Öncelikle kýrmýzý ile iþaretlediðim kýsýmlarda hata var. " : " kaldýrmanýz gerek. Daha sonra ise formülün tamamý olmadýðý için " nFish " tanýmlamasýnda ne var göremiyorum. Kesiþim yada üstünde, altýnda kararýný verdikten sonra al=, sat= yada alcr=, satcr= yapýp gerekli deðerleri vermelisiniz. Bu hali ile yardýmcý olamam. Eðer elinizde formülün bu kadarý varsa, sizin de iþinize yaramaz.
ufuk hocam sizi burada görmek çok güzel. umarým her dim olursunuz. Syg.
Arkadaþlar aþaðýdaki tarafa için yardýmcý olacak varsa, þimdiden teþekkürler.
* bir önceki barýn en yükseði ile düþüðü arasýndaki fark sýfýr olmasýn.
Son barýn en yükseði ile en düþüðü arasýndaki fark, bir önceki barýn en yükseði ile en düþüðü arasýndaki farkýn iki katý yada üstü
olsun.(negatif olsada)
*son bar bir önceki barýn kapanýþýnýn üstünde olsun.
*bir önceki barýn en yükseði ile düþüðü arasýndaki fark sýfýr ise
son barýn fiyatý bir önceki barýn kapanýþ fiyatýndan misal %02 yukarýda oluþsun.
Herkese selam, Ustalara bir sorum olacak, system tester ile ilgili, Matriks'e mail attým sonra görüþtüm henüz çözemediklerini ilettiler. Ben Sn.uufuk ve diðer bazý ustalarýn çözebileceklerinden umutluyum...
Basit bir formül yazalým: AL için (mov(c,5,s)>mov(c,10,s)), SAT için tersi yani (mov(c,5,s)<mov(c,10,s))
Bunu system testerda ipeke hissesi için günlük periyodda 15.09.2017 tarihi baþlangýç olarak test ettiðimizde, sis tester sonuçlarýnýn iþlemler kýsmýnda ilk alým tarihinin 29.09.2017 olduðunu görüyoruz.
Þimdi alým ve satým formüllerimize ikinci bir seçenek ekleyelim. Seçenek olduðu için de araya "or" koyalým.
AL için: (mov(c,5,s)>mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)>mov(c,60,s))
SAT için: (mov(c,5,s)<mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)<mov(c,60,s))
Bu sistemi yine ayný hissede ve günlük periyodda 15.09.2017 baþlangýç tarihli backtest yaptýðýmýzda bu sefer ilk alým tarihinin 12.12.2017 olduðunu görüyoruz. Yani 29.09.2017 tarihinde ilk seçenek AL verdiði halde ve iki seçenek arasýna OR yazýp parantezlerle ayýrdýðýmýz halde ikinci seçenek nedeniyle sistem bu tarihte AL veremiyor ve ikinci seçeneðin de hesaplanabildiði tarihi bekliyor anladýðým kadarýyla. Bunu çözmek için "if"li formüller falan denedim ama yine çözemedim.
Sorumu özetlersem; ilk seçeneðin al verdiði tarihte sistem al versin ayný sistem içinde yazýlmýþ olmakla birlikte "OR" ile ayrýldýðý için ikinci seçeneðin de hesaplanabildiði tarihi beklemesin.
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Borsaya Giriþ:1989 Çýkýþ:Çýkamadý...
Matriks den çözüm isteme...
En basit kullanýcý seviyesinde cevablar alýrsýn!!!!!!!
Kývrak zeka sahibi degiller....Callcenter mantýgý malesef...
Sistem ön tarihsiz çalýþacak; start tarihini formüle yedireceksin...
Al
SatKod:sdate:=150917; start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR()-2000) ; numdays:=BarsSince(start1); ((mov(c,5,s)>mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)>mov(c,60,s))) and numdays>0
Kod:sdate:=150917; start1:=sdate=DAYOFMONTH()*10000+MONTH()*100+(YEAR()-2000) ; numdays:=BarsSince(start1); ((mov(c,5,s)<mov(c,10,s)) or (mov(c,15,s)<mov(c,60,s))) and numdays>0
Dürüstlük pahalý bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa
Sn.UUFUK, cevabýnýz için teþekkür ederim, istediðim sonucu verdi...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR
Borsaya Giriþ:1989 Çýkýþ:Çýkamadý...
Yer Ýmleri