Originally Posted by
DeliKAN
RENKO ve TLB analizleri hakkýnda bilgi istediðinize göre, CandleStick analizlerini ve teorilerini iyi biliyor olmalýsýnýz..
RENKO ve TLB CandleStick gibi Japon kökenli olup, piyasalarda 90'lý yýllardan sonra raðbet görmemiþ analiz yöntemleridir.. Zordur, karmaþýktýr..
Satranç ve Go oyunu gibi karþýlaþtýrma yapabilirsiniz.. Kurallarýný biliyorsanýz ve oynayabiliyorsanýz zevk alýrsýnýz.. Ama öðrenmeniz yýllarýnýzý alýr..
Basit olan iyidir felsefesinde hareketle, Basit T/a'i halledip, onun nimetlerinden faydalandýktan sonra alternatif analiz yöntemleriyle fantazi yapýlabilir..
... ama fantazi....

Hiçbir þeyi iyi bilmiyorum. Bunu iddia edemem. Ama Japon hayranlýðým olduðu doðrudur
Ichimoku ile ve ortalamalar ile ilgileniyorum. Basit TA'yý bile öðrenmek yýllar alabiliyor. Yaptýðým testlerin sonucunu alana kadar sizin deyiminizle alternatif olarak Renko ve TLB öðrenmek istemiþtim. Renkodaki kutucuklarýn nasýl oluþtuðunu bilmiyorum ve bununla ilgili kaynak da bulamadým. Alaka gösterip cevap verdiðiniz için teþekkür ederim. Derslerinizi vakit buldukça izlemeye çalýþacaðým. Baþarýlar...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri