Tüm açıklamaları raporda var.
53 ile 58. sayfalar arasınıda okursanız faaliyet gösteren pazarlar hakkında büyüme rakamları vs. var.
Uzun olduğu için eklemedim.
Kolay gelsin......
Tüm açıklamaları raporda var.
53 ile 58. sayfalar arasınıda okursanız faaliyet gösteren pazarlar hakkında büyüme rakamları vs. var.
Uzun olduğu için eklemedim.
Kolay gelsin......
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Kron tun uzun yıllardır yatırımcısıyım .. Siz tekniği paylaşmısınız ..
Size zahmet benim de temel analiz bilgilerimi retweet edermisiniz? Sayfanızda gözüksün 8 milyon 600 bin borsa yatırımcısı hem teknik analiz hem de temel analizi bir arada görsün istiyorum Kront 'un .
Teşekürler .
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...17066389323917
bugün twitterda yazdığım bu yazıma, şu ana kadar, 44 beğeni geldi ..
Sanırım pazartesi günü 44 kişi daha , küçük yatırımcın olacak senin Spek Bey.
Eeee bana da Hayırlı olsun demek düşer..
Bu arada , Takipçi sayım bugün 20 kişi daha artarak , 245 kişiye ulaştı.
Sadece 2 haftada 245 kişi takipçi kazandım. Bu istatistik böyle sürerse 1 ayda 500 takipçim olur. 1 senede ise 6 bin kişi olur.
Son düzenleme : lionnes1; 04-11-2023 saat: 15:55.
Evet yeni fark ettim. Kront'ta normalde FAVÖK bakmazdım. Ama bakılması gerektiği açık. Çünkü izahnamede de yazıldığı üzere geliştirmeler aktifleştikçe amortisman yazılıyor. Bu da net kârın olduğundan düşük gözükmesine yol açıyor.
net kar yıllardır zaten olduğundan daha düşük geliyor ve de ileriki yllarda da gelmeye devam edecek ( ta kii şirket belli bir büyüklüğe ulaşana kadar net kar kalemi hep olduğundan düşük gelecek) ... sebebini de yazıyorum yıllardır. Brüt kar marjı çok yüksek olmasına rağmen her sene yüksek pazarlama ve arge yatırımları yaptığı için net kar düşük gözüküyor diye...
F/K nın süs olduğunu .. Ve bu tip şirketlerde asıl bakılması gerekenin F/S olduğu .vs diye yazıyroum yıllardır ve hala yazmaya da devam ediyorum.
Hem burda hem de twitterda.
Ben aslında farklı bir şey söylüyorum sn lionnes1. Yukarıda bahsi geçen projeler nihayete yaklaştığı için şirket sizin belirttiğiniz arge gideri içerisinde ve ayrıca pazarlama içinde de kağıt üstünde amortisman yazıyor. O yüzden FAVÖK önem kazanıyor.
Arge giderleri nihayete de ermeyebilir netice itibariyle o durum sizin dediğiniz kapıya çıkar net kâr düştüğü yerde kalır.
e-turquality ...
https://www.ticaret.gov.tr/data/62ab...ablo%20son.pdf
Ben devasa teşvik olarak görüyorum ve onaylandı bu teşvikler.
Aslında bu yeni dev teşviklerin de sayesinde yıllardır gözükemeyen net kar artık gözükebilir.
Zaten benim için net kar kalemi gözüksün gözükmesin önemli değil
Ben ciro ve F/S bakarım kront gibi hisselerde. Burda asıl önemli olan bu teşvikler sayesinde , zaten her sene tonlarca para harcandığı arge ve satış pazarlamaya daha da fazla harcayabilecek durumuna gelinebilecek olması .
Yani , bu durumda kront 'unda F/S si , normalin iki katı veya üç katına çok rahatlıkla fiyatlanması gerek.
Yani sektör şu an 20 F/s ise , Kront un F/S 40 hatta F/S 60 olsa kimsenin şaşırması gerek. Matematik ortada , sektördeki bazı F/S lerin değerlemesi ortada. Ve sektördeki diğer hisselrin brüt kar marjı ile yaptığı yatırımlar ortada.
Çünkü Kront, zaten her yıl cirosuna oranla çok fazla arge ve satış pazarlama yatırımları yapıyor , bi de üstüne e-turqualitden aldığı güçle çarpı kere daha yatırım yapabilir arge ve pazarlamaya.
Link , PAPil, SDTTR miatk HTTBT gibi tüm sektör hisselerini hepsini toplasak , krontun harcadığı kadar harcamıyorlar arge ve satış pazarlamaya .
Ve de bu hisselerin F/S leri 20 lerde 30 küsürlerde şu an.
Son düzenleme : lionnes1; 04-11-2023 saat: 20:57.
9 aylıklar meraklandırmaya başladı beni, her ne kadar bulunduğu fiyat itibariyle iyi geleceğini düşünmesem de, maddi olmayan duran varlık artışı ilerisi için ilginç olabilir. Tecrübeme dayanarak fiyat önceden artmıyorsa tabi bir şey çıkmaz anlamına da gelebilir.
Şirkete sınıf atlatacak bir şeyler oluyorsa mutlaka öncesinde fiyatın 2-3 kat artmış olması lazım.
3 kasım twitterda yazdığım ve şimdiye kadar 18 bin görüntülenme alan yazımı buraya da koyayım..
Aynı sektörde, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören diğer yazılım/bilişim hisseleri , MİATK, LİNK , PAPİL, SDTTR, HTTBT F/S lerinin yani Piyasa Değeri/ Yıllık Satışlar oranı, şu an 20 lerde 30 larda .
Bu durumda Kront 'ta aynı ülke , aynı borsa, aynı sektörde işlem gördüğüne göre ve de diğerlerine göre hem çok daha yüksek brüt kar marjıyla çalıştığına göre hem de yıllık olarak çok daha fazla yatırım yaptığına göre;
Kront minimum F/S 40 ile fiyatlanması gerek.
F/S:30, Ciro : 35 milyon dolar KRONT=Unicorn
F/S :40, Ciro 25 milyon dolar KRONT =Unicorn
F/S : 50 , Ciro 20 milyon dolar KRONT =Unicorn
F/S :40, Ciro 25 milyon dolar KRONT =Unicorn
F/S:30, Ciro 50 milyon dolar KRONT= 1,5 milyar dolar piyada değeri.
F/S :40 , Ciro 50 milyon dolar KRONT = 2 milyar dolar piyasa değeri.
F/S : 50 Ciro 50 milyon dolar KRONT = 2,5 milyar dolar piyasa değeri
F/S 30 : Ciro 100 milyon dolar KRONT=3 milyar piyasa değeri
F/S 40 : Ciro 100 milyon dolar KRONT = 4 milyar dolar piyasa değeri
F/S 50 Ciro 100 milyon dolar KRONT = 5 milyar dolar
F/S 30 Ciro 200 milyon dolar KRONT =6 milyar dolar piyasa değeri
F/S 40 , Ciro 200 milyon dolar KRONT = 8 milyar dolar piyasa değeri
F/S 50 , Ciro 200 milyon dolar KRONT = 10 milyar dolar piyasa değeri.
F/S:30, Ciro : 15 milyon dolar KRONT= 500 milyon dolar piyasa değeri.
F/S 40 , Ciro 15 milyon dolar KRONT = 600 milyon dolar piyasa değeri .
F/S: 50 Ciro : 15 milyon dolar KRONT : 750 milyon dolar piyasa değeri .
https://twitter.com/TemelTeknikBist/...23969172078674
Yer İmleri