor ki;
    "Ortaklýktaki kontrol paylarýmýzý korunduðunu görmemiz þartý ile"
    Yani onlarýn gözünden bakarsak da yapýlacak olan iþlemden söz edebilmemiz için oranlarýn görülmesi gerekecek):
    Böyle bir görüþ Metni gönderdim..

2.  Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku
    Daha Kabaca mantýðý da þu þekilde

Biraz kelime oyunu gibi gelebilir ama deðil..
    Ýþlemin kamuoyuna açýklanmasý ile "iþlemin yapýlmasýnýn planlandýðýnýn" söylenmesi ayný þey deðil

"Gelecek ay sana magaka yapýcam"?
    Ölene kadar mý, gün batana kadar mý?
    Bizim kabile magakasý mý karþý kabile magakasý mý?
    HAyýr karþý kabile magakasý ise kabul etmek mümkün deðil
    Bizim kabile magakasý ise ortaklýða devam edilebilir
    Hadi bizim kabile magakasý diyelim?..O da anca gün batýmýna kadar..
    Ölene kadar magaka ise yine olmaz.. Yine ayrýlýrým ortaklýktan
    31 Aralýkta Ýþ Bankasý ne dedi?.. Kontrol paylarýný koruma þartý ile magaka yapýcam..
    Ýyi de, iþlemi söyledi.. Magaka yapýcakmýþ..
    Yani iþlemi kamu oyuna açýkladý mý ki, karar verelim, magakayý yaptýrýcaz mý yaptýrmiicaz mý?

Özetle;
    Ýþlemin kamuya açýklandýðý tarihin; SPK onayý ardýndan beliren þartlar çerçevesinde, birleþme gündemi ile toplanacak genel kurul tarihinin açýklandýðý gün olmasý gerektiðini düþünüyorum..Yani 25 þubat da deðil

Düþünceme göre:
    ÝÞLEM KAMUYA HENÜZ AÇIKLANMADI

3.  Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku

Düþünceme göre:
    ÝÞLEM KAMUYA HENÜZ AÇIKLANMADI
    Diyelim ki SPK 25 Þubatý baz aldý..
    Siz Mart'a hisse aldýnýz....
    Þu durumda bu haktan faydalanamýyorsunuz deðil mi?..
    EVET öyle
    Ama;
    Siz; hissenizin en az 7 lira etmesi gerektiðini düþünürken SPK onayý ile 5,47 TL fiyat oraný ile deðiþime tabi olacak
    Genel kurulda Toplantý tutanaðýna þöyle bir muhalefet þerhi yazdýnýz diyelim:..

"Her ne kadar SPK ortaklýktan ayrýlma hakký kapsamýnda referans tarihini 25 Þubat 2020 aldýysa da;
    Gelen deðerleme raporlarý, deðiþim oranlarý ve benzerleri çerçevesinde ve/veya bu çerçevenin dýþýnda ortaya çýkan oranlar dahilinde onaylanmýþ olan birleþme iþleminin, hisse senedi alarak kurmuþ olduðum ortaklýða bir faydasý olmadýðýný, hatta ve hatta zarara sebep olduðunu düþünüyorum..
    Her türlü kanuni hakkým saklý kalmak kaydý ile ortaklýktan ayrýlma hakkýmýn kullanýlmasýný þirketiniz tarafýndan kanuni süreler içinde temin edilmesini talep ediyorum..
    Ýþ bu muhalefet þerhi ayný zamanda bir þirketinize tarafýmdan ve elden iletilmiþ bir ihtarname hükmü de taþýmaktadýr..

Yargý bu muhalafet þerhi ile açýlmýþ bir Yürütmeyi Durdurma, iptal ve/veya tazminat davasýnda nasýl bir karar alýr?..
    Dikkat; Talebim bana hisse baþý 7 lira ödeyin deðil, ayrýlma hakkýndan faydalanmak olduðu halde..Anayasanýn teminat altýna aldýðý yargý yoluna gitme hakkým çerçevesinde fiyata da itiraz edip 7 lira talep etmem mümkündür

Unutmadan bir þey daha eklemeliyim sanýrým..
    Kanun'da
    "ÝÞemin kamuya açýklandýðý tarih"in içeriði açýkça ve anlaþýlýr biçimde tarif edilmediði hallerde, içtihada açýk bir alan olacak?..Bence bu ivedilikle yapýlmalý..
    Hiç olmadý en azýndan tebliðe yazýlmalý..

4.  Alýntý Originally Posted by flamenco72 Yazýyý Oku
    Sevgili dostum, hangi tarihin kamuya açýklandýðý tarih kabul edileceði konusunda ben de çok kafa yormuþtum. Hemen hemen sizin yazýnýzdaki düþüncelerin aynýsýný da paylaþmýþtým. Fakat SPK hangi tarihin kamuya açýklandýðý tarih sayýlacaðý noktasýna aslýnda bir netlik getirdi. Þöyleki, biliyorsunuz þu an belirlenmiþ olan ayrýlma haklarý tespit edilirken hali hazýrda yürürlükte olan 6362 sayýlý kanunun teblið hükümleri uygulandý ve Trakya Cam için ayrýlma hakký 3,47 çýktý. Bu 3,47 fiyatý belirlenirken 1 ocak -30 ocak arasýndaki Trakya Cam fiyatlarýnýn aðýrlýklý ortalamalarý alýndý. Þimdi burada 1 0cak - 30 ocak tarihindeki fiyatlarýn aðýrlýklý ortalamasýnýn alýnmasý þunu gösteriyor, "kamuya açýklandýðý tarih" olarak ocaðýnýn sonunu referans aldýðýný anlýyoruz. Yani SPK için ocak oyunun sonu birleþmenin kamuya açýklanma tarihi olarak alýndý o yüzden 30 gün öncesi 1 ocak-30 ocak arasýndaki fiyatlar referans alýndý. Yani, SPK AÇISINDAN BAKARSAK ÝÞLEM KAMUYA OCAK AYININ SONUNDA AÇIKLANMIÞ durumda. "aslýnda o zaman daha niyet aþamasýnda idi henüz giriþim düzeyinde" v.s. tarzýndaki argümanlar maalesef bence SPK nezdinde itibar bulmayacaktýr.

5.  Alýntý Originally Posted by iyiniyet Yazýyý Oku
    Sevgili dostum, hangi tarihin kamuya açýklandýðý tarih kabul edileceði konusunda ben de çok kafa yormuþtum. Hemen hemen sizin yazýnýzdaki düþüncelerin aynýsýný da paylaþmýþtým. Fakat SPK hangi tarihin kamuya açýklandýðý tarih sayýlacaðý noktasýna aslýnda bir netlik getirdi. Þöyleki, biliyorsunuz þu an belirlenmiþ olan ayrýlma haklarý tespit edilirken hali hazýrda yürürlükte olan 6362 sayýlý kanunun teblið hükümleri uygulandý ve Trakya Cam için ayrýlma hakký 3,47 çýktý. Bu 3,47 fiyatý belirlenirken 1 ocak -30 ocak arasýndaki Trakya Cam fiyatlarýnýn aðýrlýklý ortalamalarý alýndý. Þimdi burada 1 0cak - 30 ocak tarihindeki fiyatlarýn aðýrlýklý ortalamasýnýn alýnmasý þunu gösteriyor, "kamuya açýklandýðý tarih" olarak ocaðýnýn sonunu referans aldýðýný anlýyoruz. Yani SPK için ocak oyunun sonu birleþmenin kamuya açýklanma tarihi olarak alýndý o yüzden 30 gün öncesi 1 ocak-30 ocak arasýndaki fiyatlar referans alýndý. Yani, SPK AÇISINDAN BAKARSAK ÝÞLEM KAMUYA OCAK AYININ SONUNDA AÇIKLANMIÞ durumda. "aslýnda o zaman daha niyet aþamasýnda idi henüz giriþim düzeyinde" v.s. tarzýndaki argümanlar maalesef bence SPK nezdinde itibar bulmayacaktýr.
    Bu þekilde bir süreç yönetimi;
    iþlemin yürütümesinin durdurulmasý ve iptali talebi ile açýlacak pek çok davaya konu olabilir diye düþünüyorum..
    ÝÞlemin kamuya açýklandýðý tarih??
    BU haliyle Alabildiðine yoruma açýk..
    Bir de küçük bir nüans;
    Söz konusu 3,47 Baþvuran tarafýn baþvuruya yazdýðý;
    SPK'nýn onayladýðý deðil

6. Fakat 25 þubat tarihinde þöyle bir sýkýntý var, taslak metin ayrýlma haklarýný 25 þubat tarihini esas alarak yasalaþýrsa 26 þubatta hisselerini satan birisinin hiçbir lotu ayrýlma iþlemine konu edilemiyor. peki neden 25 þubat ? çünkü 25 þubat tarihinde resmi gazetede 7222 nolu kanun deðiþikliði yanýnlandý. Ve SPK 7222 nolu kanunun resmi gazetede yayýnlandýðý tarihi esas alýyor. Burada benim sorun olarak gördüðüm ve düzeltilmesininde fayda gördüðüm husus þu:

Ben 25 þubatta çýkan bu kanundan diyelim ki 26 þubatta haberdar oldum ya da kanunun çýktýðý haftasonu haberdar mesela 28 þubatta haberdar oldum diyelim. Þimdi ben 26 þubatta hisselerimi satýp 27 þubatta geri koymuþ birisi olsam, þu anki taslak metine göre benim hiçbir hissem ayrýlma hakkýna konu olamýyor. Bana göre burada þöyle bir haksýzlýk var, ben yayýnlanýr yayýnlanmaz bilmem kaç sayfa kanundan hemen yayýnlandýðý gün nasýl haberdar olup, onu okuyup doðru þekilde anlayýp ona göre yatýrým kararý alayým ? Kanunlar yayýnlandýktan sonra onlarý küçük yatýrýmcýlarýn anlamasý öðrenmesi biraz zaman alýyor. SPK burada 1 gün zaman bile tanýmamýþ oluyor biz yatýrýmcýlara. Yani diyor ki kanun 25 þubatta çýktý, uyumasaydýn kardeþim haberdar olup anlasa idin okuyup satmasa idin. iyi de ben 26 þubatta satýp 27 þubatta geri alýnca yararlanamýyorum niye peki ? kanun çýktýðý günün ayný günü bu kanundan haberdar olmadýðým için. Kanunun çýktýðý gün ondan haberdar olmak ile sorumluyum. Peki ama buradaki kaç ortaðýz kaçýmýz kanun 25 þubatta çýkýnca bu kanunun bize neler getirdiðini kaçýmýz hemen ayný gün 25 þubatta öðrendik ? Aracý kurumlardan arayýp bilgi mi verdiler ? Ya da kaç kiþi doðru þekilde yaratacaðý deðiþiklileri hemen çýktýðý gün anladý ?

Benim düþüncem þu, 25 þubatta elinde trakya cam tutan bir yatýrým da yatýrýmcýdýr 26 þubatta satýp 27 þubatta yerine koyanda. O yüzden bu 25 þubat tarihi makul bir süre ötelenmelidir. Ýnsanlarýn HEPSÝNÝN kanunun ÇIKTIÐI GÜN onu okuyup doðru þekilde anlamalarý gerçek dýþý bir varsayýmdýr. Üstelikte bu 7222 nolu kanun aslýnda direkt SPK ile ile ilgili deðil !! 7222 sayýlý Bankacýlýk Kanunu ile Bazý Kanunlarda Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Kanun !! ve bu kanun çok geniþ kapsamlý bir kanun ama gel gör ki SPK nýn ayrýlma hakkýna konu edilebilecek olan lotlarý da düzenliyor ve bu konuda deðiþikliðe gidiyor.

25 þubat tarihi belki 1 mart belki 10 mart ya da SPK nýn uygun göreceði bir süre olarak ertelenmelidir. Böylelikle hisselerini 1 günlüðüne 2 günlüðe satýp sonra kýsa süre içinde yerine koyan kimselerin uðrayacaðý hak kaybýnýn önüne geçilir. Bana göre en önemli hususlardan birisi budur. Ben 25 þubat tarihinin ileriki bir tarih ile deðiþtirilerek güncellenmesi hususunda SPK ya mail atýlmasý taraftarýyým.
    Son düzenleme : iyiniyet; 03-05-2020 saat: 16:25.

Sn flamenco, sizin yazilarinizi onem vererek okuyorum. Ancak islemin kamuya aciklandigi tarih eski kanun ve teblig hukumlerinde hep birlesme kararinin aciklandigi tarih yani bizde 31 ocak kabul edilmistir. Bunu daha once dava etmis ve kazanmis olan varsa bilmiyorum. Kimse.dava etmemisse suphe yok demektir. Bencede suphe yok. Bunlar eski konu artik.

Onemli olan spk nin kanundan onceki aciklanan birlesme kararlarinda hangi tarihi ilan edecegi. Bence kanun tarihini esas alacak. Ama en adaletlisi teblig tarihi olurdu.

Diger daha onemli husus ise asla eski teblige gore degerleme yaptirtmamali. Kanun cikmis kanundan onceki bir teblige gore islem yaptirtmak kanun emrine aykirilik olur. Kanun spk ya boyle bor yetki vermedi. Sadece yol haritasini belirleme yetkisi verdi. Eski teblig ile islem yapma yetkisi vermesi spk nin kanun koyucu yerine gecmek olur. Dava edildildiginde muhtemelen iptal olur. Ytd.

SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Deðerli arkadaþlar eðer taslak metin yeni spk kanunda belirlenen adil ayrýlma esaslarýna göre yasalaþýrsa Trakya Camlarýmýzý 3,47 den deðil 5,44 den devredeceðiz. Fakat 25 þubattan sonra hisselerini satýp tekrar geri almýþ olanlar bu haklardan yararlanamayacak. O yüzden hisselerini satýp bir süre sonra geri koyanlar için hala 5,44 fiyatýnýndan devredebilmek 25 þubat tarihin ötelenmesine baðlý. Mesela kanun þu anki haliyle yasalaþýrsa 26 þubatta 10.000 lot hissesini satýp 27 þubatta yerine koyan hiçbir hissesi ile bu 5,44 lük haktan faydalanamýyor. Ama mesela 25 þubat tarihi 1 mart olarak güncellense bu yukardaki örnekteki arkadaþ da (yani 26 þubatta hisselerini satýp 27 þubatta yerine koyan) yararlanabilecekti. O yüzden aramýzda bu 5,44 gibi imtiyazlý fiyattan lotlarýný devretme imkaný varken, bilmeden hisselerini satýp sonradan yerine koyan varsa, onlar için en önemli çözüm 25 þubat tarihinin ötelenmesidir. Bu tarih ne kadar ötelenirse o kadar iyi olur, SPK ya bu konunun iletilmesinde fayda gördüðümü tekrar etmek isterim.

Þu da var bana göre herkesin kanunun çýktýðý gün ondan haberdar olmasýný beklemek fiili gerçeklikle baðdaþmayan bir durum.
    okumak isteyenler için https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0200225-12.htm
    Son düzenleme : iyiniyet; 03-05-2020 saat: 16:26.

Sayfa 206/269 ÝlkÝlk ... 106156196204205206207208216256 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •