"Pratik çözümler" baþlýðýnda önce bunlarý irdeleyelim...
1-Örneðin Ichimoku 52 barlýk (H+L)/2 deðerinin 26 bar öncesini çaðýrýr.
"Bu da en az 78 bar gerektirir." Ki Günlükte bile bazý enstrümanlarda bu veri yokken, Haftalýk, Aylýk vb. periyodda bu veriyi çaðýrmak sorun olabilir... Göstergenin boþ dönen deðerleri çizdirmesini engelleyecek bir kod yararlý olur.
2-Ýdeal Veri Terminalinden hatýrladýðým kadarý ile(uzun süredir kullanmýyorum hala böyle mi emin deðilim), "Sistem.DonemCevir" fonksiyonu üst periyottaki verileri çaðýrabiliyor ama alt periyodlarda iþe yaramýyordu... Matriks'de de böyle idi yanýlmýyorsam.
Oysa TV benzeri platformlarda bu türden çizimler mümküm. Lakin þunu unutmamak lazým:
Aþaðýdaki örnekte Günlük grafikten, 5-30-60-240 dk.lýk RSI çizdiriyoruz.
Bu demektir ki, kapanýþ deðerini bile alsak... 5 DK.lýk RSI 288 kez repaint yapacak(Coin vb. 24 saat açýk piyasalar için...)
![]()
sayýn @yörük@
artýk söyleyeyim
bizde bir laf vardýr ''çok köpek tavþaný mýndar edermiþ diye
o kadar çok þey yapýp, bakýyorsunuz ki; gerenk yok...
hepsine uymaya çalýþýrsanýz, bir sonuca varamaz ve iþ mýndar olur
PALA... düz adamdýr, ilkokul 2 mezunudur
herþeyi basittir
ki; üssel ortalama bile bakýlmaz, basit bakýlýr![]()
Doðru mu anladým? Bilemiyorum. Anladýðým kadarý ile katký saðlayayým:
(H+L)/2 Ichimokunun temel formüllerinden biridir.
(H+L+C)/3 ise Pivot.
Ki bunlar hemen hemen biri birini ikame edebilecek kadar yakýn deðerlerdir.
Örneðin(Coin piyasasý için):
Ichimoku Tenkansen = 9 barlýk (H+L)/2.
Haftalýk Pivot =7 barlýk (H+L+C)/3 tür.
Ichimoku Kijunsen = 26 barlýk (H+L)/2.
Aylýk Pivot = 30 barlýk (H+L+C)/3 tür.
gibi... Bu deðerler biri birini ikame edebilecek kadar yakýndýr.
Bir çok gösterge aslýnda doðrudan veya dolaylý akrabadýr.
Emlak hocam....kesinlikle özre gerek yok..... fikir alýþ veriþinde.....duygu olmaz hocam..... asla alýnmadým.....
vioptaki yazýyý da okudum.....yapay zekayla ilgili olaný..... yapay zeka, dalkavukluk meselesini......
önermeni de gördüm..... yapay zekayla ilgili olan.....
o yzaýndaki....salt...net bilgi olayýna.....katýlýyorum zaten.....
zaten procemin amacý bu...hocam..... rasyonel akýlla.... 2+2=4 dercesine....duygu kýsmý kiþinin kendine ait.....
temel önermememde....
benim ilah anlayýþýmda.....ilah olunmasý için akla gelebilecek her hangi bir konuda asla eksiklik bulunmamasý gerekiyor demiþtim....
bu yüzden....isteyen her fikrinde özgür olmalý ki.....
hem zorlamadan...hem taklitten....korunmalý......
son yazdýðýn cümle de güzel....önerme....
Ademle eþi ne yaþadýysa....bizler de aynýný yaþýyoz....farklý mekan...farklý zaman....
dediðin gibi ilk defa yaþýyormuþ gibi davranmaya gerek yok.....
16.07.2024 - 10.12.2024
çok basit bir sistem söyleyeceðim size
55 gho basit
hangi periyotta iþlem yapmak istersen iste
55 gho...geçilirken full longu basacan (2 kapanýþa gerenk bile yok, oraya kadar getiren onu mutlaka geçirtir )
rallide sörf yapacan...
karlý stop olsun diyorsan 27 gho aþaðý geçildiðinde % 50 verecen... 55 gho'de geçiliyorsa hepsini verecen
yanlýz yükselen trendde bunu uygularsan malsýz kalabilürsün... (27 ve 55 tekrar yukarý geçiliyorsa malýný geri alacan, fiyat yüksek olsa bile )
dayu....
ben yýllardýr....topu topu....3 tane sar kullanýyom.....
bu arada...dikkat ettiysen....TW benim ücretli olmadýðý içün..... tek ekran malum.... kod birleþtirme yapýyoz.....
tepeyi ben tutacam....hatta gerekirse...revize edecem....ertelenebilir gibi.....
gerisi sende....
malum...poltk....beni dövüyolar...hiç yardýma gelmiyon..... ceza da gelmiþ.....
16.07.2024 - 10.12.2024
Yer Ýmleri