Originally Posted by
Usta
Merhaba.. Cok bilgili ve hatta tecrubeli oldugumu soylemek dogru olmaz, ancak bazi fikirlerim var.
Lutfi Bey'in Netas'taki hisseleri geri alma istegi konusunda sizinle hemfikirim. Esasinda ben bu Netas'a ayricalikli hisselerin hem de o kadar dusuk fiyatla satilmasi konusunu dusunurken, herhalde dedim kendimce, oradaki kisilerle arasi iyi, ileride geri satacaklardir. O an acil nakte ihtiyac vardi Iran alacaklarinin alinamamasindan dolayi ve bu bir care olarak dusunulmustu. Kendi fikrimdir bu benim. Kimine gore, Netas ile sinerji olusacak ve herkes kazanacakti. Bu, anlasilir bir yaklasim, aslinda olmasi beklenilen, ancak Netas'in hantal yapisi ne kendisine fayda verdi ne de bize.
Sonra Netas cogunluk hisseleri el degistirince, Lutfi Bey'in plani suya dusmus olabilir (eger benim tezim dogruysa tabi). Simdi yeni yonetimi satis konusuna nasil ikna edeceksin. Cok kolay bir sey olmasa gerek. Ben hala saskinim. Bence Zeynep Hanim icin bu fiyatla ayricalikli hisseleri alabilmek cok buyuk basari. Artik Lutfi Bey'in Netas'taki cok samimi arkadaslari kotulediler mi ne yaptilar bilemem.
Ben hissenin gecen sene 79'lara kadar yukselmesinin Netas ile ilgili oldugunu dusunmuyorum. Bu tur asiri oynak hisselerde satislar, hissenin piyasa degerine gore degil, kendi analizleri sonucu bictikleri fiyata gore olur. Daha sonra onlarin kararlastirdigi fiyata gore de piyasa fiyatlamasini duzeltir. Diger bir deyisle, piyasa fiyati satis fiyatini degil, satis fiyati piyasa fiyatini etkiler. Zaten eger ki piyasa fiyatina gore satis olacak olsaydi, Netas saticilarinin 24'ten 79'a cikarmasi yerine, Kront yoneticilerin 24'ten 15'e indirmesi pek daha kolaydir.
Hisse neden 11 dolari gordu. Benim tahminim cok ciddi ve guzel bir ortaklik calismasi vardi ama sonra olmadi.
Butun yazdiklarim kendi fikirlerim ve hayal urunlerim. Buradaki her sey senaryo, herhangi bir veriye de dayanmadan yapilmis senaryolar.
Dolayisi ile yatirim tavsiyesi degildir
Yer İmleri