2. si :
(yine insan suresi, 31. ayet ile birlikte )
sen iyi bir insan isen, iyilikten, güzellikten yana isen... ve böyle hareket ediyorsan
bu iyilikler ve güzellikler ALLAH'tandýr, ondan gelir
kötülükler ise insanýn kendindendir.
buna kesin olarak inanmanýz lazým
Ve (Musa A.S), Medyen (þehri) tarafýna döndüðü zaman "Rabbimin beni sevva edilmiþ yola hidayet etmesini (ulaþtýrmasýný) umarým." dedi." target="_blank" rel="ugc">28/KASAS-22: Ve lemmâ teveccehe tilkâe medyene kâle asâ rabbî en yehdiyenî sevâes sebîl(sebîli).
Ve (Musa A.S), Medyen (þehri) tarafýna döndüðü zaman "Rabbimin beni sevva edilmiþ yola hidayet etmesini (ulaþtýrmasýný) umarým." dedi.
ve Kur'an... hep þunu yap, þunu yapma, hep cennet cehennem... deðildir.
peygamberlerin hikayeleri var ve ben onlarýda çok seviyorum
bu haftaki ''çýtak dayu ile Kur'an sohbetleri '' sonlandý
bu kýsýr döngüye gireceðimizden emindim zaten)))
![]()
ohoooo hemende küstüm oynamýyom
fikir yürütüyoruz burada kim haklý kim deðil.. kim büyük falan sidik yarýþtýmýyoruz.
sen din denilince kendi konumuna göre þekillendiriyorsun olayý.. kendi dinin aklýna geliyor. inanç bu deðilki ?
onuda ayet okuyorsun.. baþka bir fikir yürütme yok. din bu da deðil.
inanmýyorum diyen birine veya baþka dinden olan birine. 1 deðil milyon tane ayet hadis ilmihal ansiklopedi tefsirler okusan ne okumasan ne bir anlam ifade etmiyor.. bu ayeti afrikada birine oku kendi dilinde ne anlatýyorsun falan derveya kanada da..
ben inanmýyorum... þaaaaaaaaak al sana ayet.. gördün mü allah var....
onuda kopyala yapýþtýr yaparak yapýyorsun..yani din zaten senin günlük hayatýnda kullanýlan veya umrunda olan birþey deðil bunu gösteriyor. din kopi pastemi ? googleden kopyala yapýþtýr.. al sana cevap mý.
din denilince evrensel bak.. dünyanýn geri kalaný ne alemde.. konumun dýþýnda.
ve bunlardaki çeliþenlere odaklan.
ayet açýklamasý formatýna döner iþ..
güzellikler allahtandýr demiþsin yorum olarak.
ben kendime güzellik veya iyilik yaptým.. ben tanrýmýyým ?
diðeri..
tanrý dilediðine rahmetini verir...
bana vermedi.. tüh napak.. yallah cehenneme.
tanrý yazý turamý atýyor. tompala çekiliþimi yapýyor ??
zaten cevabýný bildiðiniz sorularýn etrafýnda tekrar tekrar dolanýp boþa vakit kaybý.
bu sorularý mantýken sende sorabilirdin...
bilmiyorum diyerek... bilinmeyen heryere tanrý yapýyor demek. her boþluðu tanrý ile doldurmak yanlýþ.
![]()
Tombala çekiliþi...
Þimdiye kadar baþýma ne geldiyse dilþmden geldi
Bunuda yapmaya çalýþýyorum ayný zamanda
Dilinizin tanrý hakkýnda çok uzamamasýný ki; söyleyeceðinizi biliyorum
Tanrýya söylenmeyecek þeyleri söylemeyin diye
Diðer dinleride bil diyorsun
Þimdi tüm dinleri bir üniversite bölümü varsayalým
Her bölümü ayný anda oku deyorsunuz bana
Ama ben öyle düþünmüyorum
Önce kendi bölümümü (istanbol teknik üniversitesi 🤣 mert abi gelir þimdi, inþaat mihendisliði ) okuyup bitirmeliyim, sonra diðerlerini okuyayým
Daha ben kendi dinimi hiç bilmeden, okumadan, öðrenmeden, diðerleri ile ilgilenmek yanlýþ geliyor bana
Ýslamýn kur'an' ýn herþeyini öðrenirim, ha o zaman döner bakarým tevrat ne yazmýþ, incil ne yazmýþ
tamam iþte piyango bana deðil sana vurmuþ... napak ölek mi.
bende þansýma küseyim.![]()
Yer Ýmleri