Tam da bir ara anlatayým dediðim konuyu gündeme getirecek bir soru sormuþsunuz..
Bazý hisseler vardýr, trend çizgisiyle takip edersiniz..
Bazý hisseler vardýr, bazý indikatörlerle takip edersiniz..
Bazý hisseler vardýr, aðýrlýklý ortalamalarla takip edersiniz..
Bazý hisseler vardýr, formasyon ararsýnýz..
Bazý hisseler vardýr, teknik olarak da temel olarak hiç bir þey bulamazsýnýz... (Bkz.. IZFAS)
Yani;
Her hisse grafiðine trend çizgisiyle, formasyon oluþumu ile, þu ortalama bunu kesti mi gözüyle bakamazsýnýz... Bakabildiklerinize bakar, görebildiklerinizi deðerlendirirsiniz..
Zaten yüzlerce hisse var.. Önemli olan takibinizdekilerdir..
Vee... Takip ettiðinizi hisselerin hangi Teknik kýstaslarla hareket ettiðini (geçmiþine bakarak) iyi çözümlemelisiniz..
Bilmem anlatabildim mi.. ?
Syg, svg.
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Vaktiyle semer ve eyer yapan bir usta varmýþ. Ýþinde o kadar iyiymiþ ki herkes at, eþek, deve gibi hayvanlarýnýn eyer ve semerlerini ona yaptýrýr, hayvanlarýn sýrtý hiç yara olmazmýþ. Ona semer ustasý, ustalarýn ustasý derlermiþ.
O ise bana usta demeyin, henüz usta olmadým dermiþ. Bir gün yine bir müþteri gelip atýna iyi bir semer yapmasýný istemiþ ve "Biliyorum, usta denmesine kýzýyorsun ama bu iþi en iyi yapan da sensin be usta" demiþ. Semerci gülmüþ ve "artýk bana usta diyebilirsin" demiþ.
Sebebini sorunca da þöyle cevap vermiþ : "Usta olmak için 2 þey gerekir. Önce çýrak olup kendi ustaný geçeceksin. Sonra da çýraðýný eðitip seni geçecek bir usta haline getireceksin. Ýþte bugün gördüm ki, çýraðým benden daha iyi bir eyer yapmýþ. Artýk gerçek bir usta oldum. Usta olmak yýllar alýr ama buna deðer" demiþ. Kýssadan hisseyi herkes kendi payýna düþen kadar alýr. Gökten 3 grafik düþmüþ, biri Mav20, biri Bolinger biri de rsi.
Selamlar, saygýlar Delikan hocam. Ýlgiyle takip ediyoruz.
Yer Ýmleri