Merkel, Almanya’nýn koronavirüsle mücadelesinin uzun süreceðini belirterek, "Almanya’daki insanlarýn yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaþabilir." dedi.
Merkel, virüsün yayýlmasýný yavaþlatmak için daha fazla etkinliðin iptal edilmesi gerektiðine iþaret etti.
Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) birçok karþýlaþmanýn seyircisiz oynanmasýna iliþkin kararý hatýrlatan Alman Baþbakaný, "Boþ tribünlerin önünde oynanan karþýlaþmalar bu ülkenin baþýna gelebilecek en kötü þey deðildir." ifadesini kullandý.
Robert-Koch Enstitüsünün verilerine göre, ülkede þimdiye kadar 1296 kiþide Kovid-19 tespit edildi, 2 kiþi hayatýný kaybetti.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/an...klama-41466513
Ülkemiz turizmine bu yýl vurulan corona darbesini hissedebiliyor musunuz?
Turizmimizin en büyük müþterisi Almanlar diye hatýrlýyorum.
Avrupa'da Ýngiltere gibi tüm futbol maçlarýnýn silme seyircili oynandýðý bir ülkedeki ruh haline bakýn.
Bir Merkel'in üslubu ve de yaklaþýmýný görün bir de bizimkinin...
Biri bilime önem veren bir ülkenin yöneticisi. Diðeri kaderci muhafazakar bir ülkenin mutlak hakimi...
Almanya henüz iki kiþinin öldüðü bir vakayý çok ama çok abartýyor diye düþünenler olacaktýr.
Hani onu trafik kazasýnda ölenlerle, diðer hastalýklardan ölenlerin sayýlarý ile kýyaslayýp da rahatlayanlar.
Nedense ben olaya daha derin bir bilgi ile bakýp da karanlýk tablo çizen AB li liderlerden etkileniyorum.
Erdoðan beni rahatlatmýyor...

Yer Ýmleri