Gecenlerde yazmistim. Gectigimiz kis (kasim civari) bir akrabamin 4 yasindaki kizi agir grip olmustu. 4. doktor bazi testlerden sonra SARS teshisi koymus.
Babasinada gecirmis ve 4-6 hafta sonra bayagi bir tedavi ile gecirdiler hastaligi. Babasi daha zor gecirdi hastaligi. Isin ilginci annesinde hic bir hastalik belirtisi olmadi.
Ne Ruscu'yum ne Amerikanci; üzerinden 50 yýl geçmiþ hala bir taraf diðer tarafý suçluyor. Her þeyin ne b.k. oldugu çýktý. Emekli büyük elçiler, CIA ajanlarý konuþtu ülkeyi karýþtýrmak için neler yaptýklarýný anlattýlar. Hala sen þusun ben buyum deniyor.
Þimdi okudum sn dimitris.Benim bildiðim týpta hemen her konuda yapýlan genellemelere uymayan istisnalar daima olur.Misal hastalýðý geçiren bir daha geçirmez densin,arada beþ altý vaka geçirsin bu kuralý bozmaz.Onlarca etmen olabilir bu istisnayý açýklayabilecek.Bu etmenleri de bazen bilirsiniz bazen de bilmezsiniz.Ben çocuklarýn temelde etkilendiðine inanmýyorum.Hasta oluyorlar ama ne sekel kalýyor ne de ölüm oluyor çocuklarda genelde sorunsuz iyileþiyorlar.Tekrardan hastalanmaya da inanmýyorum.Bence endiþelenmeyin çocuklara gençlere bir þey olmaz.30 yaþ üstü ve erkekseniz bak o zaman sýkýntý.Hele de yan hastalýklar varsa o zaman baya baya tedbir þart.
Ýstatistiksel veriler önemli olsa da, ne þartta olursa olsun, mümkün mertebe herkesi korumak lazým.
Çocuk, genç, yaþlý, erkek kadýn demeden korumalý, korunmalýyýz.
Yakalanýrsak ( Allah muhafaza) insiyatif virüse geçiyor. Ne yapacaðýný da ne virüs biliyor, ne de biz.
Yer Ýmleri