Balon 1 yl iinde patlayacaktr, nakitte frsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatrm yapmak mantkl
faizler insin, imdi almak mantkl deil
mr boyu alacak param olmayacak
Kira arpanlarnn utuu ortamlarda ev almak doru deildir, beklenmelidir.
stanbul gibi metropollerde gayrimenkl yatrm her zaman karl bir i olacaktr.
Super biey... kamuda seffaflk byle olur...
Bu vergi bilincinin yars bizde olsa 3 senede uarz.
SM-A710F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Daha nce paylalmtr muhtemelen ama:
Daha nce paylalmtr muhtemelen:
Dnyann en byk finans irketlerinden J.P. Morgan'n CEO'su James Dimon'un, zengin koca avcs bir kzn kendisine att bir e-mail'e verdii cevap...
"Sayn Morgan,
Sizinle drst olacam... Bu yl 25 yana giriyorum. ok gzelim, iyi bir stilim var ve kaliteli eyleri severim. Yllk geliri en az 500 bin dolar veya daha fazla olan bir adamla evlenmek istiyorum. A gzl olduumu dnebilirsiniz fakat New York’ta yllk geliri 1 milyon dolar olan insanlar maalesef orta snf saylyor.
ok ey istemiyorum. Bu sizin sitenizde yllk geliri 500 bin dolar veya daha fazla olan biri var m? Hepiniz evli misiniz? Sormak istiyorum, sizin gibi zengin insanlarla evlenmek iin ne yapmam gerek?
Bugne kadar birlikte olduum erkekler arasnda en zengini ylda 250 bin dolar kazanyordu. Central Park’n bat yakasnda, yksek bteli rezidanslarda yaamak isteyen biri iin yllk 250 bin dolar yeterli deil. Size alak gnlllkle soruyorum:
1) Zengin bekarlar nerede taklr? (Ltfen bar, restaurant, spor salonu, kulp, vs... gibi mekanlarn isimlerini ve adreslerini yazar msnz.)
2) Hangi ya kategorisine odaklanmalym?
3) ou zenginin eleri neden ortalama gzellikte? Bir ka kzla tantm; gzel veya ilgi ekici deiller ama zengin erkeklerle evlenebiliyorlar.
4) Kimin karnz, kimin yalnzca sevgiliniz olabileceine nasl karar veriyorsunuz? Benim hedefim evlenmek. Zengin bir adamla evlenebilmek iin ne yapmalym ?
Bayan Gzel"
Cevap:
"Sevgili Bayan Gzel,
Yaznz byk bir ilgiyle okudum. Tahmin ediyorum ki sizin gibi ayn sorular soran pek ok gen kz var. Ltfen profesyonel bir yatrmc olarak durumunuzu analiz etmeme izin verin. Benim yllk gelirim 500 bin dolarn zerinde, sizin kriterlerinize uyuyor, bu sebeple zamannz bo yere almadm umut ediyorum.
Bir i adam gznden bakarsak, sizinle evlenmek kt bir fikir. Nedeni ise ok basit, ltfen aklamama izin verin... Detaylar bir kenara brakrsak, yapmaya altnz ey “gzellik” ile “para” ikilisini takas etmek: A kiisi gzellii salar, B kiisi de bunun iin deme yapar, gayet adil. Fakat burada lmcl bir problem var; sizin gzelliiniz kaybolacak ama benim param iyi bir sebep olmadka tkenmeyecek. Aslna bakarsanz, benim gelirim yldan yla artabilir, ancak siz yldan yla gzelleemezsiniz. Bu sebeple, ekonomik adan bakarsak, ben deer kazanan bir varlkken siz deer kaybeden bir varlksnz. Hem de sradan bir deer kayb deil, katlanarak artan bir deer kayb. Eer gzellik sizin tek varlnzsa, deeriniz 10 yl sonra ok daha dk olacak.
Wall Street’te kullandmz bir terimden yola karsak, sizin iin “takas pozisyonu” diyebiliriz, “satn al ve bekle” deil. Sizi satn almak iyi bir fikir deil, bu sebeple kiralamay tercih ederim. nk alveri deeri den bir eyi uzun sre elde tutmak hi de akllca deildir. phesiz; ayn ey sizin istediiniz evlilik iin de geerli.
Bu yazdklarm size zalimce geliyorsa bir de yle dnn; tm param kaybetseydim, beni terk etmez miydiniz? Ayn ekilde gzelliinizi kaybettiinizde, benim de k yolunu bulmam gerekmez mi?
Yllk geliri 500 bin dolarn stnde olan insanlar aptal deil; sizinle yalnzca karz ama evlenmeyiz. Size, zengin bir adamla evlenme fikrini unutmanz neririm. Bu arada, ylda 500 bin dolar kazanan o zengin siz olabilirsiniz. Zira o kadar paray kazanmak, zengin bir aptal bulabilme ihtimalinizden daha yksek...
Kolay gelsin.
J.P. Morgan
ABD de vergi karmak ok byk sutur.
Ama adamlarn sistemi tkr tkr iliyor.Adalette n planda.
Bizim TR dede vergi kacirana adeta dl veriliyor.
Ondan sonra hi kimse hakettii maa yada milli gelirden payn alamyor.
Zam istediin zaman hkmet imkanlarimiz yok diyor.
Peki hkmet gelirlerini arttrc tedbirler alabiliyormu.
yoooooo..
Ancak yeni vergi icat edip dolayl vergilerle halkn tepesine binmesini biliyorlar.
HTC Desire 816 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
te "vergi bilinci" olsa millet kamuda effaflk da ister. 3 kuruun hesabn da...
Vergi tahsilatnn byk ksm dolayl vergilerden olduu icin pekok kimse dedii verginin farknda deil.
Bu nedenle de gerekli gereksiz tm kamu harcamalar destek buluyor... mesela herkes verdii verginin farknda olsa bizim insanmz emin olun haksz yere kmr yardm alan babasn bile ikayet eder. nk cebinden ktn biliyor.
Sadece u 2 bilgiyi vereyim...
1) mill gelire oranla 90'l yllara oranla 2 kat daha fazla vergi dyoruz millet olarak.
2) Kamu altyap harcamalar da yine oransal olarak 90'larn nerdeyse yars kadar...
SM-A710F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Londra daki insanlarin asaleti kalitesi egitimi yuzunden orada fiyatlar dusmez istanbulla mukayese bile olmaz diyen superzekalar seyredin
Egitim ah egitim
https://www.facebook.com/groups/1618...0673932858565/
Eitim seviyesi dk bir toplumdan vergi bilincini beklemen abesle itigal olur.
Bizim gibi toplumlarda halkn kendiliinden vergi vermesini bekleme.
Bu ancak Abd deki gibi ar cezalarla uygular toplumun algisini deitirirsin.
Ondan sonra halk bilinclendikten sonra verdii verginin hesabn sormaya hak kazanr.
u anda bizim halkmz hesap soramaz, verginin en ar(dolayl vergi)n dedii halde gelir vergisi vs. vergi kacirdigindan dolay ok affedersin g.t boklu olduundan sesini karamaz.
HTC Desire 816 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
bedavaaaaaaaaa
Anlam, hergn bizim kendi abamzla kurduumuz bir[I][U] hayattr.
Yer mleri