Böyle bilgileri vermek forum için sakıncalı değildir umarım.
Nymex petrol doğalgaz, altın gümüş için comex, s&p için cme borsalarından aynı platform ile yapıyorum.
işlemlerimin çoğunu TDameritrade üzerinden think or swim ile yapıyorum, kıytırık foreks şirketi değil ,amerikanın en güçlüsü gibi, aslında Toronto dominion bank ın yatırım bölümü. komisyon ödüyorsunuz ancak çok tatmin edici bir oran örneğin CL petrol kontratlarında kontrat başı 2,25usd +1.51 borsa payı/ kontrat değeri spot fiyat*1000 yani bu gün 47000 usd. onların sağladığı program Thinkorswim son 20 senede işlem yaptığım nerdeyse en iyi program diyebilirim / algo çalıştırabiliyorsunuz ama ben kullanmıyorum . Google yapıp bulabilirsiniz .hatta indirip tüm fonksiyonlarıyla sanal olarak deneyebilirsiniz de. Benim yaptığım kesinlikle sisteme bağlı, duygusuz klasik tuşa basmalı manuel trade ve scalping bu tarza bence çok faydası olan önemli iki tuş var FLAT ve REVERSE . örneğin 10 long sunuz ve yukarda bekleyen 7 satış emirleriniz var reverse tuşunu kullandığınızda tüm satış pozisyonlarını aktif olarak satıyor ve ilave olarak 13 daha satıp pozisyonu tam tersi shorta geçiriyor. yada flat tuşu ile pozisyonunuzu bekleyen emirler ile yetmezse ilave ederek kapatıyor. Neticede ya longsunuz ya short yada flat, Tek tuş! Sezai Bey'e birkaç e mail atıp birkaç kerede telefonda böyle bişey eklemelerini önerip rica etmiştim galiba sıra gelmediyada sadece benim için kullanışlı.
uluslararası kullanıcılara açık olduğunu düşünüyorum amerikada iken açtım hesapları ama çoğunlukla e maille hallettim orda yaşamama rağmen, neticede Türk vatandaşıyım.
Fakat ! endex future ları (S&P, Nasdaq gibi) işlemleri haricinde amerikada gelir vergisi ödüyorsunuz. giderler düşüldükten sonraki kazancın, (ki pekçok şeyi gider gösterebiliyorsunuz) yüzde 22 i , ayrıca Türk vatandaşı olduğum için Türkiye'de de bu geliri beyan edip ilave yüzde 10 daha Türkiye'ye ödüyorum hatta eğer endeks kontratı işlemi ise yüzde 35 ödüyorum. (vergi %35 Türkiyede. yurt dışı kazancında, kazandığınız ülkedeki ödediğiniz vergi Türkiye'de ödeyeceğiniz %35 den mahsup ediliyor).
Benim işim bu olduğu için bu kabul, ama hbu işten reguler para kazanmıyorsanız uğraştığınıza kesinlikle değmez.
Turkiyede ise is yatırım ve saxobank ile çalışıyorum ama çok az , işlem platformları çok hantal hiçbir api desteği yada algo işlem için yada scalp için çok uygun değil. ama uzun vadeli tradeler için iyi. saxobank çekiliyor sadece is yatırım kalacak benim için.
Asla pip komisyonlu işlem yapmıyorum foreks gibi. komisyon yok gibi gözüküyor ama bazen fiyat aralıkları dehşet açılıyor. zaten yaptığımda da becerememiştim zarar üzerine zarar etmiştim.
sizi cevapladım umarım sizin yada bir başkasının işine yarar ancak konu başlığı dışında bir yazı olduğu için hem admin hemde diğer arkadaşları rahtsız ettiysem şimdiden af dilerim.

yada sadece benim için kullanışlı.

Yer İmleri