Aziz sancar benim bildiðim nobel alan çalýþmasýný üniversite bittikten sonra gittiði amerikada yaptýðý çalýþmalara borçlu.Bizim memleketimizde kalsaydý asla adam gibi bir bilimsel çalýþma yapamazdý.Bizde bilim iþi palavra bunca üniversitemiz profumuz akedemisyenimiz var adam gibi patent aldýðýmýz hiç bir þey yok.Eurovizyon aslýnda politik bir yarýþma bizim kimlere 12 puan verdiðimiz kimlerin bize 12 puan verdiði falan hep ortada.Yýllarca katýldýk bir kez üçüncü olmuþuz iþte.Futbolda baþarý derken izlandaya bakmak lazým,doðru dürüst sahasý olmayan senenin ancak belli aylarýnda top oynanabilen futbolun amatörce oynandýðý 300 bin nüfuslu ülke futbolda nerde biz nerdeyiz.Dünyanýn dört bir yanýnda çalýþan üniversite mezunlarýmýzýn olmasý ise bence üzüntü kaynaðýdýr asla övünç kaynaðý deðil.Neden bu beyin göçüne bu çaplý izin vermiþiz ki.Ben baþarý falan görmüyorum ortada.Bir yere de gideceðimiz yok,bu kafalarla olmaz.
Ha yazýnýz ironi ise ben anlamamýþsam o zaman elbet baþka))))))
Þimdi amerikaya gitmiþsin.Orda iþ bulmuþsun,bu iþi becerecek aklýn tahsilin zekan sosyal becerin var ve bunlarýn tümünü amerikanýn hizmetine adamýþsýn.Kusura bakmayýn ben bu adamýn neyiyle gurur duyacaðým ki,keþke ondan daha az baþarýlý bir adam onun yerine eðitim alsaydý ama memleketimizde kalsaydý daha iyiydi.Yanlýþ anlamayýn benim iki yeðende amerikada.Biri odtü mezunu mühendis ,resmen iþ bulamadý memlekette,gitti amerikaya doktora falan þimdi google a girdi.E onca yýl ona ailemizin yaptýðý yatýrým ne oldu.Þimdi bu deðer amerikaya hizmet ediyor.Maalesef memleketimizin durumu bu.Bir türk olarak benim yeðen dahil bu tarz insanlarýn neyiyle gurur duyayým aslýnda bu olay benim için bir ayýp vesilesi.
Yer Ýmleri