Aklýma takýldý, dolarýn hamlesine karþý faiz silahý ne kadar iþe yarar. Malum bayaðý aþaðýda 10 yýl öncesinin aydýnlýk günleri gibi : ) Yükseltmeye yerimiz çok.
Aklýma takýldý, dolarýn hamlesine karþý faiz silahý ne kadar iþe yarar. Malum bayaðý aþaðýda 10 yýl öncesinin aydýnlýk günleri gibi : ) Yükseltmeye yerimiz çok.
Yav söverik kimse sövdü diyemez ama sövdüðümüzü bilir. Teknoloji çok geliþti.
Ayrýca Medwing, kendinin de sövmek isteyip konumu itibariyle sövemediði konulara biz sövünce mutlu olup, gizli bir haz duyuyordur bence .
Güneysu 'yu hiç demiyorum. Reha abi sövüyor, sigarayý yakan Güneysu oluyor zannýmca.
Zamanýn birinde þeyh ve dermiþ yaþarmýþ . Bu þeyh, derviþi çok sayar ve severmiþ. Lakin derviþin aðzýndan küfür eksik olmazmýþ. Þeyh artýk bir gün dayanamamýþ ve derviþe üç bakla tanesi verip, bu baklalarý sadece uyurken aðzýndan çýkartmasýný ve onun haricinde sürekli aðzýnda tutmasýný tembihlemiþ.
Bir zaman sonra bu baklalar iþe yarar ve derviþ artýk küfür etmemeye baþlar. Birgün derviþ ile bir davete giden þeyh tam yola çýkacaklarý sýrada bardaktan boþalýrcasýna yaðmur yaðmaya baþlamýþ. Acele acele yaðmurdan kaçýp gidecekleri yere yetiþmeye çalýþýrlarken genç bir kadýn cama çýkýp þeyh ve derviþe seslenmiþ. Kadýn uzun bir süre þeyh ve derviþe bakar. Bir süre sonra þeyh dayanamaz ve hiç birþey söylemeyip sadece bakan bu kadýna neden bekletildiklerini sorar. Genç kadýn bunun üzerine ''eðer yaðmurlu bir günde kavuklu birine bakýlýrsa kuluçkadaki tavuklarýn daha büyük olacaðýný'' söyler. Bu cevaba sinirlenen þeyh derviþe döner ve günümüze kadar ulaþan o deyimi seslenir:
çýkar aðzýndaki baklayý
Barnak basacak konu olarak, kadin cinayetleri olur, bacanagin infaz gunu olur, bunlar ozel bankalara cokermi ? sorusu olur, konu cok.
Yalniz bizim Reha'yi bugun gunes carpmis, Ressam reis'e iyi degilim, ne haliniz varsa gorun demis, ya gerisini bilmem.
Bugun carsi pazara gittiydi, fiyatlari soyle bir kolacan edecek, eve gelmis, hanim sormus, dut kac para, o da " valla hatirlamiyorum mudurum " demis.
Bizim hkm duymus, boyleyken boyle dedi.
Hani biz bu bacanagi dovecuk ya, Hem Ressam, hem hkm bey, biz yokuz dedi.
Ressam, bizden gecti o isler diyor, Doktor Bey, adami yamultursunuz, bana tedavi ettirirsiniz, ben emekliyim ugrasamam demis.
Valla bugun ku haberler bunlar..![]()
Bacanak demiþken , Denizdenizli61' den ses yok gibi , bir þey yazýp da ben kaçýrmýþ olabilir miyim ? . Dün test yaptýracaktý yanlýþ hatýrlatmýyorsam.
Yer Ýmleri