sanirim "moratoryum" demek istedin !
iyi de o noktaya gelmis bir ulkede finansal sistemde tutmus oldugun varligin hicbir anlami kalmaz, devlet hepsine çöker ve gýk diyemezsin !
evde tuttugun varliklarda da sanki illegal is yapiyormus duruma dusersin
senin almanya da rahatin yerinde olabilir ! boyle bir durum olusursa birsey olmaz 2 sene ortadan kaybolursun yine !!!???
Dolar yükseldikçe (veya TL eridikçe) alým ve servet edinme seviyemiz Hindistan a doðru evriliyor.
Bizde bir matahmýþ gibi 2500 TL ye satýlan Xiomi 8 note, Almanya da 170 Euro. Düþünün, Almanyadaki asgari ücret alan bir iþçi maaþýnýn yaklaþýk 1/10 ile bu telefonu alýrken bizde bir asgari ücret vermek zorunda.
Almanyadaki 2. el arabalarý hiç söylemeye gerek yok. Bizim insanýmýz yaþantýsýndan çok önemli bir kesitini (o da kalýcý bir iþ bulabilir ve iþçi güvenliði gibi sosyatik þeyleri talep etmezse) o Avrupalýnýn binmeye bile deðer bulmadýðý 2. el araba için harcamak zorunda...
Artýk ortadirek diye bir þey kalmadý. Ya üst ya da alt sýnýf var.
Hükümet rekabetçi kur altýnda 1990 lardaki bütçe açýðýný devalüasyonla halka ödetmek yolunu seçiyor malesef.
O dönemin 70 sente muhtaç durumunu mu teyid ediyor kredi kuruluþlarý?
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
120-130 bin TL arasý para ayýrdým araba için. Önceki araban corsaydý, 1 seneyi geçti sattým, pek de ihtiyacým yok, Ýstanbul trafiðinde araba kullanmayý sevmiyorum ama arada da lazým oluyor, özellikle büyüklerle bir yere gitmek isteyince. Neyse 4-5 yaþýnda benzinli Astra veya Corolla bakýyordum, Egea hatcback sýfýr alýnabileceðini gördüm o fiyata.
Neyse ben yine de ilk fikrime dönüp Astra veya Corolla bakacaðým. Teþekkürler.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hocam "70 cente muhtaç" durumdan daha kötü durumdayýz, o dönemde MB kasasýnda hiç para kalmamýþ (Demirel yurtdýþýnda bir yerdeymiþ baþbakanken, bir yerde oturup kahve içsek mi demiþler, 70 centmiþ kahve fiyatý, sonra kendi aralarýnda hazinede o kadar bile dövizimiz yok deyip vazgeçmiþler, oradan geliyormuþ bu deyim). Þimdi swap vb borçlanmalar yüzünden -30 milyardan fazla borçlu durumda, yani sýfýrdan çok daha kötü...
Bildiðim kadarýyla,
Japonya büyükelçiliðine para gönderilir. Japonyadaki büyükelçimiz parayý çekmek için çek keser. Kesilen çek hesapta bulunan paradan 70 cent fazla olduðu için banka ödeme yapmaz. Bu durum basýna yansýr, olayýn aslý budur.
Hacý adaylarýnýn otobüslerle hacca gittiði yýllarda otobüs firmalarýnýn temsilcileri kontenjanýn arttýrýlmasý için Demirelle görüþmeye giderler. Demirel arttýrýmý istemez firma temsilcileri ýsrarcý olunca Demirel 70 sente muhtacýz daha fazla para harcayamayýz diye bu olaya atýfta bulup konuyu kapatýr.
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
MOODY'S E GÖRE TÜRKÝYE'NÝN BAÞI BÜYÜK K BELADA.
https://www.youtube.com/watch?v=nhX7XozApFU
Yer Ýmleri