Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý
faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.
Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
yemin ediyorum saka gibi insanlarsiniz
senin vatandasin copten yemek topluyor senin vatandasin yurtdisina kacip (hic abartmiyorum) 20 senesini tuvalet temizleyerek geciriyor (gozumle gordum) sende butceden gidip suriyeliye yardim ediyorsun.
Yemin ediyorum saka gibi insanlarsiniz. Egitim diyicem ama egitim kelimesine hakaret olacak.
mevcut durumdaki yuksek ve sürdürülemez fiyatlar artýk yanlýþ olduðu bilinen emsal artýþlarý ve evlerin yapýlýþýnýn nasýl finanse edildiði ile alakalý. uzay mekiði yapmýyorsun. kentsel dönüþümde genel eðilim mevcut dairelerin neredeyse SIFIR lira ile evlerini yenilemesine neden oluyor. ayrýca emsal artýþý ile evdeki daire ve kat sayýsý arttýrýlýyor.
bu haksýz ve YANLIÞ sistem neticesinde müteahhit kendisine kalan projedeki %40 mertebesindeki evleri fahiþ fiyatlara satmaya çalýþýyor. doðal bir fiyatlama mekanizmasý yok. bu nedenle yýllarca ittirebildiklerini ittirdiler ama artýk yapamýyorlar. bu model nedeniyle þu anda baðdat caddesi ve kadýköy emlak çöplüðüne dönmüþ durumda. sayýsýz proje durma noktasýnda. ayrýca satýlamayan çok sayýda ev var. fiyatlama modeli kesin olarak yanlýþ.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Capital ve Ekonomist dergileri tarafýndan düzenlenen "Perakendede Ýnovasyon Forumu ve Ödülleri" baþlýklý etkinlikte "Duayenler ve Ýnovasyon" panelinde konuþma yapan Kiðýlý Yönetim Kurulu Baþkaný Abdullah Kiðýlý AVM sektörünü sert bir dille eleþtirdi. Kiðýlý, "Türkiye'de AVM bitti" dedi.
https://emlakkulisi.com/turkiyede-avm-bitti/556929
Okuduðunuzu anlama probleminiz var sanýrým....
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatlarý anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alýnabilyor.
istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayýtdýþý para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düþük 2-3-5 milyon liralýk evlere bakýp durursan algýlar eðilir. hele bazý evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inþaat maliyeti) dünyanýn hiçbir yerinde maledemezsin.
herkes en iyi yerde ben oturayým en lüksünde oturayým, havuz fitness, otopark, koþu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düþecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kýsmý canavar gibi þu fiyata gelsin de alayým psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düþmez. sadece düzeltme olur.
ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapýlar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasýna gelir karýþýklýklar çýkar vs ona birþey demem. þu anda kadýköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.
abd ile karþýlaþtýrmak manasýz orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus daðýlým oranlarý akýlcý sýnýrlarda. yoðun nüfus hareketleri yok, sanayi daðýlýmý düzgün vs vs vs.
birde þu eski çok güzeldi romanslarýný anlamýyorum. ben 20 yýl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leþ gibi insanýn içi kalkýyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeþil katliamý olmadý mý oldu. orman morman býrakmadý bu adamlar ona birþey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.
Yer Ýmleri