Originally Posted by
ressam
Bu ülke de kanunlarýn veya kurallarýn açýklarýný bilen yada örgütlü bildirilenler tarafýndan meslek haline getirilmiþ iþler vardýr.
2010 yýlýnda baþýma gelen konu. Ýnternet üzerinden bir otomobil aldým. Ýzmir den Tokat' a gittim, yorulmuþtum. Adamlar bir telefon satýþ dükkaný iþletiyordu. Uyanýklar ( 4 kiþi ) sürekli sohbet ederek aracý incelememe bir nevi mani oldular. Noterden iþ bitti. Düþtüm yola. Daha Amasya ya gelmeden aracýn alt takým döküldü. baþladýk tamircide masrafa, Ankara da servise soktum. Araç komple taklalýymýþ. Þirket aracýymýþ vb. Neyse sineye çektim, binerim uzun yýllar dedim. 6 ay sonra vergisini yatýrayým diye internete girdiðimde aracýmda yakalama kararý olduðunu gördüm.
Uzatmayayým, aracý garaja çektim. Tokat ' a adamlarýn yanýna gittim. Çoktan kaybolmuþlar. Bunlar 2 ayda bir il deðiþtirirlermiþ. Savcýlýða gittim, banka borcu -rehin- olan araç noterden nasýl satýþý yapýlýr, polis 1 saat içinde yeni ruhsatý nasýl verir , bunlar þebeke savcým dedim. '' kardeþim hikaye anlatma, git iþine '' cevabýyla yýkýldým. Bankanýn avukatý bayaný konuþturdum ve tüm þebekeyi öðrendim. Kendi yöntemleriyle çözdüm. Ama bu süreçte çok yýprandým.
Yani tam donanýmlý vatandaþ oldum sonunda.
Yer Ýmleri