https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/867446
Bildirim Ýçeriði
Açýklamalar
Þirketimiz Yönetim Kurulu toplantýsýnda;
Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliði'nde (II-15.1) yer alan "geleceðe yönelik deðerlendirmelerin kamuya açýklanmasý" hususunda, Þirketin 2020 yýlý ikinci çeyrek faaliyet sonuçlarýna iliþkin deðerlendirmelerin ve 2020 yýlýna iliþkin beklentilerinin aþaðýdaki þekilde kamuya açýklanmasýna karar verilmiþtir.
Þirketimizin finansman yükünün azaltýlmasý amacýyla yürütülen çalýþmalar neticesinde 30.06.2019 tarihinde 671 Milyon TL olan finansal borçlarý, 30.06.2020 tarihli finansal raporlarýmýzda görüldüðü üzere anapara ve faiz toplamý yaklaþýk 50 Milyon TL seviyesine gerilemiþtir ve kalan bu bakiyenin tamamýna yakýnýnýn yýl sonuna kadar kapatýlmasý hedeflenmektedir. Son bir (1) yýl içerisinde yurt içi-dýþý piyasalarýnda yaþanan Covid-19 dahil tüm olumsuzluklara raðmen þirketimiz borçlarýný erken kapatarak finansal yükünü azaltmýþtýr. Referans markasýyla yürüttüðümüz projelerimizi sürdürerek ülke istihdamýna ve ekonomisine olan katkýlarýmýz da devam etmiþtir ve edecektir.
30.06.2020 tarihi itibariyle 50 Milyon TL seviyesine gerileyen finansal borçlarýmýzýn, faiz oranlarý piyasa koþullarýna göre güncellenmiþ olup TL krediler için %9,16 seviyesine düþmüþtür. Bu miktarýn içinde 2020 Eylül ayýnda son taksitini ödeyeceðimiz toplam 944 Bin ABD$ yabancý para cinsi kredimiz bulunmaktadýr. Erken kapatýlan finansal borçlarýmýza iliþkin ödenen faiz ve erken kapama ücretlerine istinaden finansman giderlerini artýrmasý dönem zararý oluþmasýna neden olmuþtur. Ama bir önceki ayný dönem ile karþýlaþtýrýldýðýnda 112 Milyon TL olan dönem zararý 4,7 Milyon TL'ye düþmüþtür. Azalan finansman yükümüzün önümüzde ki dönem kar/zararlarýna pozitif yönde etkisini göreceðiz.
06.08.2020 tarihinde açýkladýðýmýz bilanço rakamlarýmýz incelendiðinde 30.06.2020 tarihi itibariyle þirketimizin tamamlanmýþ ve yapým aþamasýndaki proje satýþlardan henüz hasýlata yansýmayan 437 Milyon TL ertelenmiþ geliri bulunmaktadýr. Yýl sonuna kadar tamamlanmasý planlanan projelerden yaklaþýk 180 Milyon TL hasýlatýn gelir tablosuna yansýmasý beklenmektedir. Söz konusu projelerin tamamlanýp teslimi ile hasýlata yansýyacak olan ilgili tutarlarýn net karý artýrmasý kaçýnýlmazdýr.
Ayrýca 30.06.2020 tarihi itibariyle þirketimizin aktifinde kayýtlý 494 Milyon TL yatýrým amaçlý gayrimenkullerden de deðer artýþý beklenmektedir. Söz konusu gayrimenkullerin yýlsonu deðerleme raporlarý sonuçlarýna göre oluþmasý beklenen deðer artýþlarý yýlsonu net karýmýzý pozitif yönde artýracaktýr.
Þirketimiz 2020 yýlý sonu itibarýyla banka kredi borçlarýný kapatmýþ, kasasýnda nakit kaynaðý olan ve devam eden projelerini bitirmeye yönelik çalýþmalarýyla ülke istihdamýna katkýda bulunan, yýlsonunu karlý bilançosuyla bitirerek sektöründeki farkýndalýðýný bir kez daha ortaya koymayý planlamaktadýr.
Yer Ýmleri