Süreç zor ve uzun. Ama hiçbir þey olmaz abi. Ýnsanlarýn eski yaþamý asla olmayacak vs katýlmýyorum. Eski dünya düzeni olmayabilir. Olmayacak deðil, olmayabilir. Devletler arasý iliþkiler buradan kastým. Ticaret vs. Çine saðlam bir faturanýn kesileceðine, Abd nin Asya-pasifik cenahýný bu þekilde rahatlatacaðýna inanýyorum. Bir yandan Rusya terbiye ediliyor, edilecek. Petrol fiyatlarý da vuruyor orayý.
Kimse Covidi bilmezken, Çinde 300-500 ölüyle biter derken burada avaz avaz baðýrýyorduk bu iþ ciddi diye. Þimdi salgýn uzmaný kesilen bazý arkadaþlarýn o vakit attýðý mesajlar kayýtlý hepsi. Vopçu adam, teknikçi adam arþivcidir, unutmaz.
O vakit tüm bu dünyaca ünlü Çinli, Hintli, Abdli sözde uzmanlar da yok yahu korkmayýn, insandan insana bile geçip geçmediði belli deðil yeah diye açýklama yapýyorlardý.
Demem o ki nasýl baþlangýçta ters propagandaya, haber bombardýmanýna insanlar maruz kaldýysa þimdide kalýyor.
Bu iþ zor, süreç uzun tekrar ediyorum. Ekonomiye etkileri devasa olacak. Hasta olmayaný da psikolojik olarak etkiliyor. 30 yýlda iki dünya savaþý, onlarca irili ufaklý savaþ, bir ekonomik buhran, bir devasa salgýn atlatan insanoðlu bunu da atlatýr. Ýþin sonunda yaþam kalitesini, rahatýný daha da arttýrýr. Kimsenin þüphesi olmasýn.
Bir daha asla diye baþlayan hiçbir cümleye itibar etmiyorum. Kimden gelirse gelsin. Ayný kiþiler 2 ay önce, 3 ay önce tam tersini söylüyordu ya da haberi bile yoktu. 2 ayý tahmin edemeyen, insanoðlunun geleceðini nasýl tahmin etsin.
Rahat olunuz. Bu süreci önce saðlýk sonra ekonomik olarak zararsýz atlatmaya bakýnýz. Gerisi gelir. Karanlýðýn en yoðun olduðu an , aydýnlýðýn en yakýn olduðu zamandýr.

43

Yer Ýmleri