8,5 milyon TL yýllýk kar hiç fena deðil. Büyük kýsmý yatýrým faaliyetlerinden de gelse iyi yine de.
Pandemi bitince iþler birden hýzla büyüyebilir. Ya da gýdayla ilgili baþka yatýrýmlar yapabilirler. Kasada 30 milyondan fazla nakit gözüküyor.
Yav niye kimse bir þey yazmýyor?
Faaliyet raporunda yazýlanlar ile bilançoda yazýlanlar birbirini neden tutmuyor?
Örneðin;
Faaliyet raporunda nakit ve benzerleri 17.651.799 TL
Bilançoda ise nakit ve benzerleri 36.714.088 TL
19 milyon nerede?
Ya da hangisi yanlýþ?
Faaliyet raporunu yanlýþ yazmýþlar sanýrým.
Çünkü bilançoyu denetim þirketi onaylýyor.
8.5 milyon kar vermiþ ama faliyet karý sadece 1 milyon civarýnda. Sermayeye göre düþük bir oran.
“ Bilançoda Hisse defter deðeri 1 civarý ama 6 liradan iþlem görüyor. Yani Þirket Özsermayesi 37 milyon borsada piyasa deðeri 240 milyon olmuþ”
Burdan bakýnca manzara çok farklý!!
Artý Yatýrým Holding de gümlemiþ. Yazýk olmuþ. Devamýnýn gelmesi kimseyi þaþýrtmamalý.
Batýk þirketler çöplüðüne yenileri de eklenecek gibi görünüyor.
Bedellisini yapmamýþ olsaydý bunun da akýbeti aynýydý.
Þimdi bunun mübareklerden baþkasýna satýþý olasýysa eðer, GÜRTAÞ'ý alan bunu da almýþ olacak.
Böylelikle çaðrýdan muaf olunacak. planlarý çok güzel kurgulamýþlar.
Etiler tarafýnda böyle ama GÜRTAÞ'ýn satýlmasý durumunda ALMAD tarafýnda ayrýlma hakký doðabilir diye düþünüyorum. Tabi öyle bir düþünce varsa.
beyin jimnastiði sadece...
Göz altý pazarýndan çýkacak beklentisi ile girmiþtim ancak þartlarý karþýlamýyor ve bu yüzden satýp çýktým. Kar ederse bu yýl sonu bilançosunda o zaman tekrardan düþünürüz
Yer Ýmleri