vahy be aramýzdan birisi nihayet ünlü türk algoritmik trader olarak tarihe geçecek.
Baþarýlarýnýn devamýný dilerim büyük bir merakla nerelere yol alacagýný bekliyoruz.
nasýl baþardýgýn ise bizim için büyük bir soru iþaretibizimde ufkumuzu ve motivasyonumuzu arttýrýyorsun. Tekrar tebrik ederim.
----------------------
baþka bir konuya deðineceðim fikirlerinizi merak ediyorum.
arkadaþlar þimdi mesela bimas hissesi gibi sýkýþýk grfik hareketlerinde sistemlerle nasýl trade edersen et trend followlar için konusuyorum alýp beklemekten daha fazlasýný kazanamýyorsun.
bimas gýbý sýkýþýk ama yukarý giden grafik hareketlerinde ne tür modeller mevcut grafikten daha iyisini üretebilir bir fikiriniz varmý
Bunu bulursak daha güzel sistemler yaratabileceðime inanýyorum.
Sebebide þu. Biliyorsunuz viop30 grafiði üzerine bir sistem yazýyoruz bu mevcut grafikten daha fazla getiri üretmemizi saðlýyor.
Ayuný sekýlde bu sistemin bir kz grafiði cýkýyor ortaya. KZ grafiðinide bir endeks grafiði Bir viop30 grafiði gibi düþünrseniz.
Mevcut kz grafiði üzerine bir sistem daha yazarsak mevcut kz grafiðinide geçebiliriz. Böylece her seferýnde maximum getiriye dogru yol alýrýz.
fakat genelde yazdýgým sistemlerin kz grafikleri bimasýn grafiði kadar sýkýþýk oluyor yani kz grafik dalgalarý çok sýkýþýk oluyor aþaðý veya yukarý cok az hareket ediyor totalde yukarý gitsede.
hal boyle olunca bu kz grafiðinin içine ne yazarsam yazayým mevcut getiriyi bir türlü arttýramýyorum genelde hep düþüyor.
kz grafiði daha dalgalý oldugunda kz grafiði içine yazýlan yeni bir sistemle mevcut kz grafiðini geçebiliyorusunuz. cunku kz grafiði dalga boylarý büyük kalýyor sistem marjý yaratabiliyor.
Ayný zamanda bu teori ilerde piyasanýn derinleþmesinden ötürü daha az dalga boylarý olacak ve sistemcilerin durumu eskiye nazaran kötüleþeceði anlamýda doguruyor.
ÞÝMDÝ SORUM ÞU BÝMAS GRAFÝÐÝNÝ ELE ALABÝLÝRSÝNÝZ. BÝMASIN GRAFÝÐÝNE EN BASTAN BU YANA OYLE BÝR SÝSTEM YAZIN KÝ BÝMASIN ALIP TUTMAYA GORE TRADE SÝSTEMÝNÝZ DAHA YÜKSEK GETÝRÝ ÜRETSÝN.
BUNU HANGÝ YÖNTEMLE VEYA NASIL BÝR SÝSTEMLE GEÇEBÝLÝRÝZ.

bizimde ufkumuzu ve motivasyonumuzu arttýrýyorsun. Tekrar tebrik ederim.

Yer Ýmleri