Sn ufuk hocam yardýmýnýz için tekrar teþekkür ederim ama maalesef söylediðim gibi olmadý, sanýrým yanlýþ anlaþýldým.
Þöyle ki; Öncelikle bu formüle göre maalesef flat kaldýðým zamanlar oluyor ama ben flat kalmak istemiyorum yani sürekli pozisyonda olmak istiyorum. (robot kullanmayacaðým, manuel bakýp öyle iþlem yapacaðým. O yüzden sistem tester'dan deðil, Matriks KHN> Expert Advisor kullanarak sadece Alýþ ve Satýþ oklarýný kullanmak istiyorum dolayýsýyla "Açýða Satýþ" bölümündeki formülün "satýþ" ile ayný "açýk pozisyon kapat" formülünün "alýþ" ile ayný olmasý gerekiyor)
Ayrýca sizin de göndermiþ olduðunuz grafikte (son barda) ADX(14)<25 ten küçük olduðu zamanda(orada 16,1896 görünüyor yani 25 ten küçük) 5 ema 25 ema'yý yukarý kesemediði için (fiyatý diðerinden küçük olduðu için, biri 109.268 diðeri 109.375 görünüyor) ters trend hareketi yapmasýný istiyorum yani alým yönünde olmak istiyorum. (Fakat gönderdiðiniz formülde orada sistem satýþ yapmýþ görünüyor)
Yani normal mantýkta 5 ema 25 emayý (küçük periyotlu EMA Büyük periyotlu EMA'yý) yukarý keserse "alýþ", aþaðý keserse "satýþ" yapýlýyor ya Ýþte ben bu þartý sadece ADX(14) 25'e eþit ve 25 ten büyük olduðu zaman yapmasýný istiyorum.
Eðer ADX(14)<25 ise mutlaka EMA kesiþiminin tersini yapmasýný istiyorum.
Bunu þöyle mantýklandýrýyorum: Eðer ADX (14) 25 e eþit veya büyükse trend var ve trendin gereði küçük periyotlu EMA büyük periyotlu EMA'yý geçerse (yukarý kýrarsa) trende uy ve alým yap. Tersi durumda ise satýþ yap.
Fakat Adx(14) 25 ten küçükse piyasada trend bitti o yüzden trend göstergesi olan küçük ema periyodu (5 EMA) büyük ema periyodundan (25 EMA) büyükse (yukarý kýrarsa) "Satýþ" ,küçükse (aþaðý kýrarsa) "Alýþ" yapsýn istiyorum. (Yani yukarýdakinin aksi hareketi yapsýn istiyorum)
Teknik analiz kitaplarýnda ADX in trend göstergesi olduðunu okumuþtum. Ve ADX 25 ten küçükse EMA kesiþiminin tersini yapmak daha faydalý olabilir diye deðerlendirdim. Çünkü malum trendin olmadýðý bir zaman ve trend karþýtý hareket daha faydalý olabilir diye düþündüm.
Tüm bunlarýn ýþýðýnda yardýmcý olabilirseniz memnun olurum. Biraz uzun yazarak baþýnýzý aðrýttýðým için þimdiden kusuruma bakmayýn. Karþýlýksýz paylaþým ve yardýmlarýnýzýn-emeðinizin hakký ödenmez. Sevgiler saygýlar.
Son düzenleme : vivatrader; 22-02-2017 saat: 17:47.
Merhaba Arkadaþlar
9 günlük üssel mav 18 günlük üssel mav ý yukarý kesince al, tersi durumda sat veren seanslýk tarama formulunu nasýl yazabilirim. Yardýmcý olabilir misiniz?
Hayýrlý olsun
Lisede BASIC öðretmeye çalýþmýþlardý.
Tek aklýmda kalan;10 CLS
Yavaþ adýmlarla matriks formül yazýmý dersleriniz olabilirse , çok sevinirim.
Ya da zamanýnýz olmaz ise kaynak öneriniz olabilir mi?
Son düzenleme : butcher; 22-02-2017 saat: 22:02.
Yer Ýmleri