Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 511/932 ÝlkÝlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon
Arama sonucu : 7450 madde; 4,081 - 4,088 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. Sakin arkadaslar. Herkesin cani sikkin ama bunlara sebep olanlar buradaki kisiler degil. Biraz yazmaya ara vermek, hatta okumaya ara vermek de iyi gelebilir. Zaten haber dusecek butun yollar engelli.

Hisseye tekrar donersek.Simdi dogruya dogru, bu hisse spekulasyona asiri acik bir hisse. Cunku haber senede 1 dusen bilanco ile. Hele bir de o sene bilanco, onceki seneki gibi, iyi degilse, o zaman 2 senede spek'in ne gibi hareketler yaptirabilecegini siz dusunun. Hele ki boyle sig bir hissede. Nitekim gorduk, spekler firsati buldu mu acimiyor.

Yine de bu kadar yuksek dalgalanmalar hic de normal degil. Patronsuz bu mumkun mu, patron bu isin neresindedir? Evet, patron bizzat isin icinde negatif etken olabilir, baskin hissiyat bu yonde, ancak aslinda pozitif bir etken de olabilir. Mesela, acaba 10 dolar civarindaki genel mudur satisi patronun kucuk yatirimcilara acik bir ikazi olabilir mi? Asiri sisti, aman dikkat edin dercesine. Adam, 'anlaman icin daha ne yapalim' dese gikimizi cikarabilir miyiz. Diger taraftan, 50-60 araliginda, 7-8 dolar civarlarinda aylarca kaldi, satis imkani verdi. Simdi, patron evet suclu olabilir, ama beklentilerimiz ve belki de acgozluluklerimizin hic mi kabahati yok. Ben sahsen, sucu SADECE baskasinda gormeyi hastalik olarak goruyorum. Kimse uzerine direk alinmasin.

Diger taraftan, evet, o bilanconun 70 lira etmeyecegi cooook belli idi. Bilancoyu kotu buldugumu yazmistim buraya. Ve ardindan, sanirim 70'ten, az bir sey satmistim. Evet, kotu bilancodan sonra bile satis imkani vermisti. Aslinda daha cok satmayi dusunuyordum ama yukari surduler, dedim ulan bilmedigimiz bir seyler mi var. Zaten 40-50-60 li fiyatlar da hep yuksekti ve acaba bir seyler mi olacak dusuncesinden dolayi satamiyorduk. Evet, acgozlulugumdendi belki. Ancak, eger patron, 6 ay oncesinde, ortada fol yokken, internet, TV dolasip, ortakliklara acigiz, satin almalara iyi bakiyoruz demeclerine girmeseydi, belki de daha asagilarda bile satis yapabilirdim. Cunku 40-50li fiyatlar bile ederi degildi.

Simdi o konusmalarin uzerinden neredeyse 2 yil gecti, hala bir ortaklik, satin alma goremiyoruz. Fol yokken TV TV dolas, insanlar fittirma seviyelerine geldiginde cit cikarma. Iste patron, senin etik anlayisin burada ortaya cikar. Is olmayacaksa bile, ugrastik olmadi demen lazim. Eger calismalar varsa da, hic bir sey yokken aciklama yapabiliyorsan, bir seyler varken de yapabilmen lazim. Ihsan beklemiyoruz, insanlik geregi bu.

Diger taraftan, adama haber gondermiyor diyoruz ama belki de satis yoktur. Bilancolara gore yeni satis pek olmuyor gibi gorunuyor. Simdi satis yoksa, adam neyin haberini versin. O istemez mi satis olmasini. Bir de boyle bir sey var.

Yani, ben patrona yuzde yuz kizamiyorum, elimizde bilgi eksiklikleri var. Ama cok masum degil gibi. Yeni patronun bir insider'lik davasi vardi aklandigi. Farkinda olmadan, icten duyumla bilgi kacirmis agzindan, calistigi yabanci bir sirkette. Saf olmak iyidir ama insallah safliklari burada da devam etmiyordur.

Bir de bu hisse kisa bir surede 2 dolardan 11 dolara cikip tekrar kisa bir surede 2 dolara indi. Ederi 11 dolar degildi elbet. O beklenti satin alinmasiydi. Eger 11 degil de 3-4 dolarlara cikip da 2 liraya dusseydi bu kadar can yakmayacakti. Kimselere soyleyemedigimiz 'keske'lerimiz aslinda belki kizdigimiz.

Ve bir de sunu ekleyeyim. Ketum sirketimiz, her an yeni bir urun ya da ortaklik ya da satin alma haberi gonderme potansiyeli olan bir sirket. Yani evet, bir anda 2 katina, 3 katina, bizi memnun edecek bir fiyata cikma potansiyeli olan bir sirket.

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : Usta; 21-08-2022 saat: 04:42.

Sayýn Usta söylediklerinizin noktasýndan virgülüne kadar katýlýyorum Elinize saðlýk borsa'da yatýrým yapanlarýn%90'ý zaten açgözlülükte kaybediyor%30 kazanýyorsun neden yüzde 60 olmasýn diye bekliyorsun Sonra bir bakmýþsýn zarar Evet hepimiz aç gözlüyüz zaten aç gözlü olmasak borsada ne iþimiz var yatýrýrýz faize dolara ne riski var ne stres var vadesi gelince paþa paþa kazancýmýzý alýrýz ama borsanýn altýn kuralý bu hele de herhangi bir hissede% 50 60 kýsa bir sürede kazandýysan artýk senin için dönülmez bir noktadýr borsa þimdi ben hissedeki bu düþüþte patronu neden sorumlu tuttuðumu Bir de size açýklayayým Þehirler arasý bir otobüse biniyoruz otobüste 50 kiþi var bu 50 kiþi önce Allah'a sonra Kaptan þoföre emanet bu kaptan bir hata yapýp 50 kiþinin ölmesine veya yaralanmasýna sebep olursa kim suçludur Elbette ki tek suçlu þofördür o 50 kiþinin otobüs hareket halindeyken yapabileceði hiçbir þey yoktur elleri kollarý baðlýdýr sadece þoförün kurallara uygun bir þekilde yolculuk etmelerini beklemektedir ha bu kazada þoförün insiyatifi haricinde baþka bir þeyden dolayý yine Kaza olursa o zaman þoförün suçu yoktur bu basit örnekten yola çýkarsak Bizler Araþtýrdýk soruþturduk kromt hissesine girdik bizim bundan sonra yapabileceðimiz tek þey yýllarýn birikimini Lütfü Bey'e emanet etmek onun þirketi iyi bir þekilde yöneterek hem kendini hem de bizlerin kazanmasýný saðlamak Peki ne oldu sizin de dediðiniz gibi tvtv dolaþýp satýn alma ve birleþme hikayeleri hiçbiri olmadý sektörün en parlak döneminde hiçbir iþ alamadý pandemi döneminde en önemli sektör olmasýna raðmen bunu lehine Çeviremedi Pakistan'daki Büroyu hiç iþ almadan kapattý Amerika'daki þirketten hiçbir verim alamadý Türkiye'de o kadar Siber saldýrý varken büyük çaplý kurumlarla anlaþma yapamadý Ukrayna Savaþý'nda Rusya'da çýkan Avrupalý siber þirketlerin boþluðunu dolduramadý neredeyse orta ölçekli bir bakkalýn açýkladýðý kar kadar dönemlik bilançolar açýkladý özellikle en son 60 TL'den 33 TL'ye kadar yapýlan operasyonda bir tane bile kap yollamadý en azýndan Sayýn yatýrýmcýlar þirketimizle ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur diye bunu bile bizlerden esirgediler þimdi hepinize soruyorum karnesi bu kadar zayýf olan bir öðrenciye Aferin deyip takdir veya teþekkürname verilir mi Evet patronun karnesi çok çok zayýf eee Biz kimi suçlayacaðýz birbirimiz mi yoksa bu iþlerin tek sorumlusu patronumu Yani diyeceðim ki ben alýp%30-40 kazanýp da satmasaydým kendimi de sorumlu tutacaktým ama nerede zararýn dibindeyiz Siz de çok iyi biliyorsunuz ki öyle þirketler var ki%10-15 düþün anýnda patron kap yolluyor her þey yolunda Panik Yok diye örnek kontrolmatik Karel gibi herkes sorumluluðunu üstüne almak zorundadýr baþarýlý bir patronla baþarýsýz bir patronu ayýrt etmek lazým yoksa baþarýnýn bir anlamý kalmaz bugün sizden �lk defa duydum Yeni patronun insider
    Davasýný öylesine büyük bir yatýrým kurumunda çalýþan bir üst düzey görevlisinin aðzýný çok sýký tutmasý gerekir son olarak sayýn Usta Size bir soru sormak istiyorum bilgi ve tecrübelerinize dayanarak aklýmda þöyle bir senaryo olmuþ olabilir mi diye düþünüyorum Lütfü Bey bu ne taþtaki%10'luk Payý devamlý almak istiyordu Ne taþý bir marka olarak yýllarca taþýdý sonra gördü ki ne Taþtan bir fayda yok onu aradan çýkaralým Ama bu arada krom hissesi de 79 liraya çýktý bu neden 70'li fiyatlardayken almadý da 36,5 TL iken aldý hissenin düþmesinde bu etkili olmuþ mudur herkese saðlýklý mutlu bol kazançlý günler diliyorum ytd

3. Konu açýlmýþken ben de kendi adýma deðerlendirmelerimi yazayým. Bu hissede yýllardýr yatýrýmcý olarak bulunmaktayým. Forumda da aktif olarak yazmaktaydým. Bunu yaparken de kýyý köþe araþtýrmalar yaparak, þirkete sürekli mailler atarak aldýðým yanýtlara yorumlamalar yaparak burada paylaþýyordum. Kront ve siber güvenlik sektöründeki geliþmeler o kadar fazla zamanýmý alýyordu ki. Bunun yaparken de (herkes gibi) sadece iki beklentim vardý. Birincisi hep birlikte yorumlar yaparak en uygun deðerlendirmeyi elde etmek. Ýkincisi ise küçük bir teþekkür. Kendim burada kimseye en ufak kýrýcý bir laf söylemediðim gibi temel-teknik her paylaþýma ve araþtýrmaya teþekkür etmeyi ihmal etmedim. Ancak ayný karþýlýðý göremediðimi açýkça söylemeliyim. Ýnsanlar özelden hisseyle ilgili deðerlendirmelerimi sorarken genelden bir teþekkürü çok gördüler. Hatta tam tersi þekilde, hisseyle ilgili olumlu birþey yazdýðýmda hisse pazarlamak, olumsuz birþey yazdýðýmda ise tersi yönde yorumlarla karþýlaþtým. Hala da ayný davranýþ þeklinin devam ettiðini üzülerek görüyorum. Ancak bu davranýþ þeklinin; tezcanlýlýk, hisse fiyatýndan kaynaklý moral bozukluðu, kiþisel ego ve baþka bir yorumcuyu yüceltmek maksadýyla yapýldýðýný düþünüyorum. Hisse fiyatýyla ilgili bir çýkarýnýn olduðunu düþünmüyorum kimsenin. Zaten buradaki üç beþ yatýrýmcýyla hisse fiyatýna etki etmek mümkün olamaz.

Daha önce Kront'un yaný sýra dünyadaki büyük siber güvenlik þirketlerinin ve Netaþ'ýn bilançolarýný inceleyip dipnotlardan bilgi çýkarýp, þirkete mailler atýp yanýtlarýný burada paylaþýrdým. Zaten hisse net'te kiþinin üzerine týklayýp geçmiþ gönderilerini görebiliyorsunuz. Örneðin ben ilgilendiðim ve yatýrým yapmayý planladýðým bir hissenin forum sayfalarýný baþtan sona okurum. O þekilde kimin faydalý paylaþýmlar yaptýðýný rahatlýkla görebilirsiniz. Ancak bahsettiðim sebeplerle yazmayý býraktým. Bir teþekkürün çok görüldüðü ortamda gerek yok diye düþündüm.

Konuya gelirsek ben Sn.Umut0109'un da, Sn. ysf49'un da temel tezlerinde haklý olduðunu düþünüyorum. Zaten birbirinin zýttý þeyler yazmamýþlar. Sn.ysf49'un söylediði gibi borsamýzda patrondan habersiz hisse fiyatý belirlenemez bence de. Spekler kimde kaç lot olduðu bilgisini bile alýr patrondan derler. Bu hissede de böyle olduðunu düþünüyorum. Sonuçta hisse yükselirken-yükselecekken patronun kanal kanal gezip röportaj vermesi, þirket satýn alma-birleþme planý, dünyada ses getirecek bir ürün geliþtirildiði, dünyada ilk beþ siber güvenlik þirketi olma hedefi, Katar olimpiyat oyunlarý, GTT satýþý vs. zamanlamasý bence de tesadüf deðil. Ve ben þirketin "Biz teknoloji þirketiyiz, piyasadaki hisse fiyatý bizi ilgilendirmez, biz iþimize bakarýz" laflarýna da inanmýyorum artýk.

Sn. Umut0109'un da yazdýklarýnda haklý olduðunu düþünüyorum. Sn.Lütfi Yenel ve yönetim ekibi melek demiyor o da. Bu þartlara raðmen Kront'tan ve borsadaki diðer þirketlerden nasýl para kazanýlýr yönündeki tecrübelerini aktarýyor. Teknik analize ben de inanmýyorum açýkçasý. Ama hangi teknik analize? O investing, Twitter vs.deki dakikalýk, saatlik, haftalýk analize. Bir defa spek ve aracý kurumlar öyle sistem, altyapý ve paraya sahipler ki istedikleri oluþumu yapar, istediðine uydurur istediðini bozar. Sen onlarýn ürettiði hazýr programlarý kullanarak iki çizgi çizeceksin ve borsada para kazanabileceðini sanacaksýn. Bence tesadüf ve hayalcilik. Zaten haftalýk liste yayýnlýyor o twitter teknik analizcileri. Sonra hafta sonunda hissenin gördüðü en yüksek fiyata göre bu hafta da % 5-6-10 kazandýk diyorlar. En dipten alýp en tepeden sattýn yani. Þaka gibi. Ancak bu yapýlan teknik analiz olmadýðý gibi bununla trend analizini de karýþtýrmamak lazým. Çünkü trend diye birþey var borsada. Hatta borsanýn temeli. Her hissenin trend yönü vardýr ve bu takip edilerek uzun periyotlarda para kazanýlabilir. Hatta Ereðli için 7 yýlda bir zenginini yaratýr derler. Bu trend yönü ve periyodudur aslýnda. Artýk bu periyotlar teknolojinin ve süratin artmasý nedeniyle kýsalmýþtýr ama hala vardýr. Borsa tecrübemin az olmadýðýný düþünüyorum ancak ben de bunu çok geç öðrendim. Ýyi hisse bir þekilde gider diye düþünüyordum hep ama öyle deðilmiþ. 79'da deðil de 65-70'te bile satmýþ olsak, yerine alacaðýmýz herþeyin de en az iki-üç kat artmýþ olduðunu hesaba katarsak, þu an 5-6 kat fazla hissemiz olurdu.

Kront için bu trend deðiþikliði, yüksek karlarýn açýklandýðý sene sonuna denk geliyor genelde. Ben bu yýl sonu karý ve hisse fiyatý için umutluyum açýkçasý.

4.  Alýntý Originally Posted by ysf49 Yazýyý Oku
    son olarak sayýn Usta Size bir soru sormak istiyorum bilgi ve tecrübelerinize dayanarak aklýmda þöyle bir senaryo olmuþ olabilir mi diye düþünüyorum Lütfü Bey bu ne taþtaki%10'luk Payý devamlý almak istiyordu Ne taþý bir marka olarak yýllarca taþýdý sonra gördü ki ne Taþtan bir fayda yok onu aradan çýkaralým Ama bu arada krom hissesi de 79 liraya çýktý bu neden 70'li fiyatlardayken almadý da 36,5 TL iken aldý hissenin düþmesinde bu etkili olmuþ mudur herkese saðlýklý mutlu bol kazançlý günler diliyorum ytd
    Merhaba.. Cok bilgili ve hatta tecrubeli oldugumu soylemek dogru olmaz, ancak bazi fikirlerim var.

Lutfi Bey'in Netas'taki hisseleri geri alma istegi konusunda sizinle hemfikirim. Esasinda ben bu Netas'a ayricalikli hisselerin hem de o kadar dusuk fiyatla satilmasi konusunu dusunurken, herhalde dedim kendimce, oradaki kisilerle arasi iyi, ileride geri satacaklardir. O an acil nakte ihtiyac vardi Iran alacaklarinin alinamamasindan dolayi ve bu bir care olarak dusunulmustu. Kendi fikrimdir bu benim. Kimine gore, Netas ile sinerji olusacak ve herkes kazanacakti. Bu, anlasilir bir yaklasim, aslinda olmasi beklenilen, ancak Netas'in hantal yapisi ne kendisine fayda verdi ne de bize.

Sonra Netas cogunluk hisseleri el degistirince, Lutfi Bey'in plani suya dusmus olabilir (eger benim tezim dogruysa tabi). Simdi yeni yonetimi satis konusuna nasil ikna edeceksin. Cok kolay bir sey olmasa gerek. Ben hala saskinim. Bence Zeynep Hanim icin bu fiyatla ayricalikli hisseleri alabilmek cok buyuk basari. Artik Lutfi Bey'in Netas'taki cok samimi arkadaslari kotulediler mi ne yaptilar bilemem.

Ben hissenin gecen sene 79'lara kadar yukselmesinin Netas ile ilgili oldugunu dusunmuyorum. Bu tur asiri oynak hisselerde satislar, hissenin piyasa degerine gore degil, kendi analizleri sonucu bictikleri fiyata gore olur. Daha sonra onlarin kararlastirdigi fiyata gore de piyasa fiyatlamasini duzeltir. Diger bir deyisle, piyasa fiyati satis fiyatini degil, satis fiyati piyasa fiyatini etkiler. Zaten eger ki piyasa fiyatina gore satis olacak olsaydi, Netas saticilarinin 24'ten 79'a cikarmasi yerine, Kront yoneticilerin 24'ten 15'e indirmesi pek daha kolaydir.

Hisse neden 11 dolari gordu. Benim tahminim cok ciddi ve guzel bir ortaklik calismasi vardi ama sonra olmadi.

Butun yazdiklarim kendi fikirlerim ve hayal urunlerim. Buradaki her sey senaryo, herhangi bir veriye de dayanmadan yapilmis senaryolar.

Dolayisi ile yatirim tavsiyesi degildir

Alýntý Originally Posted by Forza korfez Yazýyý Oku
    Konu açýlmýþken ben de kendi adýma deðerlendirmelerimi yazayým. Bu hissede yýllardýr yatýrýmcý olarak bulunmaktayým. Forumda da aktif olarak yazmaktaydým. Bunu yaparken de kýyý köþe araþtýrmalar yaparak, þirkete sürekli mailler atarak aldýðým yanýtlara yorumlamalar yaparak burada paylaþýyordum. Kront ve siber güvenlik sektöründeki geliþmeler o kadar fazla zamanýmý alýyordu ki. Bunun yaparken de (herkes gibi) sadece iki beklentim vardý. Birincisi hep birlikte yorumlar yaparak en uygun deðerlendirmeyi elde etmek. Ýkincisi ise küçük bir teþekkür. Kendim burada kimseye en ufak kýrýcý bir laf söylemediðim gibi temel-teknik her paylaþýma ve araþtýrmaya teþekkür etmeyi ihmal etmedim. Ancak ayný karþýlýðý göremediðimi açýkça söylemeliyim. Ýnsanlar özelden hisseyle ilgili deðerlendirmelerimi sorarken genelden bir teþekkürü çok gördüler. Hatta tam tersi þekilde, hisseyle ilgili olumlu birþey yazdýðýmda hisse pazarlamak, olumsuz birþey yazdýðýmda ise tersi yönde yorumlarla karþýlaþtým. Hala da ayný davranýþ þeklinin devam ettiðini üzülerek görüyorum. Ancak bu davranýþ þeklinin; tezcanlýlýk, hisse fiyatýndan kaynaklý moral bozukluðu, kiþisel ego ve baþka bir yorumcuyu yüceltmek maksadýyla yapýldýðýný düþünüyorum. Hisse fiyatýyla ilgili bir çýkarýnýn olduðunu düþünmüyorum kimsenin. Zaten buradaki üç beþ yatýrýmcýyla hisse fiyatýna etki etmek mümkün olamaz.

Daha önce Kront'un yaný sýra dünyadaki büyük siber güvenlik þirketlerinin ve Netaþ'ýn bilançolarýný inceleyip dipnotlardan bilgi çýkarýp, þirkete mailler atýp yanýtlarýný burada paylaþýrdým. Zaten hisse net'te kiþinin üzerine týklayýp geçmiþ gönderilerini görebiliyorsunuz. Örneðin ben ilgilendiðim ve yatýrým yapmayý planladýðým bir hissenin forum sayfalarýný baþtan sona okurum. O þekilde kimin faydalý paylaþýmlar yaptýðýný rahatlýkla görebilirsiniz. Ancak bahsettiðim sebeplerle yazmayý býraktým. Bir teþekkürün çok görüldüðü ortamda gerek yok diye düþündüm.

Konuya gelirsek ben Sn.Umut0109'un da, Sn. ysf49'un da temel tezlerinde haklý olduðunu düþünüyorum. Zaten birbirinin zýttý þeyler yazmamýþlar. Sn.ysf49'un söylediði gibi borsamýzda patrondan habersiz hisse fiyatý belirlenemez bence de. Spekler kimde kaç lot olduðu bilgisini bile alýr patrondan derler. Bu hissede de böyle olduðunu düþünüyorum. Sonuçta hisse yükselirken-yükselecekken patronun kanal kanal gezip röportaj vermesi, þirket satýn alma-birleþme planý, dünyada ses getirecek bir ürün geliþtirildiði, dünyada ilk beþ siber güvenlik þirketi olma hedefi, Katar olimpiyat oyunlarý, GTT satýþý vs. zamanlamasý bence de tesadüf deðil. Ve ben þirketin "Biz teknoloji þirketiyiz, piyasadaki hisse fiyatý bizi ilgilendirmez, biz iþimize bakarýz" laflarýna da inanmýyorum artýk.

Sn. Umut0109'un da yazdýklarýnda haklý olduðunu düþünüyorum. Sn.Lütfi Yenel ve yönetim ekibi melek demiyor o da. Bu þartlara raðmen Kront'tan ve borsadaki diðer þirketlerden nasýl para kazanýlýr yönündeki tecrübelerini aktarýyor. Teknik analize ben de inanmýyorum açýkçasý. Ama hangi teknik analize? O investing, Twitter vs.deki dakikalýk, saatlik, haftalýk analize. Bir defa spek ve aracý kurumlar öyle sistem, altyapý ve paraya sahipler ki istedikleri oluþumu yapar, istediðine uydurur istediðini bozar. Sen onlarýn ürettiði hazýr programlarý kullanarak iki çizgi çizeceksin ve borsada para kazanabileceðini sanacaksýn. Bence tesadüf ve hayalcilik. Zaten haftalýk liste yayýnlýyor o twitter teknik analizcileri. Sonra hafta sonunda hissenin gördüðü en yüksek fiyata göre bu hafta da % 5-6-10 kazandýk diyorlar. En dipten alýp en tepeden sattýn yani. Þaka gibi. Ancak bu yapýlan teknik analiz olmadýðý gibi bununla trend analizini de karýþtýrmamak lazým. Çünkü trend diye birþey var borsada. Hatta borsanýn temeli. Her hissenin trend yönü vardýr ve bu takip edilerek uzun periyotlarda para kazanýlabilir. Hatta Ereðli için 7 yýlda bir zenginini yaratýr derler. Bu trend yönü ve periyodudur aslýnda. Artýk bu periyotlar teknolojinin ve süratin artmasý nedeniyle kýsalmýþtýr ama hala vardýr. Borsa tecrübemin az olmadýðýný düþünüyorum ancak ben de bunu çok geç öðrendim. Ýyi hisse bir þekilde gider diye düþünüyordum hep ama öyle deðilmiþ. 79'da deðil de 65-70'te bile satmýþ olsak, yerine alacaðýmýz herþeyin de en az iki-üç kat artmýþ olduðunu hesaba katarsak, þu an 5-6 kat fazla hissemiz olurdu.

Kront için bu trend deðiþikliði, yüksek karlarýn açýklandýðý sene sonuna denk geliyor genelde. Ben bu yýl sonu karý ve hisse fiyatý için umutluyum açýkçasý.
    Sayýn Forza Körfez Öncelikle verdiðin bilgiler için teþekkür ederim dünkü yorumlarýmýzý çok iyi etüt etmiþsin buradaki üç beþ tane küçük yatýrýmcý kardeþimin hepsi çok iyi niyetli ve güzel bilgiler paylaþýyor önemli olan Forum içinde huzuru saðlamak Ben 2 yýldýr kesintisiz her gün bu bilgileri okudum sizin de çok yorumunuzu okudum Hatta dünkü yazýmýn en alt tarafýnda ismini yazmadýðým diðer yorumcu arkadaþlarýma da teþekkür ettim Bunlarýn içinde Siz de vardýnýz küçük yatýrýmcýnýn yararýna kim en ufak katkýda bulunuyorsa Sonsuz Teþekkürler dünyada en deðerli þey bilgidir ben 10 yaþýndaki bir çocuktan bile bilemediðim bir bilgiyi alýyorsam o çocuk benim baþýmýn tacýdýr gerçekten söylüyorum bu hissede çok bilgili hissenin her þeyini bilen analiz eden arkadaþlarýmýz mevcut Ben mesela ne taþ hissesinde 5 sene hisse taþýdým 7 TL'den alýp 36 TL'ye kadar Durdurdum ne taþýn ciðerini bilirim fakat kront da Forum arkadaþlarým yanýnda bilgim belki de binde birdir sonuç olarak ben diyorum ki patron ve yönetim kurulu daha sýký çalýþmalý bakýn daha geçen hafta barikat Siber Güvenlik Turkcell ile iþbirliði yaptý Kafein þirketi Sibel Güvenlik ile ilgili çalýþmalarýný çoðalttý yani bundan 5 yýl önce Türkiye'de siber Güvenlik deyince ilk akla gelen isim kront tu artýk ülke içinde de rakiplerimiz artacak ona göre þirket önlemlerini almalýdýr hepimize Hayýrlý kazançlar diliyorum saðlýkla kalýn ytd

Alýntý Originally Posted by Usta Yazýyý Oku
    Merhaba.. Cok bilgili ve hatta tecrubeli oldugumu soylemek dogru olmaz, ancak bazi fikirlerim var.

Lutfi Bey'in Netas'taki hisseleri geri alma istegi konusunda sizinle hemfikirim. Esasinda ben bu Netas'a ayricalikli hisselerin hem de o kadar dusuk fiyatla satilmasi konusunu dusunurken, herhalde dedim kendimce, oradaki kisilerle arasi iyi, ileride geri satacaklardir. O an acil nakte ihtiyac vardi Iran alacaklarinin alinamamasindan dolayi ve bu bir care olarak dusunulmustu. Kendi fikrimdir bu benim. Kimine gore, Netas ile sinerji olusacak ve herkes kazanacakti. Bu, anlasilir bir yaklasim, aslinda olmasi beklenilen, ancak Netas'in hantal yapisi ne kendisine fayda verdi ne de bize.

Sonra Netas cogunluk hisseleri el degistirince, Lutfi Bey'in plani suya dusmus olabilir (eger benim tezim dogruysa tabi). Simdi yeni yonetimi satis konusuna nasil ikna edeceksin. Cok kolay bir sey olmasa gerek. Ben hala saskinim. Bence Zeynep Hanim icin bu fiyatla ayricalikli hisseleri alabilmek cok buyuk basari. Artik Lutfi Bey'in Netas'taki cok samimi arkadaslari kotulediler mi ne yaptilar bilemem.

Ben hissenin gecen sene 79'lara kadar yukselmesinin Netas ile ilgili oldugunu dusunmuyorum. Bu tur asiri oynak hisselerde satislar, hissenin piyasa degerine gore degil, kendi analizleri sonucu bictikleri fiyata gore olur. Daha sonra onlarin kararlastirdigi fiyata gore de piyasa fiyatlamasini duzeltir. Diger bir deyisle, piyasa fiyati satis fiyatini degil, satis fiyati piyasa fiyatini etkiler. Zaten eger ki piyasa fiyatina gore satis olacak olsaydi, Netas saticilarinin 24'ten 79'a cikarmasi yerine, Kront yoneticilerin 24'ten 15'e indirmesi pek daha kolaydir.

Hisse neden 11 dolari gordu. Benim tahminim cok ciddi ve guzel bir ortaklik calismasi vardi ama sonra olmadi.

Butun yazdiklarim kendi fikirlerim ve hayal urunlerim. Buradaki her sey senaryo, herhangi bir veriye de dayanmadan yapilmis senaryolar.

Dolayisi ile yatirim tavsiyesi degildir
    Sayýn Usta verdiðiniz bu deðerli bilgiler için teþekkür ediyorum ben bu iki gündür çok yoruldum artýk Asli görevim olan uzaktan takip etmeye geçiyorum siz ve bu forumdaki tüm Bilgili kardeþlerimin yorumlarýný her gün takip edeceðim ve kendimce bir yol çizeceðim Rabbim hepinize hayýrlý bol kazançlar nasip etsin saygý ve sevgilerimle ytd

7. Spek Bey endesk son 1 senede yüzde yüzden fazla yükseldi 1400 lerden 3000 ini geçti.

Yýl sonu bilançoyu bekliyorsan spek bey, o zamana kadar benimde endeksten bekltim bir yüzde 50 daha gitmesi yani 4500 leri bulmasý sonra seçime doðru yine yavaþ yavaþ yükselerek seçimlerin sonucu ile beraber ordan da bi yüzde 50 daha yukarý gitmesini bekliyorum.

Sorum þu sana spek bey.. Diðer yatýrmcýlar çoðu borsada paralarýna ikiye üçe katladý son 1 senede..

evi alanlar veya evi olanlar parasýný 3 e katladý so 1 senede..

Dovizi olanlar parasýný 3 e katladý son 1 senede

arabasý olanlar parasýný 3 katladý son 1 sene..

seçime kardar yüzde50 yükseliþ ve seçimden sonra bir yüzde50 yükseliþ daha bekliyorum genel borsada.

Bu paralarýný 3ye katlayanlarýn bir kýsmý kronttu farketmeyeceklerini mi sanýyorsun ? Dolar bazlý 5 te 1 fiyatýna inmiþ kronttu, paralarýný diðer yatýrým ensturmanlarýnda 3 ye katlayan yatýrýmcýlar , bu fiyatlara gelmiþ kronttu farketmeyeceklerini mi sanýyorsun?

Paralarýnýn çeyereðiyle kronttu alýrlarsa bile yine az para girmez krontta çünkü paralarýný son 1 senede zaten herkesin üçe katladý.

Yani bu yatýrýmcýlar kronttu faredelerlerse ve bu fiyatlardan girerlerse sen de hisseyi o zamaan yükseltirsen , bu yatýrýmcýlara, bir taþla 2deðil , 3 kuþ vurdurtmuþ olacaksýn Sayýn Spek bey.

Spek Bey , bu hafta otur düþün bunlarý lütfen.

8. son 5 senede 60 kat çýktýðý yetmezmiþ gibi hekts bugünde yine uçuyor a.q

Sayfa 511/932 ÝlkÝlk ... 11411461501509510511512513521561611 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •