Originally Posted by
Keçi
açýlýþ barýnda gün içinden farklý bir yapý çalýþýyor. Robot 17:45 de nakitte hazýr bekliyor ve puanlama çalýþýyor.
17:50 gibi tespit edilen sayýda hisseye eþit miktarda Alým yapýlýyor. Maliyet üzerine hedef oran konulup satýþ talimatý geçiliyor. Bazen kapanýþ öncesinde hedefe ulaþsa da sabaha kalýyor. Sabah açýlýþ ile birlikte satýþ emirleri zaten verilmiþ oluyor.hedef prime ulaþtýðý an iþlem bitmiþtir.
vala keçi nickli dostum olay kafamda ice allak bullak oldu ama neyse diyelim.
baþarýlarýnýn devamýný dýlerým geri bildirimlerini devam ettirmeni isterim belkide bizlerede hisse yolu acýlýr.
hisse senedi tarafýnda sradan bir algoritmanýn rasgele bir hisse senedinde kullanýlmasýný sakýncalý bulmaktayým ve tecrübe edenlerin azýnýn yandýgýnýda býlýyorum.
ayný kiþilere bilanco analizini öüðrettikten sonra sadece bilancoya göre seçilmiþ hisselerde sradan bir algoritma calýstýrdýklarýnda getirilerin ciddi derecede artýþýna þahit oldum.
Fakat tüm bunlara raðmen algoritmalarý seçilmiþ hisselerde kullansa bile ve bu riski aþýrý derecede düþürse dahi. yatayda algoritmalar çarpýlýyor kayma malýyetlerýde fazla geliyor bu sebeple iyi bir iþ çýkartmýþ olmasýna raðmen hisseleri temel analizle seçip manuel satmayý beklemek nibeten biraz daha karlý bir oran cýkartmakta.
Bu sebeple hisse tarafýnda standart bir trend takip sistemini bilancoya göre seçsen bile potansýyel getirin eðer hisse seçmeyi biliyorsan düþecektir.
Ben sanal hisse alýp satma programý ile yaklasýk 8 ayda 50,000 TL yi 188 bin TL yaptým tamamen manuel ve bileþke ile üstelik bunu yaparken iþlem sayýmýn toplamý 6 adetti yani 6 iþlemle bu sevýyeye geldi hatta su an 191 Olmuþ.
Yani anlatmak istediðim eðer senýn gibi bir algoritma kurulmamýþsa ve temel analizle hisse belirlenmiyorsa viopa göre daha az kazanýlacaðýný düþünüyorum.
kapasite analizinde ben viopu daha iyi görmekteyim.
Sebeplerim þunlar
1- düþük komýsyon oranlarý
2-Toplam sermayene gecelýk faiz uygulamasý
3- yüksek hacim hisse tarafýnda bu durum sýnýrlý
4- çift yönlü kazanç
5- sermayenýzýn 9 katý ile iþlem imkaný
Bu 5 done hisse tarafýndaký potansýyelý kýrýyor özellikle kaldýraç olayý.
Þimdi verdiðin örnekte iki tarafta mukemmel doðrumu.
her iki tarafýnda 10,000 TL parasý olsun.
sen bir günde 10,000 TL yi iki kere en dip ve tepeden iki hisse yakaladýn aldýn sattýn vesaire %40 yaptýn ki bence baya bir marj verdim sana.
ben ise viopta 9 kaldýraçla mala girdiðimde nasýlsa ikimizde mukemmelýz sadece 1000 puanlýk harekette %90 cývarýnda kar elde edýyorum.
sadece bugun en dip ve en tepelerý kabaca alýp sattýgýnda 4000 puan cýkýyor 9.X kaldýraçla mala gýrdýgýnde 4000 puanýn hepsýný aldýgýnda ký býz mukemmelýz sermayem toplamý gun sonu 35,000+ 10,000 den 45,000 Tl oluyor.
ayný durumda senýn bu sevýyeye gelmen ýcýn bir gunde %450 kazanman gerekecek. bugun tavan olmuþ hisse senetleri öðleden sonra tavan olmuþ hadi sen her tavan yapan hisseye tüm sermayenle girip cýktýn diyelim.
%450/%20 = tam 22 adet hisse yakalaman lazým hadi bileþke yaptýn 15 e düþüreyim. 15 adet tavan olacak sýrasýyla girip çýkman gerekecek.
üstelik bugun viopta yaptýgým dip ve tepelerden long þortlarda kazandýgým mýktarý býleþke yapmadým.
bileþke yaptýgýnda %500 üzerine çýkar diye düþünüyorum.
eðer mukkemmel yatýrýmcý isek viop kesinlikle daha avantajlý görünüyor bu pencereden.
tabi olaya yanlý bakmak istemiyorum sonuçta ben viopta oldugum sure zarfýnda cýkarttýgým seçtiðim aldýgým hisse senetleriyle %500 leri geçmiþ olacaktým bu sure zarfýnda algoritmaya girdik onu öðrenecez bunu öðrenecez derken zararda oturduk kaldýk.
söylediklerimi yanlýþ anlama kesinlikle benim bir iddam yok baþarýlarýnýn devamýný dýlýyorum aramýzda herhalde algoritmacýlarda en çok kazananlardansýn bu sebeple takdir edilmeyi hak eden birisin emek vermiþ ortaya birþeyler cýkartmýþsýn bu harika!!!
bizim buradaký amacýmýz fizibilite tartýþma soru iþaretlerine cevap bulma ve farklý bakýþ açýlarýyla olayý deðerlendirme. Ben bu acýdan bakýyorum o yüzden yanlýþ anlaþýlma olmasýn.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri