lafý evire çevire dur , evire çevire dur ...
lafý evire çevire dur , evire çevire dur ...
Biz buralarda bayagi oyalanacagiz gibi duruyor.
Armada nasil gidiyor ama...
Demekki gidecek kagit gidiyor...
Ytd.
ASUS_X00QD cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Kalp kýrmaya gerek yok.
Her hisse günü geldiðinde ederini bulur.
Tavuklar bir bir kümesten çýkýnca bende aranýzda olacaðým.
Relax.
Bilgi paylastýkça çoðalýr!
Y.t.d.
Anlamýyorsun..diyeceðim ama bence anlamazdan geliyorsun.
Biz sipariþ usulü çalýþmýyoruz. Diðer firmalar, en azýndan borsada olanlar, lisanslý/patentli ürün üretmiyor, istek üzerine tek seferlik yazýlým yapýyor, ihaleye girip tek seferlik yazýlým yapýyor. Bunlardan birisi çok iyi olmasa, çok aþýrý sýkýntý olmaz. Yüz yazýlýmdan 1 kayýp, yüzde 1 eder. Ama bizim tek ürünümüz var ve onu satýyoruz..Bu ürün diðer global firmalarýn ürünlerinden geri kalýrsa, o zaman tüm satýþlarýmýz etkilenir, bitebilebiliriz. Daha 1-2 sene içerisinde biten kaç global PAM þirketi var..geçen yazmýþtým. Lisanlý ürünün avantajlarý olduðu gibi dezavantajlarý da var. Nice marka ürünler kendilerini geliþtiremediði için silinip gittiler. Yani, ar-ge bizim için luks deðil, mecburiyet.
Biliyorum 9 ay öncesine kadar, sen eleþtirince fiyatý düþeceðin sandýðýn þirkete covid nedeni ile yüklü girince, sen övünce (bir çok küçücük yatýrýmcý gibi) yükseleceðini sandýðýndan gece gündüz alakalý-alakasýz þeyleri yazarken birileri, sana göre hissenin deðerini düþüreceðini sandýðýn gerçek bilgileri yazýnca kýzýyorsun...belki titriyor, ne yapacaðýný þaþýrýp, elinde dayanaksýz baþkalarýnýn portfoylerini ifþa(!) ediyorsun..ifþa olunca, böylece hepten haklý olduðuna inanýyorsun.Ýnsanlarsa uðraþmak istemiyor, o yüzden bazen alakalý, ama çoðu zaman alakasýz þeylerine ses etmiyor. Ses çýkmayýnca yazdýklarýnýn doðru olduðuna inanýyorsun...bu seni daha da gaza getiriyor, daha çok yazýyorsun..Ama belli bir müddet sonra alakasýz þeyler çýðýrýndan çýkýyor ve ortamý hemen çirkefleþtirip tartýþma usul ve nezaketinden bihaberlerle aþýk yarýþtýrmanýn anlamsýz olduðunu bilmesine raðmen artýk yeter diye hafif baþýný çýkaranýn hemen þiddetle baþýný ezmeye çalýþýyorsun.
Hissenin dýþýnda iken daha rahattýn..güle oynaya alay ediyordun bizlerle...keyfin gýcýrdý..þimdi hisse fiyatý geçen seneye göre 3 katýna çýkmýþ ama stres içerisindesin.
Eðer o alay ettiðin zamanlarda, 8-10 aralýðýnda girmiþ olsaydýn zaten bu kadar baþýmýzý aðrýtmazdýn. Bir "hiç yazmayacaðým" deyip, bir "her gün yazacaðým" demezdim..Yazýp yazmaman umrumda deðil, ama gereksiz lakýrtýlarýný herkes görmek zorunda deðil.
Evet doðrudur, þirket hakkýnda 2-3 doðru haber buraya yapýþtýrýnca, 2-3 sene boyunca bize yaptýklarýný, 8-10 aralýðýndaki alaylarýný unutabiliyor deðilim..belki ondandýr orantýsýz tepkim. Her övücü yazýnda aklýma onlar geliyor ve alakasýz þeylerin daha çok dikkatimi çekiyor.
Diðer taraftan, ben de yanýlýyor olabilirim, bilmeden yanlýþ þeyler yazmýþ olabilirim..Burada yazmamýzýn bir sebebi de zaten muhtemel yanlýþlarýmýzý birileri düzeltsin de ona göre doðru donelerle kararlar verelim diye. Geçmiþte de oldu.. Þimdi ben de senin yazdýklarýnda bence kusurlu kýsýmlarý söylemiþim, þu verdiðin tepkiye bak.
Terapiste gitmesi gereken adamlar kront topiginin mudavimi oluyor ne hikmetse.
birilerinin alinteri kazanclarini , servetlerini yatirdiklari kront telekomu 7 lira iken 8 lira iken 10 lira iken hic ara vermeden en cirkef kelimelerle karalayanlar hisse fiyati 3 , 4 katina ciktiktan sonra bitmez usanmaz bir istahla kron telekomu cilaliyorlar simdi.
bir insan az arlanir iki sene boyunca kara dedigime , kotu dedigime , tu kaka dedigime pahali dedigime fiyati uc katina cikmisken nasil ucuz diyebilyorum , nasil bulunmaz hint kumasi diyebiliyorum diye.
iki sene once soylediklerinden bir sayfanin resmini getirip buraya yapistirdik eskiler biraz zihin tazelesin yenilerde ahaliyi , muhataplarini tanisin bilsin diye, kendiside marifetlerini hatirlasin ,gorsun diye ama nafile, teneke hep ayni sesi veriyor.
Dolar pacavrasida, onu matbaada basip dunyayi kendine kole eden sahibide batacak, biz dimdik duracagiz.
Ben hala anlayamýyorum. Düþünsenize, hisse fiyatý forumdaki çoðu kiþinin altýðý fiyatýn yarý fiyatta 2 sene duruyor..Ben tüm hayatým boyunca biriktirdiklerimin yarýsýný kaybetmiþim.. Ve elinde hisse olmayan birisi, ara ara gelip alaylar ediyor, daha kötü olacak diyor, gýcýklýk veriyor.
Elinde hisse olanýn parlatmaya çalýþmasýný anlarým..elinde hisse olmayanýn, hissenin düþmesini istemesini de anlarým. Ama elinde hisse olmayan birisinin, hissede yarý yarýya zararda olanlarýn olduðu ortamlarda sinir edici söylemlerde bulunmasýný anlayamýyorum..Hadi bunu da anladýk diyelim, ayný gýcýklýk yapan kiþinin daha sonra herþeyi gýcýr gýcýr göstermeye çalýþmasý..akýl almýyor..gýk deyince de biz azar yiyoruz
Ama o hesap vermez yaptýklarýndan.
Hesap sormuyoruz zaten, hesap ortada.
''Ancak, sanki bu getiri kaçýnýlmaz gibi sunarsan, o zaman insanlarý yanýltmýþ olursun.''
BEn getiri kaçýnýlmaz mý dedim, kesin getiri var gibi mi konuþtum?
Ek olarak bu fk hesaplamalarý 2019 yýllýk satýþlardan , 2020 senesi için deðil...
Dedim ya lafý evire çevire evire çevire...
ben fk hesabý yaptým, paylaþtým kimseye saldýrmadan bir þey demeden..... sonra geldi saldýrdý sonra bir teneke saldýrdý...
"Bu ürün diðer global firmalarýn ürünlerinden geri kalýrsa, o zaman tüm satýþlarýmýz etkilenir, bitebilebiliriz. Daha 1-2 sene içerisinde biten kaç global PAM þirketi var."
yav hem sen portfoyünün kront fullemedin mi? nasýl olur da ikidir böyle böyle konuþabilirsin yok bitebilir þirket yok batabilir silinebilir diye....
portfoyu fulleyen birisi bitmek , batmaktan bahsediyor...
Diðer teneke de kront 3-4 katýna çýkmýþ diyor, yüksek diyor..nasýl ne neden þimdi kronu övüyorsun diyor
Yav be teneke 2017 yýlýnda 16-20 arasý 1.5 sene kaldý... aradan 4 sene geçti þu an iki katý bile deðil hisse..
dolar bazlý ise býrak iki katý diplerde hisse .
Son düzenleme : lionnes; 15-09-2020 saat: 11:44.
Yer Ýmleri