-

Originally Posted by
Moruk
elitizim den kaçaman çekirge
elitist oluşum engelleneeemmezzz

))
susssma susstukça vs vs

))))
Bence bu kisinin seciminden cok, yetistirilme tarzi ile ilgili.
Adam asik olmus, korkutuk, siir yaziyor, oburu, ulan alt tarafi kari be kardesim..! diyor, mesela.
Kadin farkli, kadinlik onuru farkli.
Eger duzgun yetisme sansi bulabildiysen, iyi bir egitim gorduysen, kadinlara karsi yasanan vahsete razi olamiyorsun.
Kendi kulturune ait olmayan seyleri benimseyemiyorsun, arabesk sevemiyorsun, icinden gelmiyor, tercih ettiginden degil.
-
kadın konusunu en iyi Ahmet Altan biliyo abi
ben onlardan oldukça az anlıyom
mesela kadın çok soğuk diyo
yani
bu bana sarıl demek oluyomuş
ben hava 28 derece soğuk değil diyen
bi tip im
)
asil kadınlar var mı var nasıl var nasıl bulunur hiç bilmiyorum
esas elitizm duygusunu belki de ülküsünü o kadınlar veriyo da
ben daha ben olalı
pek rasladığım söylenilebilemez
o yüzden bu konudaki
fikir/yorum hakkımı
pas geçiyorum
aslında tarz olarak bi kez yalan değil rasladım
ama irtibat kurma ortamı yoktu
kız harbi (kesinlikle para olarak değil)
yeniköydeki yalısından (tanımıyom) kalın bi alaman jipiynen çıkıyodu
onun gözlerinde gördüm o duyguyu
bu kadın, söz verdikten sonra, hiçbi şekilde ayartılamaz..
-
Elit sözlük anlamı yaratılıştan kabiliyetli bulunduğu alanda en iyiyi ortaya koymaya çalışan ve bunu becerene deniyor.Bu tanıma uyan elitlerin elbet başımın üstünde yeri var.Ama öyle bedavadan elit olmak yok,ben sıradansam benden iyi olacaksın benden önde olacaksın öncü olacaksın.Kolayca herkese elit dendi mi kelime anlamını yitiriyor.
-
abi elit ne biliyomun
zemanında ingiliz zenginleri sürek avına gidiyo ya
orda bi dolu cins av köpeği var
esas takım çalışmasına uyan
onlar
insanlar değil
-
anlıycaan elit
tanımı o
nitelikli grupsal
iş bitiricilik
-
çunki eski zaman
silahlarda yiv yok
vuruyon kuşu kanadından
av köpeği
koşarak kovalıyo
yakalıyo
boynunu kırıyo hayvanın (yani sen vurup işini bitirdin san sevindirik ol diye sana assist ediyo vs)
getiriyo
seviniyon
ben vurup öldürdüm sanıyon vs yazdım ya kendini iyi hissediyon gibi
detay çok yani
-

Originally Posted by
Moruk
abi elit ne biliyomun
zemanında ingiliz zenginleri sürek avına gidiyo ya
orda bi dolu cins av köpeği var
esas takım çalışmasına uyan
onlar
insanlar değil
E o avcılar da kendi işlerinin en iyileri onlar da başka bir branşta elitler aslında .Tanımlar üzerinden gidelim moruk kardeşim.O kadar köpeği o avda mükemmelen kullanmak da başka bir konuda elit olmayı gerekir di mi.Yoksa şans eseri zengin olup ava gitsen de av hayatın uzun sürmez o köpekler seni parçalar.
-

Originally Posted by
hkm
Elit sözlük anlamı yaratılıştan kabiliyetli bulunduğu alanda en iyiyi ortaya koymaya çalışan ve bunu becerene deniyor.Bu tanıma uyan elitlerin elbet başımın üstünde yeri var.Ama öyle bedavadan elit olmak yok,ben sıradansam benden iyi olacaksın benden önde olacaksın öncü olacaksın.Kolayca herkese elit dendi mi kelime anlamını yitiriyor.
Anlamini yitirmek yaninda sanki o kisi, kendi anti tezini yaratiyor gibi bir durum oluyor Doktor Bey.
Karsisindaki siradan biri, cekemiyor bu tavirlari, cunku tavir olarak algiliyor, ya adamin yetisme sekli bu..! diyemedigi icin.
Mesela kadin ve erkegin el sıkısmalarinda bir adab vardir, pek cok erkek bilmez, once kadin elini uzatmalidir, yani lutfetmelidir, bir adama bunu anlattim, cok kizdi, ya hep ben once elimi uzatirdim diye.
Oysaki ben sadece boyle bir adabi muasaret kuralindan bahsetmistim.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri