Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 62/935 ÝlkÝlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon
Arama sonucu : 7473 madde; 489 - 496 arasý.

Konu: Dolar/TL 'nin geleceði

Alýntý Originally Posted by Happy Yazýyý Oku
    sar abd'de bir iþe senle girecektik.
    ne oldu o iþ?

O baþlýkta aþaðýdaki cevabý vermiþtim;

Alýntý Originally Posted by sar Yazýyý Oku
    Bence geleceði olmayan bir iþ.
    Türkiye'de ýspanak iþi yapmak daha iyi fikir.

Bu gidiþle bütün ABD kýtasýnda yasal olacak galiba.
    Serbest olunca ýspanak kadar bile para etmez...
    Bir de soðan gibi adam doðrayan Meksikalý karteller var. Onlar ile rekabet zor olur....
    Ben yokum. Baþka ortak bul.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...=7119&page=669

....
    Son düzenleme : sar; 14-07-2017 saat: 18:57.

2.  Alýntý Originally Posted by sar Yazýyý Oku
    Ýster ABD parasý olsun, ister baþka para cinsi olsun.
    ABD hazinesinin gelirleri giderlerini karþýlamýyorsa, ortaya çýkan açýk borçtur.....
    Gelirinden fazla harcayan borçlanýyor demektir....

ABD hazinesinin banknot basma hakký yok. Senyoraj hakký FED'in elinde.
    Hazineye banknot lazým olduðunda FED'e yada piyasaya borçlanmak zorunda...
    FED amerikan hazinesinin tahvillerini almaya baþladýðýnda hangi alým miktarýndan sonra USD dünya para birimi olma vasfýný yitirir?
    Önemli olan soru bu bence.
    100 yýllýk bir taahhüt sürecinde 20 trilyon dolar tahvili FED amerikan hazinesinden satýn alabilir ve bu zaman diliminde Amerika'nýn GDP'si ve dünyadaki gücü göz önüne alýndýðýnda bu para USD'nin dünya parasý olmasýný engelleyecek mahiyette olmaz.

Zurnanýn zýrt dediði yer, bu devasa gözüken 20 trilyon dolar meblaðýn çok uzun vadede ve amerikanýn o zaman dilimindeki GDP'sine göre epey küçük olmasý.

Amerika'nýn yýllýk GDPsi 15 trilyon dolar olsa, 100 yýlda bu rakam 1500 trilyon dolar yapar, 20 trilyon dolar , 1500 trilyon dolarýn %1-%1.5 u kadardýr.
    Bu yüzdesel deðer küçük kaldýkça bu sanal borç Amerika'yý daha da güçlü kýlar.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    FED amerikan hazinesinin tahvillerini almaya baþladýðýnda hangi alým miktarýndan sonra USD dünya para birimi olma vasfýný yitirir?
    Önemli olan soru bu bence.
    Yukaridaki soru dogru egitilmis bir insanin sorabilecegi bir sorudur

Itiraf ediyorum ben bu kadar guzel ifade edemezdim

Sorunun cevabini bende bilmiyorum tek bildigim sey Amerikanin her gecen gun daha fakirlestigi bundan da kastim alim gucunun dusmesi. Ucretlerin REEL olarak dusmesi.

Bunu onlemek icin Trump denen kazma, eski fabrikalari uretim tesislerini Meksikadan ve cinden geri getirmek istiyor ama bunlarda kar marji ve ABD ekonomisine verecegi ivme cok dusuk. Adam eski kafa ve teknolojiyi ve interneti anlamiyor. ABD ekonomisini su anda ayakta tutan Silicon Valley den cikan buluslardir. Onunda hepsi california da. Zaten tek basina California dunyadaki en buyuk 7. ekonomisidir

Su son cumle bile Trump a sunu gostermesi lazim mesele uretimde degil mesele teknolojide. California oyle bir eyaletki fabrikalari uretim tesislerini havayi kirleten herseyi eyalet disina atmaya ugrasiyor. Dunyanin en pahali en kalabalik vergilerin en yuksek ama yasam kalitesinin en yuksek oldugu bolge su anda

Bir baska degisle, ABD yanlis yonde ama California dogru yonde. Bu gidisle California'nin yakin gelecekte dunyanin en buyuk 5. veya 4. buyuk ekonomisi olmasi isten bile degil. Para teknolojijde, yok arabaymis buzdolabiymis sakizmis salcaymis makarnaymis bunlar ekonomiye katma degeri cok dusuk

Diyceksiniz ki biz bunlari biliyoruz herkes biliyor. Hayir kardesim herkes bilmiyor mesela Trump bilmiyor

Adam Ohio eyaletinde Carrier marka klima ureticisinin fabrikasinin Meksikaya tasinmasini engelledi. Bunu konusarak ve ikna ederek yapti. Yada oyle zannetti. Fabrikayi meksikaya tasimaktan vazgectiler. Ilkonce insanlar bende dahil sasirdi. Cunku ozel sektorun economic decision ini sen ikna ederek nasil degistirirsinki?

Aradan 1 ay gecti sirket Ohio eyaletinden fabrikayi tasimama kararindan vagectiklerini ve meksikaya tasinacagini soyledi. Megerse fabrikanin Ohio da kalmasi icin her sene X milyon dolar aliniyormus, eyalet bunu vermem diyince zarar edecekler bu yuzden meksikaya tasiyorlar fabrikayi

Sen kalkip google i facebook u meksikaya tasiyamazsin ama klima fabrikasini tasirsin. Hadi Trump anlamiyor, yanindaki danismanlarda kendisi gibi 70 yasinda olunca onlarda anlamiyorlar.

California ya kalkip gidesim var am evler manyak pahali...

ABD yavas yavas coken bir dev. Allahtan dunyanin en zeki insanlarini beyin yikayarak ulkeye cekmeyi basariyorlar, onlarin yaptigi buluslarla bu ulke kurtulmuyor yalnizca cokus yavasliyor o kadar. Turkiyede yada Asyanin fakir ulkelerinde ayda 2-3 bin dolara calisan binlerce beyaz Amerikali ogretmen zaten bu cokusun cok uzaktan goruntusu. Ikinciside ABD vatandasligindan cikanlarin sayisinda sayi olarak az ama yuzde olarak patlamasi. Su anda yilda 10 bine yakin sanirim.

4.  Alýntý Originally Posted by sar Yazýyý Oku
    O baþlýkta aþaðýdaki cevabý vermiþtim;

http://www.hisse.net/topluluk/showth...=7119&page=669

....
    Ben atlamýþým.
    Hayýrlýsý.
    Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.

5. Ben bu kadar boþ muhabbet yapan bir insan daha görmedim. Gelir gruplarýnýn gelir artýþ hýzlarý farklý olduðu ABD içinde gelir adaletsizliði her geçen sene artýyor. AMA!!! ABDde ev hane geliri 1930larda olan büyük buhrandan bu yana REEL anlamda enflasyonun üzerinde artýyor.

Al kaynak, oku biraz...
    https://www.advisorperspectives.com/...ar-perspective
    https://www.ssa.gov/oact/cola/AWI.html

6.  Alýntý Originally Posted by Ahmetg Yazýyý Oku
    ABD yavas yavas coken bir dev.
    Sn.Ahmet bu konuda maalesef size katýlmýyorum. ABD'de enflasyon %2 ve büyüme %2 10 yýllýk tahvil faizleri %2,33.... Son derece saðlýklý bir ekonomi... Sadece % 1,7 beklerken %1,6 gelen enflasyon datasý ile ABD yi batýrmaya kalkarsak hata etmiþ oluruz.. Adamlar daki tahminler o denli doðru ki sadece 350,000,000 luk bir ülkede %0,01 lik hata payýna ver yansýn ediyoruz.

Mesela bizlerdeki tahminler?

USD yýl sonu 3,06 TL denilirken 3,94 TL den zor döndü.. Enflasyon %5 denirken %12 oldu... Enflasyon %12 büyüme %4... O da zar zor... Ýþsizlik %5 denilirken %11 i geçti... Dün açýklanan cari açýk sanýrým 3 milyar USD beklenirken 5 milyar usd geldi... 5 milyar USD ýn en az 1 milyar usd ý hata noksan payý... Bu tahmin oraný ile ABD batýcaksa bize ne olur bilemedim... Dünya gezegeninden atýlmamýz gerekir...

Borç normaldir... Mesela bizimde kýsa ve uzun vade 400,000,000,000 USD borcumuz var ve buna her yýl 40,000,000,000 USD fazlasýný ekliyoruz... Önemli olan borç geri ödeme dengenizidir...

Þöyle ki; üniversitede hiçbirþeyiniz yoktur.. Ne ev ne para ne araba ne yatýrým ne de nakit, ne de iþ... Ama borcunuz da yoktu..Sýfýra sýfýr idiniz.... Þimdi eviniz var; son model bir arabanýz var, iyi geliri olan iþiniz var (Aylýk 15,000 TL) 400,000 TL deðerinde yatýrýmýnýz var ama 100,000 TL bankaya 50 ay da ödemeniz gereken bir borcunuz var.. Hangisini tercih edersiniz? Hiç borcu olmayan 1 .ci yi mi? Yoksa 100,000 TL borcu olan 2. ci yi mi?

Týpký bunun gibi düþünüyrum... Borcunuzu ödeyebileceðiniz yatýrýmlarýnýz varsa borcun önemi yoktur... Ama aldýðýnýz borcu yiyip içip gezmiþ ve borç çevirme dengenizi bozmuþsanýz o ayrý... Ref.Yunanistan...

O sebeble ABD de 22 yaþýnda bir ergenin yaptýðý Candy Crush oyunu 1950 lerde kurulan sermayesi, gayrimenkulleri, personeli, müþterileri, özkaynaklarý, mevduatý olan koskoca Sanayii Bankasý olan HALKBANK tan 10 adet edebiliyorsa bence ABD nin borç ödeme dengesi bozulmaz...

Keza Microsoft, IBM, Shell, Boeing, Lockheed Martýn, Marlboro,apple aklýma ilk gelen markalar...

Apple ýn geçen internetten bilançosuna baktým. Kasasýnda nakit 350,000,000,000 USD ý olan bir þirket ve ne bu para ile yapacaðýný bilmiyorlar...

Türkiye'ye gelince BRÜT rezervlerimiz 95,000,000,000 USD ki bunun Net i 35,000,000,000 USD ediyor... Ve bunun sanýrým 18 milyar usd ý altýn 17 milyar usd ý kullanýlabilinir net USD nakit... Sadece 17 evet 17... Candy Crush 25 milyar USD a satýldý galiba...

Halkbank býst yükselmeden önce sanýrým 2,5 milyar USD dý...

Dev projelerden Türkiye'ye 15 milyar dolar daha gelecek
    https://m.dunya.com/sektorler/enerji...-haberi-372757

.....

Þimdiye kadar 8 milyar gelmiþ..

Saudi Aramco yüzde 5 hissesini halka arz etmeyi planlýyor
    http://www.bloomberght.com/haberler/...meyi-planliyor

......

Muhtemelen Arap Þeyhlerine satýlacak.
    Batýlý ülkelerdeki bankalarda yatan Suudiler'in paralarýnýn bir kýsmý bu yöntemle kurtarýlacak diye düþünüyorum...

Sayfa 62/935 ÝlkÝlk ... 1252606162636472112162562 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •