Godomanlarýn söyledikleri bana ulaþmýyor. Eyleme geçtikleri zaman ancak anlayabiliyorum demek istediklerini ve onlarý da paylaþýyorum zaten. Þahsi kanaatim ise, birilerinin büyük bir altýnvuruþ ve kelle peþinde olduðu yönünde. Konunun tamamen geliþmiþlerde ki emeklilik sisteminin regülasyonu ve özgürlüklerin kýsýtlanmasý provasý ile alakalý olduðunu düþünüyorum (ölümler anlamýnda deðil de finansal anlamda). Herhangi bir lider veya toplumsal kesimin ayak diremesini gördükleri an, nasýl yapýyorlar bilmiyorum ama hemen onun sesini kesmesini ve yola gelmesini saðlýyorlar. Bu iþin en büyük yardakçýsý da bana göre Dünya Saðlýk Örgütü.
Aralýk ayýna kadar tüm dünyada, her alanda iki ile iki dört ediyordu þu an bunun üç ettiðine tüm dünyayý ikna ettiler, hatta belki de bir.
Esen kalýn
Son düzenleme : seyis; 22-03-2020 saat: 01:02.
Yaþanan krizi ah alma ile açýklamalar, Hýfzý Sýhha üzerinden Cumhuriyet ile kavga çabalarý-matbaanýn þu topraklara giriþinin kabaca 200 yýl engellendiði Osmanlý dönemi güzellemeleri, olayýn sebebini yarasa yemek gibi basite indirgemeler. Allah akýl fikir versin ne diyeyim.
Covid-19 nasýl yaratýlýr, niye yaratýlýr, arkasýnda kimler olabilir? Aþaðýdaki bilgi belki bir fikir verir. Bakýn neler yapýlmýþ. Kimler bu konuda makale yazmýþ, kimler desteklemiþ, hücreler nereden temin edilmiþ.
Yarasalarda bulunan bir coronovirus türününe bildiðimiz SARS corona virusunun spike proteinini virusun ACE2 reseptörünü kullanarak hücreye giriþini saðlayan kodlayan genetik materyalini revers genetik metodla monte edip bir yeni hibrit corona virus yaratmýþlar.
Sonra da bu virusla in vivo ve in vitro deneyler yapýp bu virus üzerinde çeþitli ilaç ve aþýlarý denemiþ hiç birinin iþe yaramadýðý sonucuna varýp, böyle bir virus ortaya çýkarsa buyuk sorun yasanir fikrini desteklemis.
Makaledeki yazarlarýn önemli kýsmý ABD’li, Ýsviçreli de var. Ýki kiþi de Wuhan’dan. Bu araþtýrma hem ABD hem Çin ulusal ajanslardan destekli.makalenin sonunda mutasyonu yapanýn Çinli olduðu yazýyor.
Metod kýsmýna online versiyonuna link vermiþ. Orada kullandýklarý hücreleri amerikan ordusu biyolojik araþtýrmalar laboratuvarýndan temin etmiþler. Ayrýca sonuçlarýný ilgili yerlerle paylaþýp onlarýn onayýný aldýktan sonra yayýnlamýþlar.
Mevcut SARS temelli immün-terapötik ve profilaktik modalitelerin deðerlendirilmesi zayýf etkinlik göstermiþtir;*hem monoklonal antikor hem de aþý yaklaþýmlarý, yeni spike proteini kullanýlarak CoV'ler ile enfeksiyonu nötralize edemedi ve koruyamadý.
Hadi iyi geceler.
Lenovo P1a41 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Son düzenleme : JAS; 22-03-2020 saat: 00:59.
Diger ülkeleri ve bölgeleri bilemem.
Bavyera eyaletindelki sokaga cikma yasagi öyle tam sokaga cikilmaz gibi bir yasak degil henüz.
Alis veris yapmak, ise gitmek, postane, bankaya gitmek, bakima ihtiyaci olanlara bakmak vs. icin cikilabiliyor.
Polis sizi durdurdugunda mantikli sebep bildirmeniz lazim.
Ayni evde yasayanlar beraber yürüsüsede cikabilir, köpeklerinizi disari cikarabilirsiniz.
Mühim olan toplu gruplar yaratmamak ve mümkün mertebe diger insanlarla yakin iletisimde bulunmamak.
Insanlar bu ortama uymazsa belki önümüzdeki günlerde dahada ileri giderler ayri.
Akaryakýta alkol ve biodizel katýyorlardý %3, muhtemelen akaryakýttan daha ucuz olmasý lazým.
Internette kolonya litre fiyatý merdiven altý dahi 30 TL den aþaðý deðil. PEREJA limon kolonyasý kendi sitesinde 36 TL litresi.
Kolonya ve alkol üreticileri zam yapmayacaðýz demiþ.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...eticisi/233288
Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, kolonya üreticilerinden Deva Holding (Boðaziçi Kolonyalarý), Eczacýbaþý (Selin Kolonyalarý), Eyüp Sabri Tuncer, Evyap (Duru Kolonyalarý), Eser, Marmara Kolonyalarý-Senso Kozmetik, Pereja, Rebul firmalarýnýn fiyat artýrmama taahhüdünde bulunduðunu açýkladý. Bakanlýk ayrýca, kolonya ve dezenfektan üretiminin ham maddesi etil alkolün üreticisi Konya Þeker, Türk Þeker, Tezkim ve Tarkim firmalarýnýn arz talep dengesizliði dolayýsýyla oluþan fiyat artýþlarýnýn önüne geçme konusunda irade gösterdiklerini belirtti.
....
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri