bir halt olacaðý yok.
Dünyaca ünlü analiz kuruluþu raporunu yayýnladý, Türkiye Arjantin olma yolunda
Ekonomik tahmin ve analiz kuruluþu Oxford Economics’in raporuna göre, Türkiye enflasyondaki artýþla Arjantin’den sonra ikinci sýrada geliyor.
05 Eylül 2020 Cumartesi 12:42
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...da-299355h.htm
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Hayret cidden sizin bu yazýnýz kafamdaki çok önemli bir soru iþaretini kaldýrdý.Kendi kendime yahu bunlar resmi rakamlar her þey kayýtlý nasýl oluyor da bakan herkesin gözünün içine baka baka her gün yalan söylüyor ,yarýn bir gün devran deðiþse kendisine dava açýlsa kendini nasýl kurtaracak diyordum,sizin yazýda cevabý buldum.Günlük tabloya bakýnca son bir aydýr cidden açýklanan rakamlar hasta sayýsý diye açýklanýyor,yani hastaneye yatanlar covidli sayýlýyor,ama teþhis alanlar vaka olarak kabul ediliyor açýklanmýyor.Geçen ay açýklanan sayýlar tüm covid pozitifliler olduðundan vaka diye açýklanýyordu artýk covid pozitif olsanýzda misal yer yok hastaneye yatýrmadýlar listeye hasta olarak girmiyorsunuz,o nedenle sayýlar düþük.E bu mantýkla bakarsak dünyada hospitalizasyon oraný covid pozitif olanlarda yüzde 20 yani bu açýklanan rakam en iyimser tahminle 5 le çarpýlmalý.1600 diye açýklanan rakam aslýnda 8000 teþhis kondu 1600 yatýþ yapýldý demek.Bu da salgýnýn mart ayýndaki pikinde vardýðýmýz max 5000 vakalýk döneminde yüzde 60 üstündeyiz demektir.Bakana yarýn dava açsan e ben sana vaka demedim ki hasta dedim der iþin içinden hukuki olarak da kolayca sýyrýlýr.Vijdani kýsmýna girmiyorum artýk.Doktor halimle sn subcomponentin entry sine kadar ben anlayamadým olayý vatandaþ bu ayrýntýyý nerden anlasýn.
araya bir covid hikayesi sýkýþtýrayým yer ve zamanda belirterek
60 yaþalrýnda bir kadýn 5 gün önce ateþ boðaz aðrýsý ve öksürük þikayetleri ile çankaya üniversitesi hasytanesine baþvuruyor test yapýlmýyor kan idrar ve muayene sonucund afaranjit denilerek evine gönderiliyor
ertesi akþam ateþ ve öksürük artýnca bu defa keçiören eðitim ve araþtýrma hastanesine götürülüyor boðaz aðýz ve kan tahlilleri, yapýlarak evine gönderiliyor ertesi akþam sonucunuz negatif deniyor
kadýnýn ateþi artýp öksürüðe ishal, nefes darlýðý eklenince dün gece tobb hastanesine gidiyorlar ve orasý diyor ki biz hastayý kabul edemeyiz siz devlet hastanesine götürün denince ankara þehir ahstanesinin aciline gidiyorlar çekilen tomografide covidin ciðerlere indiði tespit edili,p direk yoðun bakýma yatýrýlýyor
yani yapýlan testlerin gerçekliði bile tartýþýlacak durumda
düngece itibari ile 1 günde sadece ankara þehir hastanesine covid þüphesi ile gelen sayýsý 781
varýn siz ankaradaki covidli sayýsýný hesap edin
bir halt olacaðý yok.
Þimdi bu 8000 teþhis kondu derken aslýnda semptom göstermeden kimseye test yapýlmadýðý düþünülürse klinik bulgusu olanlar 8000 demektir.Asemptomatiklerin oraný düþünülürse asýl rakamý buraya yazmaya korkarým .Ankara wuhana döndü diye boþuna yazmýyorlar,durum inanýlmaz derecede ciddi aslýnda.
Bu hýzla gidersek sürü baðýþýklýðý olacak yakýnda diyeceðim de,o kýsmý da þüpheli ,geçirenlerin uzun süre baðýþýklýðý olmadýðý tekrar yakalanabilecekleri gibi týbbi bilgiler de var.Benim aklýmýn ermediði çin nasýl bu iþi bitirdi.Bu iþte bir muamma var ama çözemedim.
Transit aktarmalilari bilmiyorum abd den ab ustunden bi yere gidiliyomu
Ama abd den rusya aktarmali Her hangi bi yere gidemiyon
Ab ise avrupa birligi abd lilere vize kodu
Yani min 2 tip var bu virusten o cok belli
Agir olan model abd Ýspanya da sanirsam ozelliklede abd de
Hafifler her yerde ya zaten Hafif var ondan yoksa Saðlýk sistemim super Vs. diyonda o da ilginc ya neyse hersey show
Cin ise nasi basarcak. cakilmasin diye igneyi kendine cuvaldizi abd ye batirmis besbelli .
Rusya Bunun kanka ona da cuvaldiz sokmamis
Tahminim en az iki tip ama belki yedi tip var kimbilir
En iyi ilac tursu filan ye diyolar
Bi de aci da iyi gelebilir hintliler aci yiyo sahilde cikamiyolar sonra hepsinin barsaklar dugumlenmis Hacet giderme haftada bir ama pek kovitli yok
Dunyada genc nesle en cok ehemmiyet veren yerlerden biri Gürcistan
Oyle turistik geziym desen
Alman fransuz letonyali litvanyali estonyalu degilsen sokmuyo sinirdan iceri (sadece bu bes ulke) velevki saglikli ol
Yani avrupayada tehlikeli versiyon mikrop bulasmamis
Son düzenleme : Moruk; 05-09-2020 saat: 18:50.
Yer Ýmleri