Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 659/932 ÝlkÝlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 5,265 - 5,272 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Bu þirket adam olacak da, biz görebilecek miyiz?😊 Son iki iþlem gününde 1 milyon adetten fazla iþlem oldu. Umarým elde etmiþlerdir istediklerini.

2. Bazen çok büyük seyler söyleyesim geliyor....

Yatýrýmcý sunumunda gizli tutulan Amerikan þirketlerinin isimleri Büyük yatýrýmcýlarla paylaþýldý mý? Mesela bu soru geldi benim aklýma.

Yine çok büyük ciro kaynaðý oluþturuldu kesin oluþturuldu yani adam denedikten sonra vay efendim ben almýyorum vs. demesinde. Ýlk çeyrekte mi ciroya yansýyacak yoksa gelecek yýl mý göreceðiz? Kaç lira göreceðiz?

Açýkladýklarý herþey yeni soru doðuruyor benim aklýmda...

YTD.
    Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...

3. Peki Turkcell ile Kront birleþimi vs gibi bir oluþum olabilir mi?

Merhaba. operasyon ve spekülatif hareketlerle 3 yýlda 3 defa ky nýn alýnterini hiç eden lütfi ve insider davasýndan AKLANAN tertemiz çicegi burnunda yeni patroniçemize güvenenler el kaldirsýn.yarýn itibariyle spk cimer gerekirse avukat tutup kront hissesinde 3 yýldýr oynanan spekülatif hateketlerin incelenmesi icin giriþimde bulunacaðým.Bence ozellikle 3 yýldir burada müthiþ bilgiler veren emek harcayan ky ortaklarýmda giriþimde bulunsun.Sizler cok güzel araþtýrmalar ve gelecege yonelik beklentilerinizi yaziyorsunuz ama degil Ülkemizde Dünyada siber alanýnda birinci olsa bu patron ve yönetim ky ya zýrnýk koklatmaz.O zaman neden hissedesin diye sorarsanýz gýcýklýgýna duruyorum.ama asýl beklentim borsada ayak oyunlarýyla ky nýn parasýna göz dikmeyecek yabancý bir þirkete satýlmasý.çünķu dünyada siber çok çok büyuyecek bu patron bu iþi baþaramayacak ve mecburen satacak.Ayiptir günahtýr bir hisse ve patronunu kadar güvensiz olurmu.79 dan 33 e 138 den 70 e.Sevilmiyorsun Patron.A damlar dünya devi zte ye bile neler yaptý.79 tl den 33 tl ye inen hisse ne hikmetse akrabasými kýzými neyse 36.5 tl den netaþdan alýnýyor.Borsa maalesef yasal soygun yeri olmuþ.helede patron hisselerinin çogu ky yý en büyuk kazanç yolu olarak görmüþ.sadece 5-10 patron ky dostu ve sadece iþlerine odaklanmýþ.ornek kontr patronu.ya hisse 135 lerdeyken bile hepimiz ne kadar tedirgindik yine bir çapanoðlu çýkacakmý diye.Güven yokki patrona ve üst ekibine.bu forumda nezaket kurallarýnda yazýyoruz ama diðer forumlarda Patrona küfürler hakaretler kýrýla gidiyor.Geçenlerde bir depremzede çadýrda yazýyordu bunlarýn demirden çimentodan çalan mütahitten farki yok deyip zararýna satarak çýktý.Merak ediyorum o depremzede ve ky nýn paralarýyla cocuklarýnýzin bogazýndan o bonfileleri rahat geçiriyormusunuz.Ben 55 yaþýndayým þükürler olsun evladýmýn kursaðýndan haksýz lokma geçirtmedim.neyle gelirseniz gelin kul hakkiyla gelmeyin diyen bir dinimiz var.Biz bu þirketin ortaðýyýz hakkýmýzý savunuyormuyuz.anca patronlar kazansýn.yok öyle herkes hakkini yasal yönlerden savunsun yoksa daha çok opersayon yeriz.Ben þimdi Zeynep hanýmýn yerinde olsam ne yapardým.Zeynep haným tertemiz davadan aklanmýþ biri olarak benim gibi sinsice düþünmemiþtir.Þöyle yapardým.nisan 2022 de36.5 tl den hisse alsam nasýlsa patronum ya peþpeþe güzel kaplar yollardým sonra 4. Çeyregin karýný bir günle 3.çeyreðe cekerek harika bir beklenti yaratirdým birde 109.6 tl den adý saný olmayan bir fona 570 bin lot satýþ açýklardým birde bedelsiz oldumu hisse 138 tl.netaþdan 31 milyona aldýðim hisse 7 ay gibi kýsa bir sürede yüzde 300 yaptými yani 31 milyonum ettimi 123 milyon.burdan bir satardým karým 93 milyon.sonra birden karamsarbir hava estirirdim birde 4 çeyerk kötü gelecek algýsýyla hisse þelale gibi 70 tl ye düþtumu.buralardan tekrar toplayýp ayni orandaki hisseyi.sonuç netaþadan bedava almýþ olurdum birde 60 milyon kar.Aklýmý ve zekamý görüyormusunuz.Güzel ülkemde biz kendi adýma konuþuyorum kerizler oldugu sürece milyon ve milyarlarý kazanmak bu kadar kolay.Büyük resime bakacaksýnýz adamlar bizi kukla gibi oynatiyorlar ve oynatmaya devam edecekler.tüm ky ortaklarýma hayýrlý kandiller.ytd

5.  Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Kuresel siber guvenlik pazari 2022 itibariyle 203 milyar dolarmis yillik ortalama yuzde 12 artmasi bekleniyor 2030 kadar. 2021 PAM pazari 2.3 milyar dolar, Kron'un ilgili oldugu diger alanlarla beraber 6 milyar dolar. PAM alanina onceki 1-2 yil icerisinde zaten cok asiri miktarda yeni aktor katildi, buna bakinca bunu uretmek herhalde daha kolay diyesi geliyor insanin ama birlesip de bekledikleri basariyi goremeyen sirketler de var. Cyberark ve digerleri zaten yillarca Kron'un onlarca kati parayi pazarlama ve ar-ge'ye yatiriyorlar ve boyle bir ortamda ayakta kalabilmek de bir basari.

Turkcell o kadar buyuk pazar arasinda Kron urunlerine mi odaklanir, onlari mi uretmeye calisir, sonucta bizim urunler oncelikle telekom ailelerine yonelik olarak planlanmisti. Arada izledigim bu yerli Siber Guvenlik Haftasi olsun, diger yerlilesme programlari olsun, sunun farkindanligini vermeye calisiyorlardi cogu kez insanlar: Markalasin, birden fazla urune odaklasip, baskasinin alanina girip hem kendinizi hem de baskalarini batirmayin. Siber Guvenlik Kumelenmesinin de amaclarindan biri bu, insanlar birbirlerini tanisinlar, birbirlerini tamamlasinlar, ortak calissinlar, rakip olmak yerine.

Ama elbette Turkcell'in bizim genis siber guvenlik alaninda, yuzde 1'lik bizim alana da yogunlasma ihtimali var. Faaliyet raporunda, tek bir pazar kurtarmayacagindan, kuresel pazarlara acilmak bir zorunluluktu gibi bir ifade vardi. Kron urunlerini sadece kendi sirketi ve istirakleri icin uretmek Turkcell'e pek kazanc saglamayabilir. Yogunlassalar da ayni kalitede olmayabilir. Sonucta az az da olsa, Kron'un yillardir birikmis bir tecrubesi ve gelismisligi var. Belki de bosuna panik yapiyoriz, belki de farkli urunlere yogunlasirlar.

Diger taraftan bildigim kadari ile Turkcell'in bunyesinde zaten siber guvenlik bolumu vardi. Turkcell basliginda haberi kimse iplememis. Zaten siber guvenliksiz bir telekom sirketi mi olurmus.

Hali hazirda Turkcell anlasmamizin bitmesine 1 yil daha var.

Yatirim tavsiyesi degildir
    Sn. Usta teþekkür ederim.
    Turkcell veya baþka bir yerli sirketin kron'u hedefe koyup rekabete baþlamasýný beklemiyorum. Kron kâr marjýný þiþirmedigi sürece rekabetten ziyade birbirlerini tamamlayýcý iþler yapmalarý daha olasý bence de.

Ülkemizde her alanda olduðu gibi bu alanda da yetiþmiþ eleman sýnýrlý olmalý. Benzer iþleri yapan þirketlerin türemesi eski þirketleri personel yönünden zorlar.( Krona rakip çýkarsa kaybedeceði elemanlarýn götürdüðü ürünlerden çýkar) fakat belirli bir süre sonra tüm þirketler kazançlý çýkacaktýr.
    Bunlarý iþi bilmeden sallýyorum. Gerektiði için deðil önceki yazdýklarýmý tamamlamasý için yazýyorum.

Türkcell'in siber güvenlik þirketi vardý fakat geliþtirme yapacak þirket yeni kuruluyor. Turkcell için çok küçük, kron için büyük bir olay oldugunu düþünüyorum. Umarým Kron bunu fýrsata çevirir.

6. Benim de yatýrýmcý sunumunda dikkatimi çeken hususlar oldu.

Öncelikle sunumun yayýnlanma zamaný. Bilanço Perþembe akþam açýklandý ve ertesi gün hisse taban oldu. Konsolide bilançolar için son açýklanma tarih 13 Mart idi. Bilanço, önceki yýllarda zaman zaman yaþanan sürprizlerin aksine son açýklanma tarihine yakýn bir tarihte açýklandý ancak bu kadar beklenmiþken bir gün daha beklenemedi. Adeta araya haftasonunun girmesiyle, beklentilerin altýnda geldiði deðerlendirilen bilançonun olumsuz etkisinin azalmasýndan korkuldu. O gün, son dönem ortalamalarýnýn oldukça üzerinde bir iþlem hacmi gerçekleþti. Takip edebildiðim kadarýyla uzun bir süre -8 civarýnda dolaþan hisse akþam taban kapattý. Sonrasýnda ise þirketin geleceðine yönelik olumlu hususlar içeren bahse konu yatýrýmcý sunumu Pazartesi günü yayýnlandý. Hissenin taban olmasý hitamýnda. Ýþlem hacmi yine dikkat çekici.

Dikkatimi çeken bir diðer husus ise müþteri sayýsý. Sunumda yeni eklenen 40 müþteriyle müþteri sayýsýnýn %65 arttýðý yazýyor. Bu durumda müþteri sayýsý 61'den 101'e yükselmiþ olmalý. Sitede ise 100+ müþteri yazýyordu. (Birkaç yýl önce bir faaliyet raporunda benzer bir ifadeden, müþteri sayýsýnýn 100'ün üzerinde olmasý gerektiðini hesaplayarak þirkete iletmem üzerine sayýyý düzeltmiþlerdi. Kaç yýldýr da o þekilde duruyordu.) Bu yýl 61'den 101 yükseldiðine göre, arada 100+'dan 61'e düþmüþ olmalý. Sitede bu rakam güncellenmediðinden biz durumu anlayamadýk ama BY'lar elbette biliyorlardýr. Bu, yaklaþýk olarak hissenin 32 Tl'ye düþtüðü zamana denk geliyor (ayný zamanda üst düzey þirket çalýþanlarýnýn hisse sattýðý ve yine hisse devrinden önceki süreç.) Müþteri sayýsýndaki bu düþüþten pandemi sürecinin þirket satýþlarýný epeyce olumsuz etkilediði sonucunu çýkarýyorum.

Sunumda yabancý para birimiyle yapýlan satýþýn toplam ciroya oraný %63 olarak belirtilmiþ. Ayrýca, yurtdýþý cirosunun toplam ciro içindeki payý %50 denmiþ. Bu durumda, yurtiçinde yabancý parayla ürün satýlmýþ olmalý ki bu yasaklandý diye biliyorum.

Olumlu yanlara gelirsek;

Yýllardýr Kron'un küresel bir þirket olmak istiyorsa diðer rakipleri gibi birden fazla alanda iddialý ürünlere sahip olmasý gerektiðini dile getiriyoruz. Bu hedefe de epeyce yaklaþýlmýþ gibi görünüyor.

Yýllýk 41 CAGR aslýnda oldukça iyi bir büyüme rakamý. Sonuçta yýllar önce 30 CAGR hedefi oldukça tatmin edici görünüyordu. Enflasyonist ortamda bu rakam daha az tatmin edici olsa da enflasyonun baz etkisiyle düþmesinin beklendiði bir yýlda %55-60 aralýðýndaki yýllýk ciro büyümesi hedefi iyi bir hedef.

Bölgelere göre satýþlarda Avrupa henüz %3 ve büyük potansiyel barýndýrýyor. ABD ise %19 oranla 1,5 milyon dolarlýk satýþa tekabül ediyor. Diðer ürünlerin de satýþýyla bu bölge de ciddi bir potansiyel oluþturuyor. Cirodaki yabancý oranýnýn her yýl %6 artmasý, ilk etapta küçük bir artýþ gibi görünse de yurtiçi satýþlarýndaki ciddi bir artýþ bu hedefi daha anlamlý kýlar.

Yayýmlanan büyük müþterilerde (özellikle telekom) bir eksilme görünmüyor. Modül eksiltmesine gidilmiþ midir bilmiyorum ama tahmin de etmiyorum. Ayrýca finans sektörü müþterilerinde de gözle görülür bir artýþ söz konusu.

Hala gelirlerin sadece %11'i abonelik gelirleri. Bu oranýn artýrýlmasý hedeflenmekte ve (SaaS, Vodafone ve Havelsan vb.) bu yönde adýmlar atýlýyor. Bu da müþteri sayýsýndaki yaþadýðýmýz bu dalgalanmalarýn önüne geçecektir.

Ayrýca yeni ürünler oldukça heyecan verici.

Ve son olarak, þirkete, ürünlere, rakiplere ve sektöre yönelik araþtýrma yapma zahmetine girmemenin ne kadar isabetli bir karar olduðunu görmekteyim. Bunlar hakkýnda ne kadar araþtýrma yaparak, þirketle ilgili öngörüde bulunmaya çalýþsak da tüm çabalar boþa gidiyor. Büyük yatýrýmcýlara yetiþmek mümkün deðil ve fiyat hareketleri her daim önden gidiyor.

7. Her sey beklenir. Mesela uzun yillar GTT musteri portfoyunde goruldu satis olmamasina ragmen. Bir kere satis yaptin mi, musteri etiketinden kurtulamiyordunuz bunlarin, hala orada tutuyorlardi. Biz de musterimiz zannediyorduk, onlarin tanimina gore tekrar alma potansiyeli yuksek olan her eski musteri hala musteri oluyordu. Simdilerde ise belki gecen sene tanimi degistirdilerse musteri sayisi haliyle hizla dusmustur, simdi tekrar yukselmistir yeni musterilerle ya da yenilenen satislarla. Bu yaklasim bana daha makul gorunuyor cunku ciroda gecen sene oyle bir dusus gormedik, bu sene de cok asiri yukselis gormedik. Belki de cok kucuk musterilerdir bunlar, bazisi pandemi nedeni ile birakip tekrar almistir, bazisi da SaaS vasitasiyla Vodafone uzerinden almistir (abonelik dedikleri bu mu oluyor).

Kelimeleri bize belirtmeden kendilerinin anlayacagi sekilde tanimliyorlar biz de mesaj atip karsilikli yazisirken iletisim halinde oldugumuzu zannediyoruz. Bu sekilde herkesin bildiginin/zannettiginin disinda tanimlamalarla manipulasyon daha kolay oluyordur. Benim uzun zamanimi almisti satis yapmadigimiz GTT'yi hala musteri olarak nitelediklerini anlamam. O-ha olmustum. Dusunsenize, GTT musterimiz mi diye soruyorsun ve musterimiz cevabini aliyorsun ama ortada satis yok. Onlarin herhalde "satis yenileyen musteri" ve "satis yenilemeyen musteri" gibi kategorileri var

Benzer sey mesela su son haberde de olabilir, veri guvenligi icin Amerikali sirkete satis yapildi diyor, diger sirket icin ise sozlesme yapildi diyor. Yani siz ikisini ayni sey zannedebilirsiniz ama bu ikincisi bir anlasma, belki belli kosullarda satisin olabilecegini ifade ediyor olabilir.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : Usta; 07-03-2023 saat: 05:31.

8. Ironsphere mesaj gondermis isim yeniligiyle ilgili:

Sizi bilgilendirmekten son derece memnuniyet duyuyoruz ki; Ironsphere Inc. þirket adýný ana þirketi Kron Technologies (KRONT.IS) ile uyumlu hale getirmek için yeniden markalandý.

"Bu deðiþiklik, var olan ürün yelpazesindeki ürün geliþtirmeleri ve Kron Technologies ana þirketi aracýlýðýyla ABD pazarýna sunulan ek ürünler ve çözümler dahil olmak üzere yorucu bir yeniden markalama sürecinin ardýndan gerçekleþti. Kron Technologies, ilgili çözümler ve hizmetler geliþtirmek için önemli yatýrýmlar yapmýþ ve yapmaya devam edecek, ayný zamanda iç ve dýþ tehditlere karþý koruma talebinin artan talebini karþýlamak için stratejik ortaklýklar kurmaya devam edecek." Michael J. Fritzlo, Yürütme Baþkaný.

Orijinali:

Dear ,

We are extremely pleased to announce that Ironsphere Inc. has rebranded the company name to align with the parent; Kron Technologies (KRONT.IS).

This change comes after an exhaustive rebranding process that included product enhancements to the existing product suite, as well as additional products and solutions made available to the US market via our parent company Kron Technologies. Kron Technologies has and will continue to make significant investments in developing related solutions and services while cultivating strategic partnerships to meet the growing demand for protection against internal and external threats. Michael J. Fritzlo, Executive Chairman.

Yatirim tavsiyesi degildir
    Son düzenleme : Usta; 07-03-2023 saat: 05:24.

Sayfa 659/932 ÝlkÝlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •