Sn egeli þubatda da ayný saçmalýk yapýldý.Anlýyamadýðým bir þekilde tüm dünyada görülen hastalýk bizde yok dendi.Neden saptanamadý ne düþünüldü bilmiyorum.Ama o dönemde nasýlsa bizde hastalýk yok diye ihmalkar davranýp bizde gol yiyen çok oldu.Ölenlerin çoðu da bulaþýcý hastalýk denip defnedildi.Þimdi de vaka artýþý varsa bile bir þekilde bu bize yansýtýlmýyor gibi düþünüyorum.Bu arada gol yiyen çok olacak.Siz milleti boþverin taný alanlarýn yüzde yüzde yirmisi hastaneye yatýyor yüzde onu yoðun bakýma yüzde 1.5,2 falan da ölüm oluyor.Asemptomatik deðilseniz klinik bulgu varsa testle taný aldýysanýz yüzde 2 yakýn ölüm oraný var.Bu hava yoluyla bulaþan bir hastalýk için çok ama çok yüksek bir oran.Kim iyileþecek kim kötüleþecek bilinmiyor,tedavisi bilinmiyor,hastalýk geçirdikten sonra normal olabiliyormusunuz bilinmiyor,tekrar yakalanýrmýsýnýz belli deðil o kadar çok bilinmiyen fatör var ki ,hiç riske girilemez.Bence þubat ayýndayýz gibi düþünün ,önümüzdeki iki üç ay içinde mart ayýndaki gibi bir tablo gözlenebilir.
Girdiðim entrydeki özenli ve dikkatli kelime seçimlerine çok takýlmayýn,aslýnda seçeceðim kelimeler ve gönlümden geçen cümleler çok farklý,ama neylersin ve de maalesef neyse anladýnýz siz onu.
ankara oturan býrý olarak 39 yasýnda en yakýn arkadasýmý kalp krýzýnden kaybettým ama cenazesi koranalý muamelesi gördü. Doktor arkadaslardan ögrendýgmýz kadarý ile kanda pýltýlasma yapýp yada kalp kasýný etkýledýgýnden krize sebep olmakta imiþ. Aslan gibi arkadaþým gitti.
Yani misal klorakin verdiler mi.
sabah fenalasmýs o sekýlde hastaneye gitmiþ yogun bakýmada girmiþ vefat etmiþ ..Aileside biraz ketum soramadýk acýk acýk sagdan soldan duydugumuz seyler ama suda var kuzenide korana hastalýgý gecirmiþ...koranadan hayatýný kaybettýgýný dusunmemýz bu yuzden..ayný gun vefat etmiþ
ayrýca her hangý bir kalp rahatsýzlýgýda yoktu saglýklý idi kalp olarak
Yer Ýmleri