Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 521,77 Mn 184,00 / 188,10
726,50 9.99% 209,23 Mn 726,50 / 726,50
13,43 9.99% 359,99 Mn 12,00 / 13,43
95,20 9.99% 440,05 Mn 92,00 / 95,20
9,25 9.99% 207,50 Mn 8,27 / 9,25
20,16 -10% 108,91 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 379,00 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 906,43 Mn 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,42 Mr 149,00 / 157,50
539,00 -9.64% 2,96 Mr 537,50 / 566,00
3,54 0% 11,02 Mr 3,52 / 3,64
334,50 -1.47% 7,57 Mr 322,00 / 340,00
18,44 8.41% 6,16 Mr 16,77 / 18,71
40,94 0.2% 5,81 Mr 40,46 / 41,40
74,40 -1.91% 5,17 Mr 74,35 / 76,20
20,80 -1.89% 667,42 Mn 20,68 / 21,38
423,50 -1.91% 3,29 Mr 423,25 / 433,25
334,50 -1.47% 7,57 Mr 322,00 / 340,00
791,00 2.13% 3,65 Mr 789,50 / 811,50
101,90 0.99% 412,98 Mn 101,30 / 104,80
117,00 0.52% 332,51 Mn 115,90 / 117,70
423,50 -1.91% 3,29 Mr 423,25 / 433,25
36,18 0.5% 88,01 Mn 35,46 / 36,40
11,32 1.25% 306,66 Mn 11,10 / 11,44
85,50 -3.06% 651,55 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon 1 yýl içinde patlayacaktýr, nakitte fýrsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatýrým yapmak mantýklý

23 6.69%
  • faizler insin, þimdi almak mantýklý deðil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarýnýn uçtuðu ortamlarda ev almak doðru deðildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • Ýstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatýrýmý her zaman karlý bir iþ olacaktýr.

52 15.12%
Sayfa 960/1014 ÝlkÝlk ... 4608609109509589599609619629701010 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,673 - 7,680 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    power senin ne menem bi çevren var merak ediyorum.. etiler sanki çok mübah bir yermiþ gibi long beach etiler gibi diyosun, ben 20 yýldýr etiler'i motorland olarak adlandýrýrým, herkes de hak verir

heriflerin bütün numarasý ödemeler sistemini kontrol altýna tutmak, iso-500 içinde þirket sahibi arkadaþým rusya'yla ticaret yapýyor, burnundan gelmiþ, 50 bin dolar üstü bütün transferlerde zorluk var, sürekli 30- 40 binlik ödemeler yollamaktan sýtkým sýyrýldý diyor.. finans sistemini tam kontrol altýnda tutuyorlar, petrolünü euro mukabili satacam dedikleri için ve benzer sebeplerle hem saddam'ý, hem kaddafi'yi bitirdiler.. bütün numaralarý sürekli savaþ çýkarmak, mesela suriye stratejisi nedir kürenin tek süper gücünün ?? sürekli savaþ olsun, sürekli karýþýklýk, sürekli bölünme (böylece israil daha rahat hissetsin) arada yüzlerce milyar dolarlýk silah satýþlarý.. dünyanýn tek büyük problemi pentagon'un (military industrial complex) her yerde savaþ çýksýn, sürekli silahlar konuþsun isteði.. bazý gerzekler zannediyor ki, teknoloji öyle geliþti böyle ilerledi, bu geliþimi aðýrlýklý olarak abd tekelleri saðladý, bu yüzden tepede olmasý, herþeyi kontrol etmesi doðal sonuç.. o zaman dünyayý rahat býraksýn, niye sürekli savaþ körüklüyor ??

abd esas gücü tabii ki finansal sistemi tam saha pres kontrol altýnda tutuyor olmasý.. rusya türkiye'ye doðalgaz satýyor, türkiye rusyaya turizm satýyor, ama her birinin her ödemesi önce Newyork'a gidiyor, Bony'de takasa giriyor, yanki okey derse ödeme iþlemi gerçekleþiyor.. oysa rus-türk arasý dönen mal ve hizmet ticaretinin böyle bir para takasýna herhangi bir ihtiyacý yok.. apaçýk görünüyor ki, bu vahþi zorba düzen bu yýl içinde, olmazsa 10 yýl içinde veya 20 yýl içinde çökecek.. bu muhakkak

bu pisliklerin iþe yarayan son sanction operasyonu ýrak'a yönelik 1990- 2003 arasýydý.. dünyanýn en zengin petrol yataklarýna sahip ülkesine bütün dýþ ticareti yasakladýlar, 12 yýl içinde yarýdan fazlasý çocuk 2 milyon insan öldü, haber bile yapýlmasýna engel oldular, 2003'te bütün orduyu yýðýp kolayca aldýlar ülkeyi sonra.. ayný sanction iran'a uygulanýyor þimdi ama etkili olamýyor, rusya'ya da öyle, zýrnýk sonuç alamýyorlar.. üst keseden atýp tutuyorlar askeri olarak ama k.kore- ixtir git ulan dedi, bi þey yapamadý.. þimdi reis osmanlý tokadýný gösteriyor, delirdiler.. askeri caydýrýcýlýk yoksa, dolarýn hegemonyasý da yok..
    çok kafa yorma anlayamazsýn,benim çevrem varoþ sonradan görme tiplerden oluþmuyor. senin beyaz türk dediðin kiþilerden oluþuyor.þimdi bunlarýn TR de bir fanusu var yaþadýklarý yannýz bu fanus biraz dar gelmeye baþladý,o yüzden göçüyorlar.sen anlayamazsýn kafaný yorma,varoþ anadolulu kafasý bir yere kadar.

2. Emlak vergisindeki artýþ hep cehape li belediyelerin baþýnýn altýndan çýkýyor nedense!

Sen git Beþiktaþ da yüzde 70 üzeri oy ver.Karþýlýðýný bu þekilde öde!

Gereðinden fazla vitamin protein almak zararlý zaman zaman da makarna gibi gýdalarla beslenmek gerek!

SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazýlanlar hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmamalý.Yazýlarým kiþisel görüþlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alýntý Originally Posted by KaraKemal Yazýyý Oku
    hahhahha, kadýn faktörü konusunda kesinlikle haklýsýn.. daha dün bizimkinin bana verdiði haber falancanýn kasaba evlerinde villa aldýðý þeklindeydi, haberin olsun þeklinde alt mesaj veriyor.. biraz biliyorum kasaba evleri'ni mükemmele yakýn bi yer, ama sen paradan haber ver

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...11340667/detay

2003 demiþken on yýllýk pencerede en iyi fiyatlar 2002- 2004 arasý mal alanlar oldu.. 2007'ye kadar en dandik mal bile dolar bazýnda 3-4 kat yaptý.. 2008- 2009 krizinde az biraz esnedi, ortalamada %10 kadar geri geldi- iyi mallar geri bile gelmedi.. oysa ayný dönemde hisse senetleri TL bazýnda üçte birine- dolar bazýnda dörtte birine düþmüþtü.. iþsizlik 7 puan artýþla %16'ya vurmuþtu, mesela akbank tüm personelinin dörtte birini iþten çýkarmýþtý

2010- 2014 daha deðiþik dinamiklerle ve ilk dalgaya göre çok daha düþük getirilerle yürüdü- daha düþük derken yine de faizin ve dolarýn 2 katý kadar getiri saðladý.. sonrasý aþýrý arz- giderek kuruyan talep, piþmiþ tavuðun baþýna gelmemiþ iþlerden oluþan konjonktür (fed, gezi, 17/25, seçimler, darbe, önce rusya sonra abd'den nükleer füze yeme riski, sanction riski, dört bir yanda sürüp giden savaþlar-ukrayna-
    yunan default- suriye-ýrak vs vs)

bizim tellallar hala bekliyor, on senedir bekliyor, büyük krizler kopacak, batanlar gýrla gidecek, ekonomi yerle yeksan olacak falan filan.. eeee nerde hani ?? darbeden beri fetöcüler etkisiyle arz-talep dengesi diye bir þey kalmadý, iþlemler durdu.. bizim tellallar hala 3-5 tane hesabýný bilmeyen gerzek müteahhit çok sýkýþmýþ haberleriyle idare ediyor.. nerde mortgage taksidini ödeyemeyenlerin haberleri, nerde intihar haberleri ?? 2008-2009 abd'de hacizle el konulan ev sayýsý 11 milyon olmuþtu, bizde mortgage npl oraný hala %1 bile olamadý

gidin, biraz da kumda oynamayý deneyin, on senedir ayný laflar
    Sayýn karakemal sizin donanýmýnýzdaki birinin emlaktaki çöküþü görmemesi mi desem gördüðü halde yazmamasý desem bilemedim herneyse iki durum da benim için çok þaþýrtýcý.Çünkü arada bir emlakta durgunluða fiyatlarýn þiþkinliðine istinaden yorumlarýnýzý da görüyorum.Neyse size en azýndan somut örnekle durumu açýklamaya çalýþayým.Þimdi suryapý þikayetvar diye girin googela, þikayet sitesi gelecek önünüze .O sitede evleri 2015 de teslim aldým 2016 da teslim aldýk hala tapumuzu alamadýk diye bir ton þikayet göreceksiniz.Arada bazý þikayetlerde de borcu olmadýðý evi teslim aldýðý halde tapuyu almayan ve tapudan araþtýran bazý vatandaþlarýn projenin üstünde banka ipoteði olduðunu bu ipoteklerin suryapý tarafýndan kaldýrýlmadýðý için tapularýný yýllardýr alamadýklarýný öðrendiklerini göreceksiniz.yani þirket banka borcunu ödeyecek nakit akýþýný yýllardýr saðlayamamýþ.Bu þirket batarsa bu evler bu insanlarýn elinden alýnýr.Bu þirketten alacaðý olan bankalar devlet ve diðer alacaklýlar evleri satar bu paralarý alýrlar.Ev alanlar alacaklý masasýna devletten sonra yazýlýr.Bu þirkete türkiyenin en büyük kentsel dönüþüm projesi verildi.Malum antalyadaki projeyi duymayan kalmadý .Benim gözümde bu þirket çok sýkýntýlý ,ev alanlar tapularýný yýllardýr alamadý evlerini satamadý ve þirket batarsa evleri ellerinden gider.En saðlamlardan birinin bu durumda olduðu bir sektörde hala gelecek varmýdýr bilemem.Bakýn kalkýnmada emlaðýn en önemsenen ve desteklenen sektör olmasýndaki garabete girmedim bile.Bu iþ banker iþine dönecek 2 yýl içinde.Sizin de yazýlarýnýz burada olacak benimkiler de.Uyarý yapmak benim için çok önemli ,çünkü hayatýmýn en büyük kazýðýný maketten satýþtan yedim.Lokomotif sektör olarak inþaatýn seçilmesinin manasýzlýðýný da yazmaya artýk üþeniyorum .Sizin donanýmýnýzda birinden daha objektif yorumlar beklerdim.Saygýlar.
    Son düzenleme : HAKEM; 15-02-2018 saat: 00:00.

4.  Alýntý Originally Posted by powerpc Yazýyý Oku
    çok kafa yorma anlayamazsýn,benim çevrem varoþ sonradan görme tiplerden oluþmuyor. senin beyaz türk dediðin kiþilerden oluþuyor.þimdi bunlarýn TR de bir fanusu var yaþadýklarý yannýz bu fanus biraz dar gelmeye baþladý,o yüzden göçüyorlar.sen anlayamazsýn kafaný yorma,varoþ anadolulu kafasý bir yere kadar.
    rahat ol power, senin söylediðin þeylere kafa yorduðum falan yok.. hani ben londra'dan haber alýyorum flan diyosun ya, senin haber aldýðýn o tiplerin manager'larý- patronlarýndan falan oluþuyor benim çevrem.. sen rahat ol, bol keseden sallamaya devam et.. arkadaþlarýna bi sor, tam geçen sene st.valentine day dolar 3.66 imiþ, bu sene 3.78, %3 deval yazmýþ.. TL faizi %14, dolar faizi %4 desen net kayýp yazmýþ yatýrýmcý, ne diyo senin londra tayfasý ?? inþallah en yakýn zamanda kopacak mý dolar yukarý doðru ?? kesin mi ?? bi sor bakalým, ne diyolar ??

geçen seneden bu yana cari açýk arttý, enflasyon daha yüksek, siyasi ortam çok daha kötü, ohal kalkmadý, abd ordusuyla savaþa girmek üzereyiz, sonu belirsiz askeri maceralara daldý türk silahlý kuvvetleri, fed faiz arttýrdý 2-3 defa daha da artýracak gibi duruyor.. niye yükselmedi dolar, niye batýk müteahhit haberleri duymuyoruz pek, niye mortgage borcunu ödeyememiþ iþsiz kalmýþ beyaz yakalý haberi hiç duymuyoruz (medyadan yada yakýn arkadaþ çevresinden).. sorsana bunlarý þu arkadaþlarýna

bunlarýn amacý halkýn betona parayý gömmesi. etik deðerler ayaklar altýnda.. gerçek deðerleri ve alternatif dolar yatýrýmlarýný (eurobond) kullansalar uzun dönemde TL nin öyle ciddi bir artýsýnýn olmadýðý görülecek.. ayrýca bazý dönemleri referans aldýðýn zaman ise dolar bariz mesela avantajlý. 2008 -2018 yapsak referans aralýðý burada mesela dolar avantajlý.. 10 sene az bir süre mi ?? elbette deðil. eurobond olarak deðerlendirsek daha da avantajlý bu son dönemde. son 10 senenin ortalamasý aþaðý yukarý TL de %10, dolarda mevduat olarak %3 mertebesinde.

bu þartlarda 2008 baþýnda 100 tl 2017 sonunda 260 TL.

ayný aralýkta 100 tl karþýlýðý olan 65 dolar 2017 sonunda % 3 faizle 87 dolar yapýyor. bunun TL karþýlýðý 330 TL.

bakýn, 10 senelik bir karþýlaþtýrma.. az bir dönem deðil. gayet makul bir dönem. 2000 li yýllarýn baþýndaki ucuz kredi döneminin azaldýðý bir dönem olmasý itibarý ile son 10 yýl esasen daha da gerçekçi.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

1.5 sene önce bunlarý karalamýþ. yine bakkal hesabý.. ayný dönemde benzer demeçleri inþaatçýlar koro halinde veriyordu medyaya..bu kadar cari açýk varken dalga geçen bu tipler halký yanlýþ yönlendiriyor. 3 ay daha 3.80 de dolaþýr. sonrasýnda bir bakmýþsýn dolar 4 ü geçmiþ. olamaz mý? olabilir. bir ihtimal.. büyük konuþmamak lazým. dýþ borç, cari açýk, hukuksuzluk filan bunlarýn hepsi önemli þeyler.. bunlarla dalga geçenlerin durumu böyle aþaðýdaki gibi ortada..son kýsma bakýn. dolarda 2.60-2.80 beklentisi o kýsýmda.hatta beklenti bile deðil, "tutunmaya çabalar" diyor. beklenti belli ki daha da aþaðýlar..

It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Evet sayýn karakemalin dolar öngörüsü tutmamýþ.2 yýl önce 2.60 2.80 bandýna döner demiþ dönmemiþ.Emlakta da çöküþ var diyorum o yok diyor.2 yýl sonra emlak hakkýnda kimin öngörüsü gerçekleþecek göreceðiz artýk.Bu yazýlarý okuyan özellikle genç arkadaþlara tavsiyem kesinlikle maketten ev almayýn sonra çok üzülürsünüz.Tecrübeyle sabittir)))))))Güldüðüme bakmayýn hayatýmýn en acý tecrübesidir o.

8.  Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
    Sayýn karakemal sizin donanýmýnýzdaki birinin emlaktaki çöküþü görmemesi mi desem gördüðü halde yazmamasý desem bilemedim herneyse iki durum da benim için çok þaþýrtýcý.Çünkü arada bir emlakta durgunluða fiyatlarýn þiþkinliðine istinaden yorumlarýnýzý da görüyorum.Neyse size en azýndan somut örnekle durumu açýklamaya çalýþayým.Þimdi suryapý þikayetvar diye girin googela, þikayet sitesi gelecek önünüze .O sitede evleri 2005 de teslim aldým 2006 da teslim aldýk hala tapumuzu alamadýk diye bir ton þikayet göreceksiniz.Arada bazý þikayetlerde de borcu olmadýðý evi teslim aldýðý halde tapuyu almayan ve tapudan araþtýran bazý vatandaþlarýn projenin üstünde banka ipoteði olduðunu bu ipoteklerin suryapý tarafýndan kaldýrýlmadýðý için tapularýný yýllardýr alamadýklarýný öðrendiklerini göreceksiniz.yani þirket banka borcunu ödeyecek nakit akýþýný yýllardýr saðlayamamýþ.Bu þirket batarsa bu evler bu insanlarýn elinden alýnýr.Bu þirketten alacaðý olan bankalar devlet ve diðer alacaklýlar evleri satar bu paralarý alýrlar.Ev alanlar alacaklý masasýna devletten sonra yazýlýr.Bu þirkete türkiyenin en büyük kentsel dönüþüm projesi verildi.Malum antalyadaki projeyi duymayan kalmadý .Benim gözümde bu þirket çok sýkýntýlý ,ev alanlar tapularýný yýllardýr alamadý evlerini satamadý ve þirket batarsa evleri ellerinden gider.En saðlamlardan birinin bu durumda olduðu bir sektörde hala gelecek varmýdýr bilemem.Bakýn kalkýnmada emlaðýn en önemsenen ve desteklenen sektör olmasýndaki garabete girmedim bile.Bu iþ banker iþine dönecek 2 yýl içinde.Sizin de yazýlarýnýz burada olacak benimkiler de.Uyarý yapmak benim için çok önemli ,çünkü hayatýmýn en büyük kazýðýný maketten satýþtan yedim.Lokomotif sektör olarak inþaatýn seçilmesinin manasýzlýðýný da yazmaya artýk üþeniyorum .Sizin donanýmýnýzda birinden daha objektif yorumlar beklerdim.Saygýlar.
    sn hakem verdiðiniz spesifik örnek sur yapý'nýn antalya'daki bi projesiyle alakalý, detaylarýný bilemem ama bildiðim sur yapý büyük bi þirket ve istanbul'daki daha büyük bir sürü projesinde bu tarz sorunlar çýkmadý þimdiye kadar.. antalya projesindeki mevzu nedir bilmiyorum, ilgimi de çekmiyor.. normal þartlar altýnda inþaat ruhsatý varsa ve iskan da çýktýysa, müteahhidin banka borcu olmasý falan senin mülkiyet hakkýna bi halel getirmez, getiremez.. satýþ vaadi sözleþmelerinin hukuki altyapýsý tapu'dan çok aþaðý deðildir..

ben bu nick'le, bundan evvel ozanski & menealaos nickleriyle bu topikte en az 10 senedir yazýyorum.. arþivden bakabilir herkes, her zaman için marka projelerden maketten alým yapýlmamasýný tavsiye ettim (müteahhitlerin piyasa yapýcý olarak hareket ettiði projelerde gerçek piyasa fiyatý olmadýðý, manipüle edildiði vs) ama gayrimenkul bir yatýrým cinsi olarak her daim saygýdeðer bir yatýrým alternafidir' dedim.. bu bazen arsa olur, bazen tarla, bazen merkezi semtlerde eski bir daire, bazen yeni bitmiþ bir projedeki 4+1 daire.. çünkü burada on kusür senedir- ekonominin uçurumun kenarýnda olduðu, her an herþeyin batacaðý, seri iflaslarýn olacaðýný, dolarýn uçacaðý kaçacaðý vs minvalinde yazan bi güruh oldu.. hep dedim ki, boþ yapmayýn- doðru fiyattan doðru yerde alýnacak gayrimenkul her daim bir yatýrým alternafidir.. lakin arkadaþlar on kusür senedir her daim boþ yapmayý sürdürdüler, her dönem farklý gerekçeler buldular kendilerine gündemden, hep çöküþ beklediler.. o yüzden soruyorum- nerde kaldý bu eþi benzeri olmayan muazzam çöküþ diye ??

Sayfa 960/1014 ÝlkÝlk ... 4608609109509589599609619629701010 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •