Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Hazine'deki kara delik: Osmangazi Köprüsü...Garantinin yarýsý kadar araç geçmedi
Osmangazi Köprüsü’nden 12 ayda geçen araç sayýsý, garanti verilen 14 milyon araç sayýsýnýn yarýsýna bile ulaþamadý
Alýlsýz kafanýn cezasýný biz vatandaþlar çekiyoruz...yok kýþ rakamlarý düþük, yok ilk yýl düþük olur vs...Þark kurnazý yandaþ trol tayfa, tepkiyi hafifletmek için iþi zamana yayýp, konuyu geçiþtiriyorlar.
Ama hesap ortada...1 milyar dolara mal olan köprü için, geçmeyen araçlar ve geçen araçlardan gelen farklar yüzünden 500 milyon dolar civarý ödeme yapacak hazine..bir yýl için...bu sene zarar yarýya inse, öbür sene yine yarýya inse...3-4 senede devlet 1 milyar dolara mal olan köprünün parasýný firmanýn cebine koyuyor.
bu ne akýlsýzlýk, bu ne ahmaklýk...bir de bu saçma anlaþmayý burada savunanlar çýkmýþtý...15 sene trafik mühendisliði yaptým, bu iþleri az çok bilirim...bu yýl araç geçiþ garantisi verilen rakamýn yarýsý geçmiþ(temmuz 2016-temmuz2017)..yani mevsimsellik etkisi de azalmýþ, bir tam yýl geçmiþ...peki geçen araçlardan tam ücret alýnsa, yani 65 tl deðil de 140 tl alýnsa ne olacaktý.
garanti edilen rakamýn yarýsý deðil, çeyreði ancak geçecekti....zarar daha da büyük olacaktý...akýlsýz yöneticiler, akýlsýz yöneticilerin daha da akýlsýz körü körüne destekçileri..ondan sonra bütçeyi toparlamak için mtv %40 zam yap..sonra .okunu çýkardýk, rakamý düþereceðiz de..Allah yardým etsin ülkemize.
saat 10..yani sabah yoðunluðunun normalde bitmesi gerekiyor...sabah 7 den tibaren yol bu durumda...100 binlerce insan saatlerce bu yolda çýldýrma noktasýna geliyor.
peki aþaðýdaki trafik yoðunluk haritasý ne anlatýyor,..
a-) akýlsýz þehir planlamacýlarýný, b-) 3. köprü trafiðini arttýrma çalýþmalarýný c-) þark kurnazlýðýný d-) kendi küçük çýkarlarý için toplumun büyük zararlarýný göze almayý e-) hepsi
![]()
Ýyi de ahmaklýk yokki adamlar devletin parasýný kendi ceplerine transfer etmek için böyle bir sözleþme yaptýlar ve planlarý týkýr týkýr iþliyor. Bunlarý destekleyenler de durumun farkýnda, yiyorlar ama belki bize de kemik atarlar diyerek desteklediler. Sadece bu köprü deðil, Uluslararasý(!!!) Zafer Havalimaný, Ýskenderun limaný ve diðer peþkeþ çekilen limanlar, Türk Telekom gibi bir sürü yerde ayný durum söz konusu.
Deniz Bitti. Ekonominin Tek Umudu Makbule Teyzenin Bilezikleridir.
Kerizi bitmez bu ulkenin, yenileri bosunami o okullara yazdiriyor.
Pasaport yeniler, nufus kagidi yeniler, oto ruhsati yeniler, noter harclarini artirir, okul kayit kabulde velilerin cigerini soker, sonra, utanmaz, cikar meydanlara, okul kayidinda hic bir ucret alinmayacak der, vatandas biz su kadar verdik diye isyan edince piskin piskin o okul aile birligi der.
Bitmez hirsizin yontemi.
Yer Ýmleri