İyi de ağabey.. dsö nün yayınladığı raporlar var.. taa 15-20 yıl önce.. tüm ülkelere önlem alınması için uyarıda bulunmuş... virüs bekleniyor, pandemi ve öldürücü diye...
yani virüsün geleceği zaten biliniyor.. tek ayrıntı devletler buna karşı kaynak ayırmayıp önlem almıyor... lüsifır dsö olabilir mi..
Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.
topiğinize daldım çıkamadım....bu son yazım ossun sevgilerimle güzel yaradılmış ınsanlar….
özür diliyorum.
Bu virüsle birlikte sanırım, bu kış fazla nezle görmeyiz... nezle de bir virüs neticede, o da bulaşıcı hastalık..
Her sene ülkemize bir yerlerden geliyor, büyük pandemisi var tabii.. ben normalde de toplu alanlarda, otobüslerde maske takılması taraftarıydım ki corona bunu iyi normalleşti... istediğim gibi oldu.. bence bitse de bütün insanlık dışarı da maskeyle olmalı, ki artık günümüz çağı maskeyle yaşayacak kanısındayım...
Bu sene grip olmayız bence..
Grip de virüs işte arasında pek fazla fark yok.. corona daha gelişmişi.. ikisi de rna virüs.. soğuk yediğimizde olan bir şey değil diye biliyorum..yani okuduğum kadarıyla... yani her burun akıntısı değil..
Bu sene maskeyle olacağımız için, pek fazla olacağımızı sanmıyorum..
Bu grip dediğimiz şey, aslında hani yataktan çıkamıcak hale geliyoruz, başağrısı, yemek yememe, işte o bildiğimiz virüs.. dışardan geliyor, yine muhtemelen çinden geliyor...
Grip yine ortaçağdan beri insan hayatında ancak bunun virüs olduğu 1956 da anlaşılıyor, ingiltere nin yaptığı araştırması sonucu...
Hala bunun aşısı bulunamadı... sadece tedavi uygulanıyor...
Bu aşı bulunursa yeni bir çağ açılabilir... dünya tüm virüsden kurtulabilir.. çünkü tüm virüsler grip den evriliyor..
Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.
Yer İmleri