Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
Bilenler bilir , Digiturk` te life time diye bir kanal var ayrýca tlc kanalýnda da benzer programlar yayýnlanýyor sýklýkla onlarý izliyorum. Abd de emlak iþini dizi yapmýþlar, bilemem ne kadar gerçeði yansýtýyor onu mandrake (ahmetg) bilir, birazdan gelir þöyleydi böyleydi diye bizi nasýl olsa yalancý çýkarýr. Ama kýsaca bir karþýlaþtýrma yapýyorum, hani yaptýðým karþýlaþtýrma bana göre absürt de deðil. Karþýlaþtýrmayý bildiðim Ýstanbul Göktürk bölgesiyle yapacaðým, ABD standartýna göre countryside (yani mandrake armutla elmayý karþýlaþtýrdýk diye bizi yalancýda çýkaramaz) . Bizim bu bu bölgede site tabir edilen, aylýk aidatlarý minimum 500 Tl den baþlayan 2+1 100 m2 bir daire almak isteseniz aþaðý yukarý 1 milyon Tl yani dolar hesabýyla 300 bin Usd kadar vermeyi göze almanýz gerekecek. Oysa bakýyorum herifler ABD nin countryside bölgelerinde müstakil , harika yenilenip sýfýr yapýlmýþ, çoðunun 1 dönüm ve üzeri bahçesi olan evlere bu paralarý veriyorlar. Þimdi burasý Türkiye kazançlar belli orasý ABD nerden bakarsanýz kazançlarý bizden Tl bazýnda oha kadar fazla ama gel görki benzer kýstaslarla, hatta orada ev burada kýçý kýrýk apartman dairesi alýyorsunuz ama ABD vatandaþý olarak ya bura kadar yada buradan çok daha az para ödüyorsunuz. Hayýr ters giden , yanlýþ olan açýk seçik ortada ama hala böyle bir ülkede iþler nasýl devam ediyor ve bu ülkeyi yönetenler 15 yýldýr iktidarda kalabiliyor. Bu iþin sýrrýný çözen Nobeli kazanýr bence. Ýþ bir tabak makarna, bulgur bir kaç torba kömüre fit olanlarla açýklanacak kadar kolay olmasa gerek ,eðer öyleyse þimdi bunlarda kesildi göreceðiz 2019 yada öncesi seçimlerde neler olacak. Neyse konuyu yine betonla baðlayalým, dairem Beylikdüzünde , geçenlerde 700 bine satýþa çýkardým birisi aradý almak istiyorum dedi bende yok satmaktan vaz geçtim dedim. Þimdi yeniden 800 bin`e satýþa çýkardým. Hatýrladýnýz mý bu betooon betoon sapýna kadar betoon diye çýðýrýp bir yerini yýrtan arkadaþý ,nerelerde kendisi acaba !....![]()
Kredi çýkmasý da zor sanýrým .
Mal sahibi iki farklý kiþiyle alacak olan ile ikisinde kredi çýkmadý .
En sonunda cash parasý olana sattý
Ama tekliflerden daha düþüðe satmak zorunda kaldý
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
bloomberght izliyorum..malum ülkedeki tek ekonomi kanalý...10 dakika program 15 dk reklam var...15 dak reklamýn da 10 dakikasý emlak...hele aðaoðlu nun bizim komþumuz olacak projesi...5 reklamda bir, tekrar dönüyor reklam...artýk midem bulandý, mecburen ses kýsýk izliyorum kanalý..nadiren açýyorum sesi.
Ogrenciyken kim cay yapacak problemine soyle bir cozum getirmistik: ilk arkadas televizyon kumandasini alip 1. kanaldan son kanala kadar zapping yapiyordu. Bu esnada Ali Agaoglu reklamina denk gelmezse, kumandayi yanindakine veriyordu. Bu sekilde devam ediyorduk ve kim reklama denk gelirse cayi o demliyordu. Zaten pek de uzun surmuyordu. Yillardir degisen birsey olmamis demek ki![]()
Yer Ýmleri