artýk açýklanan þey vaka deðil, hasta...
arkadaþlarýnýz + taný aldý, ilçe saðlýktan ilaç aldý, evde karantinada, fazla bir þikayeti yok... onlar hasta deðil vaka, eskiden bunlar açýklanýyordu...Allah korusun evde ölse de covid'den ölmüþ olmayacak %90 covid yazmazlar
ama durumu kötü, hastaneye yattý, o artýk hasta, açýklanan sayý bu. yaklaþýk 1 aydýr sadece bu durumda olanlarý açýklýyorlar.
vaka durumu ise þöyle ben dahil ankarada (+) olmayan yok...olmayaný dövüyorlar. (home-office çalýþýyorum, toplu taþýma filan hiç yok hayatýmda, haftada en fazla 1-2 o da toplam 3-4 dakika olacak þekilde, sakin saatlerde markete gidiyordum, çoðu þeyi internetten söyleyip dezenfekte etim vs. ve maskemi 6 aydýr çýkarmadým ama iþi sebebiyle þantiye-antrepo-sanayi vs. gezen genç bir kardeþim var ayný evde, herhalde onun vasitasýyla oldu..o ayakta, çok hafif geçirdi, muhtemelen yine kendisi gibi hatta belki hiç bir, zerre belirtisi olmayan, çalýþan, genç arkadaþlarýndan birinden kaptý...)
Þu anda ilçe saðlýk evlere ilaç býrakmaya 3-4 günde filan gidebiliyor. Düþünün sadece 1500 vaka olsa Ankara'da en çok vaka olsa 500 olurdu, isterse 1000 olsun (zaten genelde ayný evde 2-3 vaka oluyor), bin kiþiye 50 ekip (düþünün kaç tane ayrý ilçe var, hepsinin ayrý ayrý ekipleri var) 1 günde havada karada giderdi...benim evim ilgili ilçe saðlýk müdürlüðünden 4 sokak mesafedeortalama 4 günde gelebiliyorlar, kendilerinin dediði þey bu yani dedikodu filan deðil
Ankara'da þu anda eve 4 günde ilaç getirebiliyorlar.. sayýlar biraz daha artarsa herhalde + olana ilaç da ulaþamayacak ve/veya ilaç zaten kalmayacak...(ha ben ilaçlarý temin ettim, kullandým, orasý ayrý, ilaçlarý da 1 kiþiye 5 gün yetecek kadar paket yapmýþlar, o þekilde veriyorlar, hastane usulü) ilaç filan kalmazsa ve/veya sayýlar artarsa artýk herkes baþýnýn çaresine bakacak...ölürse ölecek. Ankara böyle. Ben kýþý nasýl geçireceðiz çok merak ediyorum.
Geçmiþ olsun sn subcomponent umarým sýkýntýsýz atlatýrsýnýz.Benim 69 yaþýnda felçli,kalp problemi olan bir akrabam covid oldu(sað el ve ayak tam tutmuyor)Adam yalnýz yaþýyor,hastaneye yatýrýlmadý yer yok diye,hadi bir dereceye kadar bunu anlarým ,tam pnomoni tablosu yok onda,ama 15 gündür hasta 7 gün önce taný aldý ilaç iki gün önce baþlandý.Sanýrým ilaç sýkýntýsý da baþlamýþ ankarada.Bu hastalýðýn bence tedavisi yok ilaçlar da palavra ya neyse.Aklýmýn ermediði hadi klorakin ve antiviral kalmadý onlarý anlarým ,antibiyotikte mi bitti.Proflaktik antibiyotik bile günlerce baþlanmadý.Benim anladýðým saðlýk sistemi de kroki olmuþ,ankarada iþler tam kaos halinde.Þu anda da bence ellerinde yeterince ilaç yok dediðiniz sýkýntý halen baþlamýþ durumda.
Ha bu arada bakan diyor ya covide karþý güçlü bir silahýmýz var,yakalanmamak diye,o silah ayný zamanda þu aralar bence elimizdeki tek silah aman dikkatli olun.Tedavi iþi palavra.
Hocam bize iyi bir c ve d vitamini de de kullanalým, baþka takviye al dedigin varsa onlarý da yazalým özelden de olur durum kötü ben de ankaraya gideceðim pazar.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn nosfeçaðrý ben o takviyelere inanmýyorum.Bu hastalýkta immunite çok güçlü olunca aþýrý reaksiyondan da ölümler oluyor,immuniteyi dediðiniz ilaçlarla güçlendirmek ne derece mümkün o da þüpheli olmakla beraber belki de güçlendirmemek daha doðru bir hareket.Ben takviye kullanmýyorum kimseye de önermiyorum.Bu hastalýða özgü adam gibi bir tedavi halen bulunmuþ deðil.
çok teþekkür ederim.
ben febril dönemi geçirdim.
ilaç da aslýnda kullanmazdým ama evde bir de + olan ve daha aðýr geçiren annem var.
annemin oral alýmda çok güçlük yaþadým, uðraþtým (ben annemle uðraþýrken kapmýþ bile olabilirim çünkü odada izole ama kendi ihtiyaçlarýný karþýlayamadýðý için ben de günde 12 kere kontrol ediyorum onu, lazým olaný yapýyorum vs.) ben evde herkesten sonra belirti veren kiþiyim.
yani evimde tek baþýma, kendi kendime olsam ilaç alacaðýma yatar dinlenir, geçirirdim (çünkü zaten çok kötü deðildim, 2 gün 38 üstü ateþlendim, sonra subfebril kaldým hep, diðer þikayetlerim minimaldi, þimdi zaten sadece biraz yorgunluk var, geçti diyebiliriz...) . ama mecburen ilaçlarý aldým, anneme kendi virüsümden geçirmek, viral yükünü çoðaltmak istemedim...bir de akciðere inerse onun için de benim için de zor olur diye bu riski alamadým çünkü baþta durumu iyi olup, akciðere inip 1-2 günde vefat eden de çok vaka duydum...bu riski almak, evde yaþlý bir anne de varken kolay olmuyor.
Yer Ýmleri