Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 78/189 ÝlkÝlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 617 - 624 arasý.

Konu: Sistem Karþýlaþtýrma

1.  Alýntý Originally Posted by drleo66 Yazýyý Oku
    Erhan Bey , bu konudaki en aktif ve hýrslý ayný zamanda baþarýlý kiþilerden birisiniz, baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim. ayrýca söylediklerinize sevindim, herkesin kazanmasý en azýndan kaybetmemesini dilerim.

artýk ideal kullanamýyorum daha çok yurtdýþý future alýp sattýðým için , daha mantýklý daha hareketler var sistem demek mantýk demek. herþeyden önce derinlikler çok bir iki fon at koþturamýyor, düþecekse düþüyor çýkacaksa çýkýyor ayrýca dalga boylarý yüksek dolayýsýyla getirili teknik hareketlere daha çok imkan veriyor.

neyse lafý uzatmayayým. sistemlerdeki basitlik kazancýn anahtarý. kolay gelsin herkese.

bu arada sanki Sn tiberius Genel müdürüm Keçi olarak yine burda(tarama sistemi harika)
    Sn drleo66

Yurtdisi hangi piyasada calisiyorsunuz, benimde ilgimi cekiyor fakat bildigim kadariyla yerli araci kurumlarda algoritma/sistem calistirmaya uygun altyapi yok, telefonla emir alabiliyorlar. Yabanci bir araci kurum kullaniyorsunuz sanirim.

Araci kurum ve kullandiginiz platform hakkinda bilgi verebilirmisiniz.

2. arkadaþlar sistemli yatýrýmcý ve manuel yatýrýmcýyý anlatan bi animasyon filmi vardý. Hani evine su taþýmak için alt yapý kuran. internette bi türlü bulamadým. ismini hatýrlayan yada link yollayabilecek varmý? tþkr

3.  Alýntý Originally Posted by NUTCRACKER Yazýyý Oku
    Sn drleo66

Yurtdisi hangi piyasada calisiyorsunuz, benimde ilgimi cekiyor fakat bildigim kadariyla yerli araci kurumlarda algoritma/sistem calistirmaya uygun altyapi yok, telefonla emir alabiliyorlar. Yabanci bir araci kurum kullaniyorsunuz sanirim.

Araci kurum ve kullandiginiz platform hakkinda bilgi verebilirmisiniz.
    Böyle bilgileri vermek forum için sakýncalý deðildir umarým.

Nymex petrol doðalgaz, altýn gümüþ için comex, s&p için cme borsalarýndan ayný platform ile yapýyorum.
    iþlemlerimin çoðunu TDameritrade üzerinden think or swim ile yapýyorum, kýytýrýk foreks þirketi deðil ,amerikanýn en güçlüsü gibi, aslýnda Toronto dominion bank ýn yatýrým bölümü. komisyon ödüyorsunuz ancak çok tatmin edici bir oran örneðin CL petrol kontratlarýnda kontrat baþý 2,25usd +1.51 borsa payý/ kontrat deðeri spot fiyat*1000 yani bu gün 47000 usd. onlarýn saðladýðý program Thinkorswim son 20 senede iþlem yaptýðým nerdeyse en iyi program diyebilirim / algo çalýþtýrabiliyorsunuz ama ben kullanmýyorum . Google yapýp bulabilirsiniz .hatta indirip tüm fonksiyonlarýyla sanal olarak deneyebilirsiniz de. Benim yaptýðým kesinlikle sisteme baðlý, duygusuz klasik tuþa basmalý manuel trade ve scalping bu tarza bence çok faydasý olan önemli iki tuþ var FLAT ve REVERSE . örneðin 10 long sunuz ve yukarda bekleyen 7 satýþ emirleriniz var reverse tuþunu kullandýðýnýzda tüm satýþ pozisyonlarýný aktif olarak satýyor ve ilave olarak 13 daha satýp pozisyonu tam tersi shorta geçiriyor. yada flat tuþu ile pozisyonunuzu bekleyen emirler ile yetmezse ilave ederek kapatýyor. Neticede ya longsunuz ya short yada flat, Tek tuþ! Sezai Bey'e birkaç e mail atýp birkaç kerede telefonda böyle biþey eklemelerini önerip rica etmiþtim galiba sýra gelmedi yada sadece benim için kullanýþlý.

uluslararasý kullanýcýlara açýk olduðunu düþünüyorum amerikada iken açtým hesaplarý ama çoðunlukla e maille hallettim orda yaþamama raðmen, neticede Türk vatandaþýyým.

Fakat ! endex future larý (S&P, Nasdaq gibi) iþlemleri haricinde amerikada gelir vergisi ödüyorsunuz. giderler düþüldükten sonraki kazancýn, (ki pekçok þeyi gider gösterebiliyorsunuz) yüzde 22 i , ayrýca Türk vatandaþý olduðum için Türkiye'de de bu geliri beyan edip ilave yüzde 10 daha Türkiye'ye ödüyorum hatta eðer endeks kontratý iþlemi ise yüzde 35 ödüyorum. (vergi %35 Türkiyede. yurt dýþý kazancýnda, kazandýðýnýz ülkedeki ödediðiniz vergi Türkiye'de ödeyeceðiniz %35 den mahsup ediliyor).

Benim iþim bu olduðu için bu kabul, ama hbu iþten reguler para kazanmýyorsanýz uðraþtýðýnýza kesinlikle deðmez.

Turkiyede ise is yatýrým ve saxobank ile çalýþýyorum ama çok az , iþlem platformlarý çok hantal hiçbir api desteði yada algo iþlem için yada scalp için çok uygun deðil. ama uzun vadeli tradeler için iyi. saxobank çekiliyor sadece is yatýrým kalacak benim için.

Asla pip komisyonlu iþlem yapmýyorum foreks gibi. komisyon yok gibi gözüküyor ama bazen fiyat aralýklarý dehþet açýlýyor. zaten yaptýðýmda da becerememiþtim zarar üzerine zarar etmiþtim.

sizi cevapladým umarým sizin yada bir baþkasýnýn iþine yarar ancak konu baþlýðý dýþýnda bir yazý olduðu için hem admin hemde diðer arkadaþlarý rahtsýz ettiysem þimdiden af dilerim.

4. Yazýlýmcý arkadaþýmýn yazdýgý ancak geliþtirilmesinde katkýda bulundugum bir program hakkýnda bilgi vereyim. konusu açýldýgý için giriyorum.

Arkadaþlar programý bizzat ben kullanýyorum þu an aktif robotuma baðlý herhangibir problem görmedik yaþamadýk tabi geliþtirme aþamasýnda test edeceðiz diye çok þey geçti baþýmýzdan orasý ayrý.

Neyse diyeceðim o ki programý geliþtirirken kodlamacý arkadaþýma yardýmcý olurken çoðunlukla algoritmalarla entegrasyonu ve algoritmaya baðlý þekilde neler yapabilir kýsmýyla ilgilendim.

Manuel olarak zaten long þort kar al vesaire de bitiyor.

drleo bahsetmiþ tek bir tuþla long þort flat olma diye.

Tasarladýgýmýz programda bu dediklerin var.

Biraz programdan bahsedeyim. Beni tanýyorsunuz o yüzden rahat rahat bahsediyorum yanlýþ anlaþýlmak istemem.

Arkadaþým bu programý hem kendi hemde benim için tasarlamýþ oldu. Arkadaþýmýn yeterli sermayesi olmadýðý için kendisi ancak 1 lotla denemeler yapabiliyordu. Yani testlerin bir çoðu bizim portfoyde geçti.

Neyse ileriye dönük bir programla þekilinde tasarlattýrdým yani tasarlattýrdým derken yanlýþ anlaþýlmasýn verdiðim fikirler sadece benim sistemim için deðil tüm robotlarý kapsayacak biçimde özellikler ekledim/dik. Kodlama kýsmý onda fikir kýsmý bendeydi. Tabi bu arkadaþýmýn indikator teknik analiz borsa vade viop hiçbirþey bilmiyordu. Bu programý kendisinin basit þekilde al sat yapabilmesi için geliþtirmiþti. Benle fikir alýþ veriþinde bulunarak bir çok þeyi hayata geçirdi. Yani þöyle düþünün programýn sistemle entegrasyonu falaný filaný bir çok þeyi tasarlandýktan sonra mesela dedimki vade geçiþi kýsmýný söyle yapmalýsýn filan dedim. :D vade geçiþi ne dedi. Hani anlatabildimmi Yani bu iþlerde pek tuzu olmayan sýradan bir arkadaþ Vahy ben programý satayým edeyim para kaldýrayým fýlan gibi bir derdi filan yok programa benim sayemde cok fazla emek ve zman harcadýgý için en azýndan alacak varsada belki alýr sende 3 5 kuruþ kazanýrsýn belki diyerekten iþ büyüdü.

Ýsteyen olursa arkadaþtan demo talep edebilirim sizinde denemenize olanak saglayabilirim.

Tabiki iþin sonunda eðer istediðiniz bir özellik varsa konuþurum eklettirmeye calýsýrým, programý kullanmak isterseniz aktif olarak benim fikirlerimin çoðu yer alsada kodlama kýsmýný o arkadaþým yaptý. Muhtemelende bu emeðin karþýlýðý olan bir meblaðda talep edecektir.

Þunun altýný çizeyim. Beni yýllardýr burada tanýyorsunuz. Bizzat satlýk bir robotu satýn almýþ birisiyim. Bunuda tecrübe ederek konuþuyorum yanlýþ anlaþýlmalar ortaya cýkmasýn diye söyleyeyim. Tasarlanmýþ bir robotun satýlmasýný doðru bulmuyorum eðer aranýzda tasarlanmýþ ve getirisi götürü belli herhangibir sistemi satýn almak isteyen var ise once sistemin performans istatistiklerini bizlere bizim gibi sistemcilere buraya sorsun bu sisteme bu para istiyo vereyimmi vesaire þeklinde eðer biz bu sisteme bu para verilir dersek öyle satýn alsýn. Kendi kendinize benim bir zamanlar yaptýgým gibi parayý çöpten bulmuþ gibi getirilere bakýp hayal kururak sistem satýn almayýn.

Buradaki anlattýgým þey ise bir sistem deðil herhangibir getiri vadetmiyor. burada anlattýgým þey bir program. Yani ister manuelcý ol daha kolay al sat ve kar al stop seviyesi geliþmiþ kar alma seviyeleri filan gibi düzenekleri var Ýdeal kullanan herhangibir manuelci viopta iki tuþ ile bu programda iþini halledebilir. Lotlarý filan otomatýk hesaplayýp çevirebiliyor. idealsiz calýsmýyor tabi. veya

Ýkinci olarak algoritma sistemlerimizle yani idealde kurulmuþ herhangibir algoritmayla entegre edilebiliyor. bu entegrasyonun ne gibi faydalarý var þimdi program tanýtýmý gibi olacaðý için bir resim atayým oradan anlamaya calýsýn þimdi tek tek saymayada erindim. Ne kadar uzun yazmayý sevsemde :D uðraþamayacam :D

vel hasýlý bazý yerleri sansurleyerek resmý atýyorum beným býlgýlerýmý ýcerdýgý ýcýn býr bakýn bakalým iþinize yarar veya denemek isteyen varsa bir demo ayarlattýrayým. kurcalayabilirsiniz veya þunu bunu ekleyebilirsiniz diyenleriniz varsa bakarýz belki söylerim yapar.

neyse arkadaþ zaten iþi kodlamacý o þu an aktif olarak bu programý kullanmýyor tek aktif kullanan benim. Ýþleri güçleri var adamýn uðraþamýyor pek hatta þu porfot guncellemese ile ilgili bir deðiþiklik yapmak lazým iþlerinden dolayý fýrsat bulamadý henüz.

kýsaca ne benim nede onun vahy ben bu programý yaptým herkese satarým iþte para kaldýrayým filan edeyim gibi bir derdi yok zaten bende böyle bir kiþilikte birisi deðilim.

Bunu yapacak olsam 10 kere yapardým çok mail geliyor sistem yapýver diye. bu arakdaþýmda böyle bir niyette deðil. Hatta ben acýdým okadar emek verip doðru durst kullanmamasýna en azýndan herkese ve bana yarayacak fikirler vereyimki bellimi olur belki ilerde satarsýn dedim. O ne kadar yok filan desede program öyle büyüdü ki o boyuta geldi.

neys uzun lafýn kýsasý bu acýklamalarý yaptým ki olay farklý anlaþýlmasýn programý almak istesenizde almamak istesenizde benim cebime samimiyetimle söylüyorum 5 kuruþ girmeyecek. ha kodlamayý yapan arkadaþým tabiki parasýný alacak lakin bir sistem deðil algorýtmaya yardýmcý bir program yani bir getiri vaadi filan yok kandýrmalýk bir durum yok birþey yok mevcut sisteminizi iyileþtirebiliyorsa ne ala. kaç paraya satar eder bilmiyorum ama deðermi deðmezmi siz karar verirsiniz. Adam bir emek verdi saolsun ben zaten memeleketine sucuk lokum yolladým da :D yinede büyük bir emek var bence sucuk lokum filan kurtarmaz aslýnda ama bende elýmden geldiðince aklýma gelen býr cok seyý eklttýrdým ona.

Sýrf konusu acýldýðý için deðinmek istedim. Samimiyetimle neyse onu anlattýðýmý düþünüyorum.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Bir oyana bir bu yana okadar cikti dusmuyorda yataya sariyor yeter dagggg
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. çok faydalý program , viop yapýyor olsam kesinlikle almayý düþünürüm

7. Sistemlerde kullandýðýmýz indikatörlerin hesaplamasý nerede yapýlýr? Bilgisayarýmýzda mý?
    Hedefin yok ise yardým edecek rüzgarý bulamazsýn.

8. Evet bilgisayar baska bir alternatif varmi ki

Sayfa 78/189 ÝlkÝlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •