Erhan Ben kayma komisyon hesabýnda degilim ki! Daldan dalada atlamýyorum viop endeks le neden kendimi sýnýrlandýrýyorum ?
2 yýlda sadece 2 sistem degiþtirdim sabýrsa o sabrýda gösteriyorum
2 yýllýk bir sistemci olarak benim sorunum mesela 2 ayda 4000 puan kazandým mý bunu 1 haftada kaybetmek bu kadar kolay olmamalý Bir þeylerle karý birazda olsun kitlemeliyim. sistem tekrar kazanýr deðip geçmemeliyiz
Yukarda bÝM demiþssin mesela endeks ve hisse notlarýma baktýgým zaman bimi 5 ay önce pair trade grubuna eklemiþim
Yani endeksi alýnca bimi sat endeks satýnca bimi al
Hani sen bir dönem ters sinyalide denedim demiþtin ya ayný enstürmanda ters iþlem baþtan mantýksýzdýr
Ama farklý enstürümanlarda mümkündür. Gerçek piyasadada bunu yaþarýz Arz Talep dengesi ve pazardaki fiyat oluþumlarý ürün maliyetleri falan
Borsaya uyarladýgýmda 2-3 iþlem grubu hisselerde belirleyeyim , iþte bu gruplarý oluþturacagým kriterleri belirlemek için piyasa takibi yapýp notlar alýp strateji geliþtirmeye çalýþýyorum
1 sisteme 10 tane indikatör ekleyip 20 tane matematik iþlemi yaptýrmak ve sadece o sistemi viopta kullanýp gerisi nasip demek benim için dogru degil , tabiki herkesin dogrularý kendine
Neyse sistemimle vip endeks grafine bakýp bime sinyal gönderince neredeyse hepsi ters sadece endeksin çok düþtügü gün dogru belki 3 sinyal var o sinyali yuvarlak içine aldým bim benim sistemin resmen en büyük düþmaný iþte viopta bizim karlarý eriten hareketler bunlar
Benim böyle tespitlerim oldugu için çözümü sistemde degilde hisse tarafýndada en düþük maliyetli iþlemler ortaya çýkarmaya çalýþýyorum

Yer Ýmleri