Originally Posted by
efet
Bu köy seviciliði þu sýralar neden yükselen trend oldu anlamýyorum. Ýnsanlarýn köylerde yaþamalarý demek bir sürü temel ve sosyal imkandan uzak olmalarý anlamýna geliyor. Az sayýda birbirinden uzak lokasyonlarda yaþan insanlara düzgün bir þekilde eðitim, saðlýk gibi temel ihtiyaçlarý vermek mümkün deðil. Ayný þekilde sosyal geliþim saðlayan kültürel aktiviteler ve hayata dair farklý þeyleri tatmaya saðlayan etkinlikler de her köye yetiþemez. Yani maddi durumu olmayana köy hayatý iddia edilenin aksine aslýnda bir lüks. Bir de þu Çeþme'ye Urla'ya yerleþen tiplere bakýnca içim acýyor. Bütün gün ot içip her tatilde yurtdýþýna gidip ana baba parasý yerlerken 2 domates ekince doðal bir hayat yaþadýklarýný sanýyorlar.
Bakýn aþaðýya 2 tablo koyuyorum, Birincisi ülkelere göre þehirleþme oraný, diðeri ise kiþi baþýna düþen hane halký geliri.

verdiðiniz data da libya örneðine bakalým mesela:
þehirleþme oraný yüksek ama milli gelir kiþi baþýna oldukça düþük..
mesela arap emirlikleri çok zengin ama gerçek manada geliþmiþlik açýsýndan sýnýfta kalýrlar..
bizim gibi ülkelerde ise geliþmiþlik düzeyimiz þehirlerde ciddi bir istihdam olanaðý tanýmýyor, nufus eðitim düzeyi ortalamada oldukça düþük.. ülkenin ciddi kaynaðý atýl biçimde iþlenmeden duruyor, gerek tarým gerekse hayvancýlýk anlamaýnda.. bunun bir nebze olsa da deðerlendirilmesi ülkeye faydalý olur. ama bazý arkadaþlarýn da altýný çizdiði gibi verilen teþviklerin suistimal edilmemesi saðlanmalý..ayrýca daha once de belirttiðim gibi köylerin lojistik olarak çok çok uzaðýnda olmayan göreceli büyük yerleþim yerleri sosyal altyapý baðlamýnda destekleyici olarak geliþtirilmeli.. ülkeyi istanbul dan ibaret kalacak biçimde sürdürmek ülkeye çok zararlý..diðer yerlerde geliþtirilmeli.
Son düzenleme : discretus; 05-02-2018 saat: 20:21.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri